reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
ja już chyba dojrzałam powoli do robienia wyprawki dla Juniorki, a Wy już widzę zaawansowane jesteście :-)
powiedzcie mi odnośnie pampersów, oliwek, proszków, nożyczek itd itp lepiej pojeździć po Makro czy Sellgrosie, czy po prostu iść do Rossmana i tam kupić all? są jakieś zasadnicze różnice w cenie?

witam
zozzolka ja tez od jakiegos czasu mam wysoki puls, czasem 90 a czasem 115, bylam dwa razy na ekg u rodzinnego, potem u kardiologa, i teraz na poczatku marca bede miala zalozony holter, to takie urzadzenie ekg na 24 godziny. Moja ginka mowi ze nie mozna tego lekcewazyc i do porodu musi byc wszystko sprawdzone, czy serducho jest ok. Ja juz wiem ze szmerow w sercu nie ma, a skad to kolatanie to nie wiem. mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy. Obecnie jestem w 34 tyg ciazy to czasu juz coraz mniej.

ja przy tym moim 111 pulsie nie mialam kolatania, wrecz dobrze sie czulam... ale moze to z podekscytowania ostatnimi zakupami dla malego ;-).

Phelaniu :szok: moja ciąża będzie donoszona dopiero 17 marca :-D:-D Przynajmniej tej wersji sie trzymam i tak tłumaczę Pyzie, że tygodnie to nic, ma siedzieć do połowy marca. A Twój młody to sobie pospał :szok:

zozolka, taki puls jest ok, w ciązy zazwyczaj skacze. Ja często miewam 110 przy cisnieniu 117/66 więc nie martw się. Teraz krew szybciej pompuje, więc i puls może być wyższy. Odpoczywaj i się nie stresuj.

Watek z torbą ok, na pewno się przyda, zwłaszcza, że wśród nas jest dużo pierworódek.

Pscólka, ale Ci dobrze, tez bym sobie gdzies wyjechała, ale nie damy rady teraz :-( więc zrelaksuj się za nas :happy2:

Karenka, ja to się nie orientuję jakie są ceny w makro, czy sellgrosie, na allegro musisz doliczyć przesyłkę. Ogólnie to ja szukam w pobliskich marketach promocji, jak cos jest, to kupuję. Czasami patrzę na tę stronę PromoBaby.pl tam są podane daty co i kiedy w jakim sklepie będzie w promocji.

Bishopka - ja sie bardziej denerwuję tym wyjazdem, bo po ostatnim (fakt, że dwa razy dalszym) miałam kolkę nerkową i infekcję. Lekarz powiedział, że to przez dłuższe siedzenie w jednaj pozycji cos mi tam ucisnęło w moczowodzie. Tak więc teraz obowiązkowo po godzinie przerwa na rozprostowanie nóg

Karenka - gazetki obu są na www. W makro nie było żadnej promocji na pieluchy a cena standardowa nie wiem jaka jest, a w Selgrosie jest teraz promocja na Pampersy (w gazetce spożywczej)

Witajcie :) ale dzisiaj jakiś dzień do D... Wy tez tak macie ze Was wszystko denerwuje?? Bo ja to już bije rekordy:baffled: Karenka ja wczoraj pampy kupiłam za 19,99 jest ich 46 szt. A w realu:sorry2:

a w realu pieluchy newborn za 20zł, no i inne rzeczy też na promocji, kupiłam w końcu linomag :-D bo był na promocji kup 1 i drugi za pól ceny, więc dorzuciłam do tego oliwkę linomagu ;-)
Karenka mi tam selgros wcale sie nie wydaje tanszy, czasem maja cos fajnego, ale tak to wg mnie rossman, no i w roznych marketach trzeba szukac ;-)

Hej :)

Ja zakupione rzeczy wrzuciłam dosłownie do torby i wsunęłam pod łóżko :-D Teraz czekam do 10-go i poiorę i poprasuję to co do szpitala.

Chyba dzisiaj wybiorę się do tesco po resztę pierdółek ;-)

Mam smaka na pierogi ze serem więc dziś takowe na obiad :-)

Pozdrawiam.

edit: cena w realu super ale mi całkiem nie po drodze :-/

reklama
witam, ja dopiero po pracy, leże i odpoczywam, wszystkie mówicie o lekkich skurczach - czy może mi któraś powiedzieć jak wyglądają skurcze w tym okresie ciąży?:baffled::no:
Co do pakowania torby to we wtorek umówiłam się z koleżanką żeby mi małą walizkę oddała bo jej do porodu pożyczałam razem z paroma ciuszkami, więc będę pakować się za jakieś 2 tygodnie

witaj bakteria ja też raz jestem razx mnie nie ma bo ja nadal pracuje, mleczka nie mam (o dziwo bo przy Doti już na ten czas nie obyłamsię bez wkładek)
anila super plan bardzo mi się podoba, co do bepantenu to ja go używałam przy Doti na brodawki (położna mi doradziła)
zibka witaj, ja już się zaopatrzyłam w linomag, i serię kosmetyków Nivea (żel do kąpieli z oliwką, krem na każdą pogodę,itp)
felidae zdrówka życzę :-D, jestem za wątkiem "torbowym"
muro u mnie ze wzrostem tak samo jak u ciebie :-D też mam 158 a mój M ma 186. Też mam dylemat na jaki rozmiar mam się nastawić :no:
nef 3mam kciuki, też nadal nie znam płci
zozzolka ja nie wiem jaki mam puls ale cały tydzień chodzę z ciśnieniem 80/40 :baffled: a mierzę codziennie

Do góry