reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ja nie wierzę w te zgagę, u mnie chłopcy po porodzie łysi nie byli, ale też bez szaleństw , a później jak im zaczęły rosnąć to:szok:

reklama
Witajcie:) ja już po śniadaniu :) był pyszny rogal z dzwmerem:-) pycha normalnie śnił mi sie:tak: trzymam kciuki za wizyty;-) kurcze Zamiast witać wiosnę to trzeba patrzeć na ten śnieg :/ ...

Dzień dobry wszystkim ;-)
Felidae ja wciąż mam zgagę (ale nie taką jak 4tyg temu, że nawet przez nią wymiotowałam), i wciąż mleko mi pomaga ;-) a w ogóle niezłą masz porę wstawania ;-)
Bishopka pierwszy raz słyszę o tym spojeniu, i mam nadzieję, nie będę musiała się przekonywać, o co w tym chodzi ;-) a łóżeczka ja nawet jeszcze nie mam, więc nie mam nad czym się zastanawiać z jego rozkładaniem ;-)
AgnieszkaJ a te chusteczki pampers nie są zbyt nasączone i pachnące? bo słyszałam taką opinię, że mają dużo niepotrzebnych dla dziecka substancji.
Smile dobrze masz z tym Antkiem, że tak daje pospać ;-)
trzymam kciuki za wizytujące dziś, moja kolejna wizyta za 2 tygodnie, jak ja się doczekam ;-)

Miłego dnia!

Dziewczyny. Ja mojego tak wyszkoliłam :p... Jak wstawał przed 8 to się odwracałam i udawałam, że śpię. Powiercił się i spał dalej. Jak już był bardziej mobilny i wstawał, chodził to mu mówiłam, że jest wpół do szóstej-środek nocy i ma spać. No i się słuchał :p. Teraz jak słyszy "która godzina" to krzyczy wpół do szóstej :)
I u nas jest taka zależność... im wcześniej kładzie się małego spać tym dłużej śpi. Teściowa mi kiedyś poradziła abym kładła Antka spać o 21.. wstawał koło 7 wyspany ^^. Nie wiem od czego to zależy.

Antek siedzi w domu. Do żłobka jutro pojdzie. Ja skończe pracę i pójdziemy na spacer :)

Felidae, wiem, wiem, pisałam co opowiadał ortopeda, kobieta już rok się leczy, ale też nie każdy ból oznacza to najgorsze. Oby w naszych przypadkach tak nie było. Za tydzień mam wizytę, to zapytam, może się czegoś dowiem.:happy2:
AgnieszkaJ, u nas chusteczki są w podobnej cenie, ale karton pieluch kosztuje ok 110 zł :szok:
Zozzolka, weź sobie magnes może? Mi jak brzuch twardnieje, to pije magnes i pomaga.
Smile, to wysypiaj się póki Antek daje, bo jak zaczną dwa szkraby wirować, to oczy tylko na zapałki :-D

U mnie się sprawdzało z włosami i zgagą do trzeciego porodu. W trzeciej ciąży miałam zgagę a mały był łysy. W poprzednich zgaga i wielkie kudły. Teraz zgagi nie mam, no może czasami jak zjem coś ostrego lub bardzo, bardzo tłustego :baffled:
Margot, życzę Ci abyś nie musiała doświadczać bólu spojenia, a zwłaszcza bóli majtkowych :-D
Dobre pytanie, gdzie ta wiosna?????? :rofl2:

Hej laseczki,

My tez po śniadaniu, wlasnie sie polozylam by chwilke odpoczac...Kurcze zła jestem bo nie przyszla druga rata z Zusu jesli dzis nie przyjdzie znów bede do nich dzwonic z awanturą:wściekła/y:Tak to plac im skladki równo 10-tego a ty moze dostaniesz a moze nie w czasie kase wrrrrr....

Iśku,lenka- z tymi włoskami to u nas pewnie przypadek zazwyczaj przypadłoscia ciazy jest zgaga i nie ma to zadnego wplywu na włosy:-Dchoc tak pisalam widzialam włochatego Marcela na USG:-D ..
Bishopko- jak ceny nizsze sa u Ciebie niz na allegro?sprawdzalas?
Smile- ja Ci powiem ze u nas jest identycznie z Alutkiem wczoraj go polozylam o 23.00 tak jakos wyszlo (pierwszy raz_ i wstał o 7.30 )natomiast jak go klade 20-20.30 wstaje 8 rano nie duza roznica ale jest...
pscólka-a to sie nie da zrobic USG spojenia???tylko musi byc RTG?

Phelaniu, tak sprawdzałam ale ceny są identyczne, choć nie wszystkie. Niektóre rzeczy różnią się cenowo na korzyść sprzedawcy allegro, ale wiadomo, koszt przesyłki :baffled: Może jeszcze Ci kasa przyjdzie? dopiero jest 11-ta.

Phel - ja o nadgarstku piszę:-D. myślałam, że to zespół cieśni, ale mama powiedziała, że miała inne objawy, a że ciągle syczę z bólu (bo się zapominam i ruszam tą ręką) to M chce mnie wypchnąć do ortopedy:baffled: Hmm ale z usg dobry pomysł...

reklama
Pscólka -Ha!!!! nie doczytalam ale wstyd:zawstydzona/y::-pno ale USG pewnie by bylo wiarygodniejsze-doklaniejsze:tak:

Bishopko-mysle ze te ceny sie pokrywaja i z przesylka wychodzi tyle samo,czekam do 12.00 moze po przelewy...

Ale juz mam skopany pęcherz przez Marcelka:////

Ostatnia edycja:
Do góry