reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
witajcie dziewczyny, kilka dni mnie nie było ale to z braku czasu, jeszcze udaje mi się pracować;-) ja na temat pampersów się nie wypowiadam bo jestem zielona:szok: jutro mam wizyte kontrolna i nie moge sie doczekać zeby zobaczyć małego:-)
pozdrawiam wszystkie brzuchatki i miłego dnia

Hej
kijowo się ten poniedziałek zaczął, zaspaliśmy, nie wiem w jaki sposób udało mi się uszykować chłopców:baffled:, coś mi się wydaję że jakieś przeziębienie ich łapie, no nic zobaczymy. Do tego posząłm napoić byki a tam kran niedokręcony i przez całą noc woda sobie leciało więc powódz:wściekła/y:. Zaraz muszę iść placek upiec na jutro bo dzisiaj muszę zawieźć.

Co do pieluch w szpitalu były z belli happy, nie było najgorsze, tylko trochę sztywne,pampersy pod tym względem są delikatniejsze i ciensze, przez pierwszy miesiąc używałam pampersów a później przerzucałam sie na tańsze, kiedyś były fajnie w tesco. Dade używałąm dopiero przy Antku jak był większy i nie narzekam, są ok, kupię jedną paczkę w najmniejszym rozmiarze to się okaże. Kupiłam też jedną paczkę z pampersa, na zapas nie kupuję bo różnie moze być z tymi pieluchami. Chusteczki mam na początek z huggisa, później przejdę na dade, a na początku do wycierania pupci to i tak woda z mydłem i płatki kosmetyczne.

Maluch w nocy obrócił mi się główką do góry bo czułam czkawkę nad pępkiem, a jak teraz leży nie mam pojęcia:rofl2:.

hej, hej ;-)

nie odzywałam się na weekendzie bo miałam weekendową szkołę rodzenia ;-) trochę ciekawostek się dowiedziałam i trochę poćwiczyłam ;-) a no i widziałam sale porodowe, ładne ;-)

co do pieluszek to ja myślałam, na początek pampers newborn paczkę kupić, później dada ewentulnie, bo ciąglę jeszcze myślę nad wielorazowymi pieluchami czy się w to bawić ;-)
co do proszków, to chyba odwieczna prawda, że w niemczech mają lepsze ;-)ale jakoś nigdy nie pomyślałam, żeby na allegro zamawiać zapasy ;-)

dziś musze trochę mieszkanie ogarnąć bo się zapuściło, w ogóle czasu ostatnio nie mieliśmy, ale mam nadzieję, że w końcu odpocznę i poogarniam, fajnie że dałyście linki do sprzedawców na allegro bo muszę zacząć kupować co nie co :-D

miłego dnia Wam życzę ;-)

Witajcie:) próbuje sie właśnie zwlec z łóżka ale coś mi nie wychodzi :baffled: Trzeba trochu ogarnąć w domu ale jakoś weny twórczej mi brak:happy: hihi ostatnio tez miałam dylemat co do pieluszek bo tez jestem zielona ale postanowiłam kupić właśnie te z Dada . Narazie jedna paczkę ale mam nadzieje ze bedą oki bo są po prostu tanie. Pozdrawiam;-)

Witajcie;) wciągnęłam się w oglądanie nowego serialu, bo co robić na l4 :-D można paść z nudów... wczoraj pozwiedzałam i zmacałam ze wszystkich stron wózki :-) Pan patrzył sie dziwnie ale chciałam sprawdzić wszystko , aby nie okazało się , że pieniądze w błoto wyrzucone i tak przepinałam spacerówki, gondolki i foteliki i po kilkugodzinnych oględzinach mamy z narzeczonym faworyta:-D już nie mogę doczekać się gdy będę go miała w domu:-D i tak się zastanawiam, że niektóre osoby pracujące w sklepach opatrzone etykietką specjalista na prawdę nie powinny tam pracować , gdyż nie posiadają predyspozycji do wchodzenia i nawiązywania kontaktów międzyludzkich... jakby stali tam za karę , a skąd osoby kupujące po raz pierwszy wózek maja posiadać ich wiedzę:baffled: na kilka odwiedzonych hurtowni i sklepów w dwóch znaleźli się specjaliści naprawdę do tego przygotowani:-D oraz bardzo pomocni;) pozdrawiam ciepło

Margot gdzie byłaś w szkole rodzenia?

Hania ja też chętnie zrobię rajd po sklepach z wózkami podaj gdzie byłaś!
a może widziałaś te mebelki gdzieś na żywo? koniecznie potrzebuje zobaczyć je w Krakowie najlepiej a wszyscy mi tylko ulotki pokazują.

reklama
Hania w takim razie, gdzie w Krakowie warto ogladac wozki? b mnie to jeszcze czeka ;-)

W Świecie Dziecka na Aleji Róż jest bardzo kompetentna obsługa i spory wybór - niestety miejsca mało, żeby pojeździć, ale panowie naprawdę mają wiedzę i są pomocni - ja każde poszukiwanie wózków i fotelików zaczynałam od wizyty u nich, a potem bogatsza w wiedzę szukałam też po innych sklepach

Do góry