reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

perelka Ja ani razu nie robiłam bety. Chociaż nie mogę się doczekać każdej kolejnej wizyty to mam tyle objawów, że chyba musi być ok. Nie zamartwiaj się na zapas! ;-)

reklama
perelka ja i w tej i w poprzedniej ciąży nie robiłam ani razu bety a pierwsza ciąża bez problemów i teraz też i oby tak do końca. Więc słońce nie martw się i głowa do góry na pewno wszystko jest dobrze :)
Buziaczki

dziewczyny a jaki macie puls ja dzisiaj zmierzylam i jestem w szoku bo dochodzi nawet do 90 nie wiem czy emocje maja na to wplyw tzn napewno ale az mnie zdziwilo

Notka - my teraz korzystamy z maclarena techno xt. Fajny fajny, ale cena też fajna ;P. Mozna do niego dopiąć taką dostawkę? Ja myślałam, ze to tylko do takich typowych wózków spacerowych, a nie parasolek.

Nef - my też mamy jedo bartatinę na paskach po Antku - gondola+spacerówka. Później kupiliśmy jeszcze X-landera XA, bo spacerówka na paskach nie była juz zbyt 'bezpieczna', a u nas drogi tylko utwardzone - brak asfaltu. Na wycieczki do sklepów i miasta mamy maclarena, który sobie leży w bagażniku.

Z tych trzech wózków najbardziej rozczarował mnie X-lander XA. Spacerówka jest totalnie nieprzemyślana. Dziecko się zsuwa. Pasy tylko na jednej wysokości. Pałąk tak wysoko zamocowany, że dziecko uderzało w niego czołem siedząc prosto ^^.
Teraz będziemy jeździć w bartatinie, a później chyba przeskoczymy na maclarena, bo dojazd do nowego domu prawie cały asfaltowy :D

Zonqu - o tych wózkach podwójnych to mówiłam z myślą o dzieciaczkach takich 1,5 roku. Taki Ci nie ustoi na podeście, a nie raz jeszcze pośpi w trakcie spaceru. Mój będzie miał 2lata i 4m jak się kolejne urodzi. O podwójnym wózku, wiec w ogóle nie myślę.

Perelka - ja nie robiłam bety ani razu.

Co do płci. Mąż ma dwóch braci. Ja mam dwóch braci i dwie siostry. Moja mama ma brata i siostrę. Mój tata ma siostrę. Teściowa ma 3 siostry, a teściu 3 braci i 1 siostrę. Myślę, że wszystko jest możliwe w tej ciąży...
Osobiście bym wolała chłopaka. dziewczynka chyba gorsza w pielęgnacji. Bałabym się o jakieś infekcje i zapalenia pęcherza..

zonqa- fajna ta przystawka jest ale u nas sie na bank nie sprawdzi młody dopiero bedzie mniał 1,5 roku wiec odpada...nie wiem czy takze nie pomysle o uzywanym wózku bo niektóre ceny mnie przerazaja:szok:

Smile- to fakt z chłopakiem jest mnie "zabawy" w przyszłosci takze:-Dchociaz Ci nie przyjdzie z brzuchem do domu:-D

Phelania - no z brzuchem raczej nie przyjdzie, ale zawsze może taki brzuch do domu przyprowadzić :p.

Co do wózka - dziewczyny z grudnia 2010 były nastawione na konkretne wózki, a po przymiarce w sklepach od razu je zdyskwalifikowały. Ja bym przy zakupie używanego pochodziła po sklepach i zobaczyła jak się takie, ale nowe sprawują.

Ja sobie nie wyobrażam, że miałabym teraz mojego 1r8m Antka targać bez wózka na spacery, bo w wózku inne maleństwo przesiaduje. Na wiosnę to już inaczej będzie. Rowerek biegowy i heja. A do miasta na zakupy na pewno z dwójką się nie wybiorę. Antka jak nic odstawię do żłobka na ten czas :D

Iśku - X3 chyba juz nie produkują. U mojej mamy mamy taki 5-letni X1 (chyba). Podobny, a rzekłabym nawet identyczny do tego X3. No i ten to bajka w porównaniu do XA. Antek go uwielbia. Siedzi normalnie. Pałąk tam ma nisko (W Xa odpięłam po tygodniu i leży w koszyku na dole). Tylko kół nie ma skrętnych, ale to da się przeżyć.

Oooo.. a nam jeszcze chusta zostaje w razie czego. Nie jestem za tym całym eko rodzicielstwem, ale chusta mi przypadła do gustu. No i mam niebieską, więc raczej dla chłopaka by pasowała :p

Ostatnia edycja:
Witajcie,

byłam wczoraj na usg i już jestem nieco spokojniejsza :)
Nudności dalej dokuczają, więc zazdroszczę tym co nie maja tego dyskomfortu.

Pisałyście o wózkach. My mamy jedo 4d freeline, nie do końca jestem zadowolona, ale jest na gwarancji, pójdzie do naprawy i jeszcze posłuży. Krzyś ma 16 m-cy i woli chodzić niż jeździć, więc czasami nie bierzemy wózka - ma spacerówkę maclarena. W kwietniu będzie miał 2 latka, więc najwyżej dostawkę się kupi. Napewno rowerek biegowy dostanie na gwiazdkę, więc może się obejdzie bez dostawki.
Ja przed Małym piłam bardzo dużo zielonej herbaty. Dowiedziałam się o jej szkodliwości, więc przestałam. Natomiast koleżanka piła i wszystko ok.
Krem na rozstępy stosowałam z rossmanna, polecam. Nic mi nie wyskoczyło. Mam za to wcześniejsze z okresu dorastania.

P.S. Też mamy chustę, stosowaliśmy na zmianę z mężem, fajna sprawa :)

Ostatnia edycja:
smile ja nie odniosłam wrazenia, że spacerówka bartatiny jest mało stabilna... co najwyżej przeraźliwie szpetna:baffled: ale u nas przesiadka do lekkiej spcerówki była jak Gosia miała ok. 9 m-cy, zresztą młoda często spała na spacerach i późno zaczeła siedzieć, więc dopiero pod konieć użytkowania tak naprawdę zaczełam podnosić oparcie

Co do 2 latków i wózków - większośc dzieci w tym wieku nie chce już do wózka, ja korzystam tylko dlatego, że mamy długie spacery (2-3godz) i czasami pod koniec młoda jest zmeczona, poza tym w sklepie wolę ją załadować do wózka niż latać za nią i pilnować, żeby czegoś nie zniszczyła...poza tym ze 2x miałam okazję ja nieść na rękach do domu, dziękuję za takie atrakcje:cool2: A moja Gosia nie należy do jakichś mega ruchliwych dzieci

reklama
U Nas niestety nie obędzie się bez podwójnego wózka,mała będzie miała dopiero 14 miesięcy,więc nie podejrzewam że będzie chciała chodzić,a na dostawkę będzie za mała.Pewnie nie raz na spacerku będzie chciała spać.My jeszcze w gondolce jeździmy,bo Nelka jest za mała do spacerówki,i zjeżdża cała.:-)

Do góry