reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

My juz po zakupach skladniki na leczo kupione ...:-)

Nef,Tasia- tak ciuszki doszły dla Marcelka cale i zdrowe:) i jeszcze dorzucila 10szt nowych pieluch tetrowych to chyba gratis za te nerwy :)
Nef- ja teraz jak bylam z mlodym spacerówka to ledwo co wracalam z zakupów nie mam juz sił i tez mi szkoda dziecka ze rzadko wychodzi ,ale naprawde moje samopoczucie ,na to nie pozwala jeszcze mlody nie chce siedziec w wózku tylko chodzic i chodzic i wez lataj za nim:cool2:czekam z wytrwaloscia do kwietnia :)

Smile- po 9,90 kurcze chyba sie przejade bo u mnie brak T-shirtów a o krótkich spodenkach nie wspomne:sorry2:

aisak- nie boli tylko jest nie przyjemne wklada Ci wziernik i na patyczek bierze tego śluzu i w próbke i tyle:)

reklama
Witajcie,

Ja tak wpadam znowu napisac ze u nas okej. Zagladam, podczytuje ale jakos weny brak albo sil by pisac. Kilka dni temu napisalam dlugiego posta, odpisalam Wam ale wyszlam na moment z pokoju i mi mała strone wylaczyla :dry:, drugi raz nie mialam sily pisac.

Ospe mamy juz prawie za nami- malej zostalo kilkanascie strupkow ktore niebawem znikna i wydaje sie ze sladu nie bedzie, uff.

Wyprawke skompletowalam cala :tak: Pozostalo kupic laktator i pampersy. Musze sie zmotywowac do tego by zaczac wszystko prac i prasowac... Dzis mam mega leniwy dzien- cos czesto sie ostatnio to zdarza.

Tak w ogole wszystko okej, brzuszek ma sie dobrze i czekam na wtorkowa wizyte u lekarza.

Trzymajcie sie cieplo :tak:

bakteria; ja mam identyczne odliczanki :-) tyle ze polo 36 chce rodzic ;-) dodaja skrzydel i motywuja :-) bez nich ani rusz!

Nef; a jak jest z tym spaniem na prawym boku? Bo ja tez tule sie do rogala a potem mam wyrzuty sumienia ze dziecko dusze :zawstydzona/y:

asiak - doktor Ci pogmera takim patyczkiem z wacikiem jak na pobranie cytologii, mnie nie bolało. Phel - mój gin stara się być mega delikatny i na to pobranie to nawet wziernika nie wkładał

lenka
- oby to jednak nie był kryzys tylko wiosenne przesilenie. Trzymam za Was kciuki &&&

eeviciaa
- o tak leniuchowanie to ostatnio moje ulubione zajęcie:-D

teva - ja jak mały nie kopie to śpię na prawym boku, a jak się rzuca to zmieniam boczek

teva mi wygodnie na prawym boku, bo opieram sobie brzuch o poduszkę (kojec), i w ogóle całą ją obejmuję nogami... ale też śpię tak krócej niż na lewym boku, bo tylko od 5 do max.9.

dziewczyny właśnie pospisywałam sobie niezbędnym szpitalny i zaczynam pakowanie torby:tak: M mi już drugi raz walizkę wyciągnął, jak się dzisiaj nie spakuję, to znowu mi schowa pod łózko:-D

Aisak - badanie wyglada jak do cytologii, zdaje się ze badają czy są paciorkowce typu B... ponoć ważne i robione właśnie pod koniec ciąży...

Teva - dzieciaczka nie dusisz... :) ale na lewym są lepsze przepływy w żyle (tętnicy?) głównej bocznej która jest właśnie z prawej strony dlatego zalecane jest spanie na lewym...

wiecie - ja to właśnie staram się jak najwięcej ruszać... boję się tej zależnosci od innych, a że pobolewa tu czy tu, to uznałam że taki urok... i odliczam - zostało nie całe 6 tygodni... już chyba wytrzymamy :-)

już nie mogę się doczekać wieści że mrozy na pewno nie wrócą, bo napalam się na robienie wiosennych porządków na balkonie i rekultywacje mojego mikro ogrodu tam... a jak tylko minie 37 tydzień biorę się za szorowanie szafek w kuchni... normalnie kremowe już są czarne... ale jeszcze nie chcę bo to i chemia mocna i nisko większość... a po 37 będziemy się szykować już do ewakuacji małej :-D

nie wiem na ile kupujecie używane ciuchy dla dzieciaczków, ale przy okazji szukania różnych okazji dla małej znalazłam fajną stronę: NiumNium.pl - Używane ubranka dla dzieci - sama kupiłam u nich kilka sukieneczek i sweterek za świetne pieniądze i w ogóle nie widać że używane... już pisałam tu o tym, ale może któraś się skusi a nie widziała wcześniej... ja coś czuję często będę korzystać :-D

Anezram - ja właśnie zrobiłam zamówienie na pyzy i Mężczyzna wracając z firmy przywiezie dla wszystkich pyzy z sosikiem :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry