reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Muro ja dziś kupowałam osłonki i kupiłam S... nie sa strasznie drogie i najwyżej kupie inne jesli będą złe - pojęcia nie mam od czego to zależy, ale wydaje mi sie ze od sutka...

za to boksuje sie wciąż z tematem stanika... nie mam pomysłu na rozmiar...

reklama
Felidae - rozmiar 33; Iza ma wprawdzie 34 ale zmierzyła w domu i są dobre, a jeśli nawet byłyby małe to jest jeszcze Natalia ;-) Ja osłonek nie używałam i teraz też nie będę :-) Co do cielęciny to jeszcze trzeba ją powoli dusić - na małym ogniu i chyba na maśle ...

anila ja tez mam problem z doborem stanika :zawstydzona/y: a oslonki podobno trzeba miec lekko wieksze niz brodawki, ale ja nie kupuje, i jak bedzie trzeba, to zapytam poloznej laktacyjnej zeby mi podala jaki rozmiar to meżuś kupi ;-)
lenka ja dziś kupiłam używane laktator z aventu, dałam 50zł, a wygląda jak nowy, no i oczywiście trzeba będzie go wygotować, ale pytałam na szkole rodzenia i mówili, że nie ma problemu, jak sie wygotuje,

ja dzis tez po mega zakupach ;-) kupilam w 2 sklepach na allegro ale z odbiorem w krakowie, wiec za przesylke nie placilam ;-) teraz czuje sie bezpieczniej, bo w sumie z glownych rzeczy zostalo lozeczko i wozek, no i praktycznie tyle ;-) bo *******ki mam ;-)

Ufff, ja dziś popołudnie spędziłam na all, robiąc zakupy. zostaly nam tylko kosmetyki i pampki . no i wózek- ale to po porodzie, jak już w domku będziemy. teraz to ja sernika sprobuję co dziś robiłam, walentynkowy;-)

felidae my mieszkamy na krzykach, koło Ronda... a może niedługo wojszyce.
u nas w bloku jest pół na pół, pierwsi mieszkańcy powoli wchodzą w wiek emerytalny, zaś jak ktoś sprzedał mieszkanie, to takim jak my - zaraz po ślubie, więc i dzieci w naszej klatce jest sporo, z moimi wychodzi 6-ścioro polskich + dodatkowo na moim piętrze jest na kontrakcie jakiś architekt z Libii z całą rodziną, mają chyba z 5 pociech.... a nam zrobiło się ciasno, bo drugie w drodze:-D
żebyście widziały jak taki śniady 6-latek chodzi rano po bułki i wraca z potężną siatą, niemal większą od niego:-D

majqa super łowy, uwielbiam takie okazje:tak:

Phelania ja polecam buciki Elefanten z Deichmanna. Trzewiki skórzane ok. 100-120zł, są naprawdę fajne na pierwsze kroki. Dodatkowym atutem jest to, że można u nich oddawać butki do 3 m-cy. Zawsze kupuję na początku sezonu i jakby coś było nie tak z rozmiarem - oddaję. Super sprawa.

Muro miałam osłonki Avent standart. Uważam, że muszą być większe od brodawki, żeby dziecko mogło wygodnie zassać (podciśnienie)

oj i zapomniałam się pochwalić... M mi kupił jeszcze śliczny bukiet na walentynki:-D

raz, na samym początku naszego związku zrobił strategiczny błąd i wręczył mi chyba najbrzydszy dostępny na rynku bukiet, zrobił to po południu (mimo, że razem pracowaliśmy i to rzut kamieniem od takiego wrocławskiego zagłębia kwiatowego) i byłam tak wściekła, że chyba nawet trzepnęłam go tymi kwiatami.:angry:
Teraz ZAWSZE dostaję ładne wiązanki.:-D

Nef-bede musiala pomyslec nad bucikami na wiosne:) bo jednak musza byc wygodne...dla mnie cena co do bucikow nie ma znaczenia...:tak:

Dzis przyjechala do mnie posciel ,rożek i temometr gratis do wanienki:-)Drewexu jednak na żywo wyglada bosko.

Jutro jade na Lindleya z mlodym na stawy biodrowe(kontrola) a pozniej rossman:) i Mama i Tata dziewczyny bardzo Polecam ten sklep!!!!!! przejedzcie sie tam jest wszystko od wózków po łożeczka akcesoria ubranka warto i ceny spoko juz nie wspomne o rabatach:) tym bardziej polecam mamuska które mieszkaja na jelonkach czy na Bemowie tu jest link MAMA i TATA Świat dziecka i smyk sie chowaja:-D

A dzis jedna z moich grudniówek pokazala nam 2 kreski:-Dczyli to juz 3 Grudniówka 2011:-)

Nef-a ja nawet kwiatka nie dostalam ehhhh 7 lat po slubie ...ujdzie przejdzie:pPP M juz w pracy:)

Witam mam pytanie kupiłam smoczek firmy tommee tippee i zaczełam pakować torbę do szpitala i mam problem nie zauważyłam że te smoczki nie mają nakładki. Wyparze ten smoczek i co włoże do torby i jakoś mam wrażenie że znów powinnam go wyparzać. Nie wiecie czy można dokupić nakładke na te smoczki.

Witam mam pytanie kupiłam smoczek firmy tommee tippee i zaczełam pakować torbę do szpitala i mam problem nie zauważyłam że te smoczki nie mają nakładki. Wyparze ten smoczek i co włoże do torby i jakoś mam wrażenie że znów powinnam go wyparzać. Nie wiecie czy można dokupić nakładke na te smoczki.

ja kupuje pojemniczek do smoczka:) a TT nie wiem czy ma nakladki...Canpol wiem ze ma

reklama
No właśnie przedwchilką znalazłam coś takiego. One są chyba uniwersalne pomimo że są firmy nuk czy lovi?

Do góry