reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Hania - gratuluję wyboru bryki, to jedna z trudniejszych decyzji:-D

Nef
- potwierdzam od czasu do czasu warto postawić faceta do pionu;-)

Phel - trzymam kciuki aby się udało wcisnąć:tak:. na mnie ostatnio lekarz czekał po swoim dyżurze (rano odwołał wizytę, bo mu coś wypadło), ja wchodzę i pytam "czy można" a on "tak czekam na panią" a ja na to "no to chociaż raz":-D, uśmialiśmy się oboje, bo my zawsze umawialiśmy się na 8:00, a on zawsze się spóźniał, a jesteśmy prawie sąsiadami:-D

Kurka, ręcę mi siadają:baffled: W lewej mam nadal zespół cieśni nadgarstka, przy czym coraz częściej boli także za dnia, a w prawej bliżej nieokreślony ból w środku, nie wiem czy to kości, żyły (jakiś zakrzep), czy nerwy... Mam nadzieję, że oba są związane z ciążą i przejdą zaraz po, bo nie wyobrażam sobie opiekować się dzieckiem z tak niepewnymi rękami:baffled:

reklama
Hurtownie entliczka są naprawdę fajnie wyposażone:-) na siemieradzkiego 3 przy szpitalu jest sklep, który też ma swoja stronę w internecie, 4 kids na zakopiance i smyk ch zakopianka;) tam są naprawdę bardzo pomocne osoby;) ;) ale super było wczoraj przy tych wózkach ja szukałam 3 w 1 na pompowanych dużych kołach, gdyż chodniki jakie mamy w Krakowie każda wie;) no i przy składaniu istotna jest wielkość bagażnika polecam wcześniej pomierzyć:)

oj tak :-) jak ktoś ma uto musi uwzględniać takie rzeczy :-) kurcze myślę co jutro na obiad...chyba pojadę po naleśniki do tortilli do biedronki ( dobrze ze blisko, i jeszcze bus ma przystanki pod domem i tam) dorzucę kurczaka :-) warzywka i bede chrupać, ja nie wiem dla czego tak uwielbiam te naleśniki :-)

Witam piękne Panie:-)
dziewczynom z choróbskami zdrówka życzę a i kciuki trzymam za dzisiejsze wizyty kontrolne maluszków:-) coby wszystko dobrze było:-)

ja chałupkę ogarnęłam, pranie zrobiłam, zaraz się biorę za przegląd dziecięcych ciuszków, bo dostalismy od znajomych. muszę posegregować rozmiarami, potem proszek dziecięcy kupić i oprać to wszystko. małymi krokami ale do przodu. byle do kwietnia:-D

Fel- poddałas mi pomysł- ja zrobię tortille z kurczaczkiem i warzywami i sosikiem jutro, dzieki:-)

Dziękuję za trzymanie kciuków, ale chyba nie pomogły...

ZNowu coś jest nie tak, teraz w okolicy krzyża jest jakiś "pęcherz" lekarz sam nie wie co to jest... no i dostałam skierowanie do Poznania, do jakiegoś profesora, jutro będę znała termin, ale im szybciej tym lepiej :(

Dziewczyny, przysięgam, to moje pierwsze i ostatnie dziecko... ja nerwowo nie wyrabiam, każde USG wykrywa mi "coś". Już mam dość :(( :((

madan- spokojnie . trzeba pozytywnie mysleć. a powiedz co z resztą? reszta ok jest? trzeba czekać na konsultację ze specjalistą, nie zamartwiaj się na zapas. trzymam kciuki żeby wszytsko było ok.

oliwka- trzymamy kciuki

Ostatnia edycja:
Madan przytulam mocno, muro ma rację , trzeba czekać, mocno wierzę ze to nic takiego i Ty też musisz wierzyć że już niedługo przytulisz zdrowego malucha, trzymam kciui za Twoją kruszynkę

madan -trzymam za was kciuki. Będzie dobrze. Lepiej, jak coś dokładnie sprawdzą, przebadają, niż mieliby pominąć i w porę nie zainterweniować, pomóc dzidziusiowi. Musi być dobrze.

Ja z kolei w skowronkach. Wróciłam z wizyty. Szyjka dłuuga i piękna ;-) A dziudziuś ułożony główką w dół.
Dziś jak się wiercił, kopał, to nawet filmik telefonem nagrałam hihihi
Spytałam też lekarza o branie witamin, bo niektóre z was pisały że już nie biorą. Ja biorę tylko pharmaton matruell - i Ginek powiedział by go brać cały czas.

reklama
muro reszta niby ok, komory się nie powiększyły ani nie pomniejszyły... Lekarz nie widział rozszczepu kręgosłupa, więc powinnam się cieszyć, ale naprawdę nie umiem... Żałuję, że nie jestem lekarzem, znowu dni niepewności i strachu...

Do góry