reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a co do rozmiaru piersi to ja na ostatniej wizycie mówiłam gince, że mam wrażenie że mi się skurczyły a ona że są w porządku i rosną sobie powoli :tak:. Ale teraz mi za dużo nie urosły :dry: z 34/75 B na rozmiar 36/75 B :szok: poprzednio nosiłam o tej porze miseczkę C/D :szok:

reklama
To ja jestem załamana moim rozmiarem.. Miałam zawsze 70B teraz mam 75D. Zdecydowanie za duże. W pierwszej ciąży skończyło się na 75C.

Dziewczyny, które macie więcej staników z Alles mama... Ja mam jeden 75D i jest super wygodny. Czy pozostałe modele mają identyczne rozmiary czy róż nia się miedzy sobą? Zamówiłabym sobie na allegro z 3 staniki, ale boje sie, że właśnie będą mniej wygodne.

Aaa... pokazywałam ostatnio mężowi jak "działa" ten stanik. Młody to widział i teraz wszystkie mi próbuje otworzyć :D

bakteria my sobie celowo zostawiamy poznanie płci na salę porodową:-D

Anka4 to dobrze, że tylko tak sie skończyło, uważaj na siebie:tak:

zozzolka w ciązy puls jest podwyższony, bo wiecej krwi do pompowania ma nasza pikawka. U mnie normą jest ok. 90, ale bywało, że miałam ni z tego ni z owego 110 i wtedy czułam sie masakrycznie zmęczona. Tak bywało w 2 tymestrze, często krótko po wstaniu, teraz na szczęscie już tak nie mam.

Tasia
no w końcu 5 lat studiów mam + 3,5 roku aplikacji (specjalizacji), to muszę być kumata;-):-D

magdalenia1984 witaj!
oj, to jestem zaskoczona, że tak poważnie do tego podeszli u ciebie, bo ja mam teraz wrażenie, że te moje wzrosty pulsu zostały zlekceważone:dry:

kasiek23 teraz skurcze to takie bardzie okresowe twardnienie brzucha, ewentualnie takie bóle jak na okres.
Te właściwe (porodowe) robią się zdecydowanie mocniejsze i regularne, tzn. trwają chwilę, mijają a po jakimś czasie pojawiają się znowu i znowu. I tak to trwa czasami dzień, pół dnia, aż będą w miarę częste i zaczną się robić mniej znośne. Jak już nie będziesz mogła skupić się na rozmowie w trakcie skurczu - to już to - licz odstępy na zegarku. A kiedy będą co 5-10 min. pora do szpitala:tak:

zozzolka mleko modyfikowane jak jest potrzebne, to w szpitalu dają.

Felidae to mleczko w buteleczkach jest bardzo drogie, to już chyba lepiej kupić puszkę sypkiego mm.
hmm, chyba że to chodzi o butelki do mleka...:-D bo mi sie skojarzyło z takim szpitalnym mm, które jest od razu rozrobione w buteleczkach:-D

smile :-D świetny pomysł na wykorzystanie letnich ciuszków po Antku - popieram:-D

te staniki alles mama powinny być w miarę równe, chociaż ja mam teraz i 75D i 75E. Jeden 75E lekko mi się marszczy (model Cubana) ale myślę, że dlatego, bo miękki.
Te usztywniane pewnie w obu rozmiarach wyglądałyby na mnie na dobrze, ale to zasługa tego usztywnienia.

Nef - ja juz wakacje planuje od września. W sumie wypadałoby polecieć ze trzy razy żeby nadrobić stracone wakacje jesiennie i wiosenne :p

Z tym mlekiem w proszku tzn. takim do rozrobienia to u nas w szpitalu robili problemy. Mało sterylne/ zarazki szpitalne mogę się tam gdzieś wmieszać.. itp itd.. A same położne to mleko mieszały właśnie z proszku i przelewały do tych małych, wcześniej wyparzonych buteleczek ^^.
Te malutkie w sumie nie są az takie drogie jeżeli się je kupi tylko na pobyt w szpitalu... 2-3 dni

NAN Pro 1 w płynie 90ml | Żywność dla dzieci \ Mleka modyfikowane \ Mleka modyfikowane początkowe 1 Mleka modyfikowane | aptekadziecka.pl - wyspecjalizowana apteka dla dziecka i mamy

http://www.aptekadziecka.pl/product...ml-mleko-w-plynie-gotowe-do-spozycia-RTF.html

smile to u mnie w szpitalu było to mleczko NAN, ale oryginalne. M sprawdzał ceny to coś mi świta,że były po ok. 9 zł buteleczka - starczała na jedno karmienie noworodka.

Z tym mlekiem w proszku tzn. takim do rozrobienia to u nas w szpitalu robili problemy. Mało sterylne/ zarazki szpitalne mogę się tam gdzieś wmieszać.. itp itd.. A same położne to mleko mieszały właśnie z proszku i przelewały do tych małych, wcześniej wyparzonych buteleczek ^^.
Te malutkie w sumie nie są az takie drogie jeżeli się je kupi tylko na pobyt w szpitalu... 2-3 dni

NAN Pro 1 w płynie 90ml | Żywność dla dzieci \ Mleka modyfikowane \ Mleka modyfikowane początkowe 1 Mleka modyfikowane | aptekadziecka.pl - wyspecjalizowana apteka dla dziecka i mamy

Bebiko 1 90ml mleko w płynie, gotowe do spożycia RTF | Żywność dla dzieci \ Mleka modyfikowane \ Mleka modyfikowane początkowe 1 Mleka modyfikowane | aptekadziecka.pl - wyspecjalizowana apteka dla dziecka i mamy

Gdy Filip się urodził i okazało się, że jednak nie będę mogła karmić, a nawet chwilę przed to też położne robiły problem, żeby go nakarmić mm. Boję się, co będzie teraz, a jeszcze dodam, że gdy w końcu podały Filipowi mleko, było to właśnie w takich buteleczkach, ale był to Bebilon Pepti. Podejrzewam, że Karolę też będę musiała Pepti karmić, ale tego nie ma w zwykłym sklepie, a tak kupiłabym sobie zapas do szpitala i już.

dziewczyny a jak u was jest z czkawką. Bo mała ma 5-6 razy czkawkę dziennie pamiętam że w pierwszej ciąży też czułam czkawkę małego ale nie 6 razy dziennie czy to normalne bo zaczynam myśleć że może jest owinięta i się przydusza:baffled:, u was też tak często są te czkawki bo nie chcę wyskoczyć u gina z głupim pytaniem.

reklama
Nef - ja wkleiłam linki wyżej.. NAN po niecałe 3zł. U nas dawały pierwszą buteleczkę oryginalnie zamkniętą, a później kazały przynosić do wyparzania i mieszały. Widzisz piszesz, że 90ml starcza na 1 karmienie. W szpitalu dawały np. 30ml bo tyle dziecko wypija w określonej dobie podczas jednego karmienia ^^. Mój wypił 30ml i się darł po 5 minutach.. A pokarmu nie było. To mnie najbardziej w szpitalu denerwowało. Nie wszystkie położne takie były, ale większość. Nacisk na karmienie piersią sie kłania.
W innych krajach podejmuje się decyzję w szpitalu.. karmię piersią albo butelką i koniec.

Aneta - u nas też był Bebilon Pepti. Ciekawe czy w aptece można kupić pepti na receptę w tych buteleczkach.

Do góry