reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

witam

byliśmy w weekend u moich rodziców, przed wyjazdem dosyć mocno pożarłam się z Mkiem i jak zwykle po takiej kłótni, teraz jest złoty i się przymila... był na nartach z moim tatą, to przywiózł mi od pepików pluszowe serducho z napisem Miluji te:-D i tubki z mleczkiem czekoladowym.
A na walentynki dostałam nowego lapka... bo ten już się rozpada -w sumie już od jakiegoś czasu była mowa o wymianie, ale jakoś temat przycichł. I tu nagle taki spontaniczny zakup z inicjatywy mojego M.

No i jak tu się nie pokłócić od czasu do czasu?:-D

A teraz zdycham, bo znowu mam bolące gardło, zawalone migdałki i stan podgoraczkowy:baffled: Normalnie jak nie urok to sraczka... w poprzedniej ciąży tak nie chorowałam:crazy:.

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki, nadrobię później, bo teraz marzę, żeby się przytulić do poduchy. Młoda zajęta puzzlami, to może się uda.

reklama
hej :)

jak dobrze budzić się u siebie w domu...

zapalenie pecherza mi lekarz mowil ze smialo moge lykac urosept - nawet jako profilaktyke... no i wiadomo duuuzo pic szczegolnie kwasnego aby wyplukiwac i zakwaszac mocz...

milego dnia :-)

Ptaszek jak wczoraj wygrzałam dół w ciepłej wodzie, takiej cieplejszej. ale nalałam tylko tyle, żeby zanurzyć co trzeba oprócz brzucha...i piłam herbatę z cytryną na zmianę z żurawinową...urosept tak jak pisze anila nie powinien zaszkodzić...wczoraj sikałam po parę kropli...a dziś już o niebo lepiej, jak lubisz piwo, to możesz wypić szklankę takiego bez %..któreś ma 0,5 chyba lech, trochę Cie przepędzi...ja tak sobie opuchliznę z nóg dwa razy zgoniłam, bo tak tylko leki znam z moczopędnych rzeczy o_O

zaraz ide wieszać pierwsze wyprane w płynie ciuszki...czy płyn ok to sie okaże dopiero jak malucha będziemy ubierać...pisałyście, że ciuszki w poszewkę pochować ????

Witajcie!

Ja właśnie pędzę zaraz na usg kontrolne, coś nie jestem pewna godziny, więc jade wcześniej ;] skleroza nie boli...

co do zapalenia pęcherza- woda z cytryną, żurawina, polecam tabletki prenatal urocare specjalne dla kobiet w ciąży, trochę kosztują, ale mi bardzo pomogły, tak wyglądają:

Prenatal UroCare - opis - Prenatal - suplement diety

Ja oglądałam w sobotę wózki, ale kurczę teraz mam taki mętlik.. nic mi się nie podoba, a też nie mam wielkiego budżetu... no coś wybrać będę musiała ;)

Trzymajcie kciuki, zobaczymy co z tymi komorami u mojej Malutkiej :)

Hej laseczki,

Dzis mam wizyte USG na 15.00 boje sie troszke zobaczymy jak z prawa nerka malutkiego:/ mam nadzieje ze pomacha mamusi...

Nie dawno wrócilam z morfi ,moczu i grupy krwi....jakas z meczona chodze wrrrr nie chce mi sie nic

Jeszcze sie wkurzylam na ten Medicover u nich jest aktualizacja wizyt co 72h i jak cos sie zwlania mozna sie zapisac przez neta ...Moja Pani Dr przyjmuje tylko we wtorki od 18-20 widocznie miejsc nie bylo i dzwonie dzis do nich wrrrr rozmawiam z polozna ze mi sie konczy jutro L4 , bede miala wyniki badan i USG,i mialam sie zglosic na kontrole po tym moim upadku.Oddzwonili do mnie i powiedzieli ze raczej nie da rady ale jutro zadzwonia do mnie po 17 i powiedza czy wcisneli mnie miedzy wizytami wwrrrrrr:angry:

madan-kciuki zacisniete!!!!

reklama
Ale sie napisałyście i ile się wydarzyło :szok:
Oliwko, trzymam kciuki kochana, oby wszystko było ok &&&&&&

Hmmm, od czego zacząć :baffled:więc tak:
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, zwłaszcza za nereczki małego Phelka-Marcelka &&&&
Co do zapalenia pęcherza, to nie wiem, bo nie miałam, ale kiedyś słyszałam o urosepcie, że dozwolony, poza tym jest żurawina w tabletkach i taka suszona jak rodzynki, też polecana. Poza tym, to co dziewczyny piszą, zakwaszać mocz, cytryną, kapustą kiszoną itp.
W kwestii proszku, to nie wiem, Szymonkowi prałam w persilu sensitive-płynie i nie było widac uczulenia, ale on był w wiadomo jakim stanie, na lekach :-( nigdy też się nie dowiem, czy Go uczuliło. A starszym dzieciom prałam w jelpie - 16 lat temu był pachnący i w płatkach mydlanych, mi się ich zapach podobał, ale zawaliły mi pralkę i musiałam wymienić:crazy:
Jeśli chodzi o pieluchy, to kiedys były tylko pampersy, dlatego teraz też mam zamiar uzywać tylko ich, ewentualnie huggies (tak się to pisze ?), bo znajomi sobie chwalili. W szpitalach faktycznie uzywają bella happy i polecają je, ale trzeba wiedzieć, że są one większe od pampersów, rozmiar niby ten sam, a pielucha wieksza.

Generalnie, to ja i Hana już spakowane. Ciuszki poprane, poprasowane, poukładane i co ? i muszę zakupić komodę, bo się nie mieszczę :baffled: wydawało mi się, że ciuszków mało i tak dokupowałam i mam za dużo :-D

I mam pytanie do młodych mam :-) dziewczynki, cena promocyjna pampersów jaka jest najlepsza? Bo w Rossmanie są 108 szt za 52 zł, a w Kauflandzie ta sama ilość za 64 :szok: a wydaje mi się, że jak kupowałam dla Szymonka, to za ok 40 zł, za tą ilość i teraz nie wiem :nerd:

Do góry