bakteria my sobie celowo zostawiamy poznanie płci na salę porodową
Anka4 to dobrze, że tylko tak sie skończyło, uważaj na siebie
zozzolka w ciązy puls jest podwyższony, bo wiecej krwi do pompowania ma nasza pikawka. U mnie normą jest ok. 90, ale bywało, że miałam ni z tego ni z owego 110 i wtedy czułam sie masakrycznie zmęczona. Tak bywało w 2 tymestrze, często krótko po wstaniu, teraz na szczęscie już tak nie mam.
Tasia no w końcu 5 lat studiów mam + 3,5 roku aplikacji (specjalizacji), to muszę być kumata;-)
magdalenia1984 witaj!
oj, to jestem zaskoczona, że tak poważnie do tego podeszli u ciebie, bo ja mam teraz wrażenie, że te moje wzrosty pulsu zostały zlekceważone
kasiek23 teraz skurcze to takie bardzie okresowe twardnienie brzucha, ewentualnie takie bóle jak na okres.
Te właściwe (porodowe) robią się zdecydowanie mocniejsze i regularne, tzn. trwają chwilę, mijają a po jakimś czasie pojawiają się znowu i znowu. I tak to trwa czasami dzień, pół dnia, aż będą w miarę częste i zaczną się robić mniej znośne. Jak już nie będziesz mogła skupić się na rozmowie w trakcie skurczu - to już to - licz odstępy na zegarku. A kiedy będą co 5-10 min. pora do szpitala
zozzolka mleko modyfikowane jak jest potrzebne, to w szpitalu dają.
Felidae to mleczko w buteleczkach jest bardzo drogie, to już chyba lepiej kupić puszkę sypkiego mm.
hmm, chyba że to chodzi o butelki do mleka...

bo mi sie skojarzyło z takim szpitalnym mm, które jest od razu rozrobione w buteleczkach
smile 
świetny pomysł na wykorzystanie letnich ciuszków po Antku - popieram
te staniki alles mama powinny być w miarę równe, chociaż ja mam teraz i 75D i 75E. Jeden 75E lekko mi się marszczy (model Cubana) ale myślę, że dlatego, bo miękki.
Te usztywniane pewnie w obu rozmiarach wyglądałyby na mnie na dobrze, ale to zasługa tego usztywnienia.