reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Gaviskon jest na zgagę, męczą mnie takie okropne od dwóch nocy. w dzien jest spokój a w nocy tragedia i nic domowego nie pomaga...juz na siedząco próbowałam spać ale nie wyszło ha ha ha. i jak na złość najlepiej mi na wznak o_O

Witam wszystkie mamusie;) mamy pytanie jakie polecacie podkłady na materac chciałam jakiś zakupić ale już się gubię... są ceratki z frotką, ceratki jednorazowe, podkłady z motherhood wielokrotnego użytku napiszcie co się sprawdza i jakie są koszta oraz czy dzidzia się Wasza na tym nie pociła;);) dziekuje za pomoc, a Pscółce gratuluję wyboru pojazdu:)

i ja widzę zmiany :szok: Phelaniu gratuluję, bo chyba nie miałaś tej funkcji :happy:
Iśku, dziękuję, że pytasz, tak czuje się już dobrze, ale coś chyba w tym deserku było, bo mój syn też zjadł rano i musiał go mąż odebrać ze szkoły, gdyż źle się czuł i był blady jak śnieg :szok:

Co do łóżeczka, to mnie też korci rozłozyć, ale mam opory duże, więc tylko naszykowałam co ma w nim być i mąż rozłoży jak będę w szpitalu.
Na zgagę mi pomaga woda, ale tylko z nałęczowianki :szok:
Haniu, ja podkłady mam zamiar zakupic w Ikea, tam sa ponoc jakieś takie nieprzemakalne, ale jak wyglądają, to nie wiem, bo jeszcze ich nie widziałam :-D

Jeśli chodzi o spanie na boku, to ja też najlepiej wysypiam się na prawym. A spanie na lewym zalecają, gdyż jest lepsze ukrwienie macicy i więcej tlenu dochodzi do dziecka.

Bishopko-dziekuje:* naszym głownym moderatorem jest Dotkass a ja jestem jej pomocna dłonia:-D

Dziewczyny z ta zgaga to jest wogóle historia jak bylam na USG to gin mi powiedział ze Marcelek ma straszniiiieee duzo wlosów:-D:szok:i autentycznie pokazał mi wlosy mlodego na USG i bylo widac to samo z Alutkiem!!! zgage mialam dosc sporą i urodził sie włochaty :-D:-D:-D

oj masakra dziewczyny, padnięta jestem i mam dosyć tego dnia:-( byłam na wizycie u gina, w skrócie wszystko ok, ale to co zobaczyłam po powrocie do domu to tragedia. cała kuchnia zalana, korytarz aż pociekło piętro niżej z sufitu kapało. woda się lała z szafki po zlewem. dopiero co uporałam sie z tym bałaganem, az mnie głowa rozbolała:no:

łóżeczko jeszcze nie skręcone, ale tez juz mnie korci.....
ide poleżeć
pozdrawiam

Witam
ja już po wizycie jak zapytałam o to sklepienie to odrazu zapytał czy forum się naczytałam i nie było tematu obejrzał szyjkę powiedział że jest lekko luźniejsza ale w normie i że mam w razie skurczy zjeść nospe a jak się objawy nasilą to zadzwonić. Następną wizyte mam za 2 tygodnie dziecko obrucone dobrze i ma już ponad 2 kg.
Powiedział że procedury się pozmieniały i że za 2 tygodnie jakieś badanie na bakterie jakąś będe mieć. Lekarz potwiedził jeszcze raz że mamy dziewczynkę :)

Phel - gratuluje awansu ;)
Anezram - między 34, a 37 tc robi się badanie na obecność paciorkowca grupy B - GBS. Ja bym lekarzowi swoje powiedziała gdyby mi wyskoczył z takim tekstem na temat jakiegokolwiek forum. Mam pytanie to ma odpowiedzieć i tyle.

Smile_ po prostu rozchodzenia spojenia łączy się z bólem, skoro nie boli to nie ma problemu :-) a to prawda, ze o wiele pytamy bo czytam dr google i fora ;-) i jak mu wchodzi 10 lub 20 pacjentka i pyta o to co wyczytała hihi to ja mu współczuję...

co do GBS 6 lat temu też był konieczny więc nie wiem o jaką zmianę procedur mu chodziło o_O to jedyne badanie jakie zrobię w feminie gdzie chodzę, bo mi sie nie chce z tym po mieście jeździć :/ ale cene dowalili, że hej...trudno...przynajmniej nie będę ganiać po mieście...gorzej, ze zgubiłam kartę ciąży, nie miałam kilku badań dr mi wpisała co trzeba dorobić, karta na szczęście się znalazła tylko ja teraz nie wiem co jest konieczne na 34 tydzień z krwii do zrobienie :[ ac o mam wypisane z tytułu braku :-( eh...

Ostatnia edycja:
reklama
Coś mu chodziło o termin robienia tego badania nie wiem. On bolące krocze i podbrzusza podpioł pod skurcze sprawdził szyjke i mówił że jest dobrze i nie mam się martwić. Ja oglądałam na mamazone o tym sklepieniu i tam babka mówi że jak jest za duże rozwarcie to boli o wile mocniej noi do tego boli kręgosłup, uda aż do kolan ja nie mam takich objawów. Ewentualnie tylko pobolewa krocze.

Do góry