reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

dzięki kobitki za info z moim ciśnieniem w poniedziałek wizyta i pewno pozostanę na trochę w szpitalu
kupujecie jakieś mleko w razie czego jak tak to jakie? ile tych pampersów trzeba w szpitalu mieć paczka, dwie?

reklama
ostatnio jak leżałam na patologii zaobserwowałam zabawna sytuacje dziewczyna zaczęła rodzic i połozne ja na wóżek a maz biegnoł z torbami za nimi i miał trzy olbrzymie paki pieluch hagisy pampersy mi sie rzuciły w oczy oprucz tego z dwie wielkie torby podróżne jakies małę torby :szok: wszyscy zaczeli sie smiac a on biedny taki tragarz sama niewiem jak tyle wszystkiego na raz dał rade nieść :-D

wiecie co z młodym nie miałam pokarmu :-(
i niby dawali mleczko w butelkach takie gotowe, ale ile się człowiek nasłuchał przy tym :[
zastanawiam się czy na allegro lub w aptece nie kupić buteleczki lub dwóch...

zozzolka to ta kobita chyba na wakacje jechała skoro tyle tych torb miała :szok: - chyba, że leżała już jakiś czas. Ale trzy paki pampersów....dlamnie przesada, p[rzecież i tak zawsze ktoś odwiedza to przy okazji paczkę pampersów dla dziecka może wziąść
felidae nie martw się,może teraz będziesz miała, a buteleczki zawsze się przydadzą. Też chyba kupię 2.

zozzolka to ta kobita chyba na wakacje jechała skoro tyle tych torb miała :szok: - chyba, że leżała już jakiś czas. Ale trzy paki pampersów....dlamnie przesada, p[rzecież i tak zawsze ktoś odwiedza to przy okazji paczkę pampersów dla dziecka może wziąść
felidae nie martw się,może teraz będziesz miała, a buteleczki zawsze się przydadzą. Też chyba kupię 2.
no tak cała reszta nie wzbudziłą az takiego zainteresowania bo to się nazbiera ale te paki mega pieluch :-D i jeszcze torby dla dziecka brakowało wózka i nosidełka
ja bede w szpitalu najprawdopodobniej 80km gdzie mieszkam czyli sporo i nie tak odrazu do mnie ktos przyjedzie ostatnio jak lezałam to ustaliłąm ze maja pojedynczo przyjezdzac codziennie ktos raz koszty paliwa a dwa przyjada wszyscy naraz a potem nikt

Ostatnia edycja:
Feli ja sie nastawiam na karmienie piersia, ale kupilam komplet butelek 4x260, 2x150 plus szczotka do butelek i uspokajacz.
Jak sie nie przydadza na poczatku to pozniej na pewno chocby do picia ;-)

no tak cała reszta nie wzbudziłą az takiego zainteresowania bo to się nazbiera ale te paki mega pieluch :-D i jeszcze torby dla dziecka brakowało wózka i nosidełka
ja bede w szpitalu najprawdopodobniej 80km gdzie mieszkam czyli sporo i nie tak odrazu do mnie ktos przyjedzie ostatnio jak lezałam to ustaliłąm ze maja pojedynczo przyjezdzac codziennie ktos raz koszty paliwa a dwa przyjada wszyscy naraz a potem nikt

właśnie :-D ha ha ha przynajmniej mogłaby z tym wózkiem chodzić na spacery po szpitalu :-)
no i dobrze że tak zarządziłaś :-) zawsze raźnie jak ktoś przyjedzie chociaż na chwilkę

kurczę , oczy mnie coś bolą, chyba wzrok mi znowu siada, trzeba okulary wyciągnąć z szuflady:sorry2:

iza- ja to dziś do południa to dobrze że sama byłam w domu, bo gdyby był T to nasłuchałby się ode mnie że hej, byle co mnie z równowagi wyprowadzało, przezywałam że ho, ho
kasiek- nie wiem jak inne dziewczyny skurcze czują ale ja mam dość mocne, mimo że mg biorę regularnie( przez mg mam ich mniej ale są coraz silniejsze ostatnio), ale kurczę, trudno to opisać , jeśli ktoś wcześniej nie miał, to taki ból z twardnieniem jakby
zozzolka- mleka nie kupuję , jeśli już to po porodzie jeśli będzie koniecznośc. pampki- wezmę 1 pakę , w razie "w" T dowiezie więcej.
Fel- szkoda się stresować komentarzami, zawsze się jakieś znajdą mądrzejsze od każdego, szczególnie w szpitalu. ja jak na razie kupiłam jedną butle, tt 150ml z rurką antykolkową.

reklama
Pscółka, jesli jeszcze czytasz, to uważaj na siebie i faktycznie rób przerwy, a nawet wyłóż się na tylnym siedzeniu, nie uciskaj brzuchola i przewodów siuskowych :happy2:

zozolka, ale mnie rozbawiłaś tymi pieluchami :-D u nas będzie zabrana paczka, potem ktoś przywiezie, a Ty tym razem możesz zrobić tak samo jak wtedy, że każdego dnia ktoś inny do Ciebie przyjedzie i wtedy zawsze może przywieźć pieluchy, czy mąż może je podać i to co tam będzie Ci potrzebne.

Felidae, myslisz, że w szpitalu pozwolą Ci podac takie mleko ? Ja nie kupuję nic, liczę na laktację. W razie "w" to małż kupi.

Do góry