reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
A ja mam dziś gulasz i mix sałat ze śmietaną, no i oczywiście pyry :-D

a jutro też nie wiem, może pizza?
Ja właśnie umyłam okno w kuchni, bo sąsiedzi mają zawieszone pokarmy dla ptaków i u nich jest jadalnia, a u mnie sralnia :baffled: całe okno miałam uwalone.

Nef, nie, nie :-D tyle zapłaciłam za komodę :-D a poród kosztuje "co łaska" (cegiełka) ale najlepiej 200 zł :baffled: Pokoje vip są za 100 zł doba. Musze to przemyśleć, gdyż oddziału nie widziałam i nie wiem ile jest kobiet w jednej sali po porodzie.

Któraś ma posiew robiony, więc jeśli to jest na paciorkowca, to pobranie tylko z pochwy nie jest dokładnym wynikiem. Na paciorkowca pobiera się z pochwy i odbytu.

Co do boleści, to ja też bez poduchy między nogami nie zasnę, i często właśnie wieczorami brzuch się stawia, ale po całodziennym dźwiganiu takich ciężarów, to nie ma co się dziwić.

co do wozka to zamawiam po weekendzie... jak kupuje się przez internet to ma się 10 dni na zwrot bez podania przyczyny więc w razie jakby zupełnie nie pasował to Moncia spokojnie - jeszcze będzie czas na ewentualną wymianę... a który kolor wybraliście?
Też właśnie pomyślałam że jeśli mi sie nie spodoba to mam 10 dni na zwrot... Rama jest aluminiowa więc wygląda na to że lekki, podobno dużo lżejszy niż Tako Jumper, no ale to się zobaczy.... A kolor to wybraliśmy ten czarny w kropeczki :)

A ja uciekam na wizytę, napiszę po...

Tak naprawdę to ja za tydzień poznam dokładną datę porodu. Prawdopodobnie będzie to w okolicach 20 marca(najwcześniej), czyli już za 3 tygodnie! Aaaaa:szok:

Dziś mialam wizytę i właśnie mi pani doktor pobrała te wymazy. Ja wiem, że streptococusa miałam wcześniej, więc pewnie mi nie zniknął, dlatego przed cesarką będzie podany antybiotyk i dziecku zaraz po porodzie. Jak ktoś nie ma tych wymazów, to z gory się zakłada, że ma te paciorkowce...

Humor mam lepszy, wczoraj nakupowałam sporo rzeczy na allegro, sama się sobie dziwię,że powybierałam różowe rzeczy, a przecież ja za różem nie przepadam :p a wszystko zaczęło się od karuzelki, którą kupiła moja siostra ;]

Jutro, w piątek i w pon czekają mnie zaliczenia we wrocku, tak myślę, czy szukać noclegu czy jednak wracać do domu. Nie chce po uczelni z torbą latać, ale jednak mam kawalek ok 130 km...

Wszystkim życzę dużo zdrówka! Wiosna idzie :)

ja już spowrotem jak dobrze mieć Piotra i Pawła pod samym domem :)
Ja mam dziwne uczucie że będzie to niespodziewane i boje się wyjeżdzać dlatego nie jade na urodziny teściowej z mężem bo nie chce rodzić w Pyrzycach.
U nas nowy szpital a część stara odnowiona porodówka nowa. W pokojach po 2 łóżka i każdy pokój ma łazienkę no i lekarz mój. A tam sale wielkie kobiet kilkanaśćie na sali nie wiem jak z łazienką lekarze nieznani noi robią porody kleszczowe brrr niechce tam i już.
Dlatego zostaje na weekend sama ale odwiedze dziadków bo babcia ma akurat imieniny :)
tylko oby nic się nie zdarzyło w ten weekend bo ja chce poród rodzinny!!

jakie Wy już ogarnięte ze wszystkim. Ciuszki poprane i wyprasowane, zaczynacie torby pakować. A ja to przy Was jeszcze daleko w polu a patrząc na suwaczki to powinnam się bardziej sprężyć, bo jakby nie patrzeć do 37 tc zostały 3 tygodnie.

Anezram
u mnie też porodówka świeżo po remoncie. Sale poporodowe max 3 os.

Anezram to Ty z moich okolic jesteś :-) mój brat 30 lat temu rodził się w Pyrzycach (chyba ze to inne Pyrzyce :-D). a gdzie zdecydowałaś się rodzić?
Tasia bez stresu - my podobnie i ja też jeszcze nie poprana nie poprasowana a torby to nawet jeszcze nie mam nie mówiąc o jej spakowaniu :-D mamy jeszcze czas :-)
Moncia - właśnie na niego zwróciłam uwagę ze uroczy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry