reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
madan - może to kwestia nadgorliwego lekarza... na razie no stres do czasu aż specjalista się wypowie ok?;-)

oliwka - super, że już u Ciebie lepiej, kciukasy trzymam dalej &&&:-D

Witam,
ja dosłownie tylko na chwilkę bo ledwo żyję :-p:shocked2: M ma wolne i robimy remont na górze (łączymy 3 pokoje w jedno -mama z tatą robią sobie sypialnie z garderobą) a my dzięki temu będziemy mieli wreszcie więcej prywatności :-D(mieszkamy w drewnianym domku parterowym z użytkowym poddaszem), więc młyn w domu jak niewiem co ufff... córcia ma jutro bal przebierańców i przebieram ją za panią wiosnę - choć ona nazywa siebie księżniczka wiosna :-), odebrałam dziś wyniki glukozy i na styk się zmieściłam w normie :tak: idę już spać bo juz oczy mi się zamykają a jutro mam długi dzień w pracy.

3mam kciuki za dziewczyny,które mają jakieś problemy i gratuluję tym, u których wszystko ok :-). Po remoncie postaram się nadrobić, a w międzyczasie (nie obiecuję) postaram się Was podczytywać.
Pozdrowionka.

madan, phel - trzymam kciuki za następne wizyty.

Boli mnie pod prawy żebrem. Młody sobie za dużo pozwala. Zaraz zacznę ryczeć z bólu ;/.

Czy wy już macie łóżeczka naszykowane? Mam ochotę poskładać nasze. Mówiłam, że poskładam dopiero w marcu, ale kusi mnie :confused:. Wygrzebałam je na strychu i stoi tam kolo drzwi w częściach razem z przewijakiem. Za pranie wezmę się jakoś pod koniec miesiąca. Nie cierpię prasowania, więc odkładam to na jak najpóźniej ;).

Ja sie tak rozpedzilam z zakupami, ze mnie listonosz znienawidzi ... 10 paczek w drodze heh :)

ja ostatnio mam faze na zadbanie o siebie, brak wyjsc z domu doprowadzil do totalnego olania siebie, rozciagniete dresy, wlosy w kite zero make up nie wspomne os stanie paznokci ... makabra...
na szczescie fryzjer sie udal, dzisiaj godzina u kosmetyczki, tak mi bylo dobrze ze nie chcialam wychodzic:) caly tydzien sobie wypelnilam milymi rzeczami i juz mi lepiej:)

Pieluchy - ja mam pampers premium care na pierwsze 3msc potem zwykle pampersy niebieskie, kupuje je zawsze po promocyjnych cenach i na zapas wiec nie jest tak najdrozej :)
innych nie bede kupowac bo z adamem sie nie sprawdzily wiec zobaczymy jak teraz bedzie:)
ha[py - uczulaly
huggysy- przeciekaly
dada stare byly ok ale te nowe tez mi adasia uczulily
babydream grube sztywne i takie jakies smierdzace...

chusteczki tez pampersa buiale:)

a proszek jaki wybrałyscie ja poprałam w płynie dzidzius i teraz rozmyslam czy oby dobrze zrobiłąm maiałm kupic lowelle na bawełniane a w dzidziusiu poprac kominezon i swetry a popwrałam wszystko:baffled:

ja pierwsze tygodnie piore w platkach mydlanych potem kupuje jelpa, tak samo z adamem robilam:D

dziewczyny chyba przeziebiłam pęcherz:baffled: co lepsze jakieś tabletki brać typu urosept czy domowe sposoby, jak tak to jakie?

ja pozeram 2xdziennie zurawine :)

zaraz ide wieszać pierwsze wyprane w płynie ciuszki...czy płyn ok to sie okaże dopiero jak malucha będziemy ubierać...pisałyście, że ciuszki w poszewkę pochować ????
ja chowam, przynajmniej mi nie zakurza sie:D

Dziękuję za trzymanie kciuków, ale chyba nie pomogły...

ZNowu coś jest nie tak, teraz w okolicy krzyża jest jakiś "pęcherz" lekarz sam nie wie co to jest... no i dostałam skierowanie do Poznania, do jakiegoś profesora, jutro będę znała termin, ale im szybciej tym lepiej :(

Dziewczyny, przysięgam, to moje pierwsze i ostatnie dziecko... ja nerwowo nie wyrabiam, każde USG wykrywa mi "coś". Już mam dość :(( :((

podobnie Adem, wiecznie cos sie dzialo, cos widzieli a czegos nie, milion badan , tona leków ... lacznie z wysylaniem mnie na aborcje bo niby mial buzie zdeformowana .... urodzilam zdrowe duze dziecie !!! nie martw sie bedzie dobrze !!!

Czy wy już macie łóżeczka naszykowane? Mam ochotę poskładać nasze.

ja juz mam :D nawet posciele ubralam bo tak fajnie wyglada hehe bede musiala w marcu sciagnac i poprać wszystko :)

Dzień Dobry,

My juz od 8 nie spimy ,mlody szaleje a ja pije kawke i ogladamy Baby TV ,ale chyba zaraz przelacze na DTVN bo w kółko to samo leci:baffled:U mnie z humorem troszke lepiej,natomiast mysle cos dzis wykombinuja z tym Medicoverem:no:tak sie opuscic 3 lata temu jakos dbali o pacjenta ale teraz wszystko maja głeboko w du***...
Dzis mam wyniki badan morfo i moczu,chcialam zeby mi sprawdzila ta szyjke po tej mojej przewrotce powinnam miec kontrole wlasnie dzis...i tak bede czekala do 17 jak na szpilakach czy zadzwonia czy nie...moze e-maila do niej napisze no nie wiem...narazie nie mam głowy bo nie dawno wstałam:tak:...

Smile-moje jest zlozone tylko Alutek w nim spi:pPP:-DKołyske dopiero zamowie w polowie marca ,nie kupuje do nie zadnej poscieli ,wysciulam tylko pezscieradlem i klinem a do przykrycia kocyk tyle:p

Co do chusteczek na samym poczatku używalismy Nivei ale pozniej z wiekiem byly za suche jak na kupy Alutka:-Dpozniej lecielismy na Pampkach , a od 4 miesiecy koles sciaga dla mnie chusteczki z niemiec ten od którego kupuje chemie. Pantena i sa swietne zostajemy przy nich i Marcel tez bedzie mial przecierana dupke:)

Chusteczki Pampka jakies za mokre sie dla mnie zrobiły...

Agnieszka- a u mnie cos ciezko z tym dbaniem o Siebie:nerd:jakos nie moge sie ogarnac czuje sie gruba i brzydka:szok:nic mi sie nie chce -czekam na Wiosnę:)

Witam się z kawą, a jest mi tak niedobrze, że aż się ptaka chce puścic :baffled: by nie pić kawy na czczo zjadłam deser czekoladowy i mnie zmuliło jak szlag :crazy:
Phelania, a nie możesz zadzwonić i pościemniać, że coś źle się czujesz, brzuch chyba się stawia itp ? wtedy musi Cię przyjąć. I jakbys mogła podać namiar na faceta co kupujesz tą chemię, to będę wdzięczna :happy: Ja kupuję u nas w mieście, jest taki sklep i mają niektóre ceny jak na allegro, ale porównałabym sobie chociaż.
AgnieszkaJ, a jaka jest najlepsza cena promocyjna pampersów ? U mnie jest kilka różnych i nie wiem, czy to są promocje, czy tylko ceny marketowe :baffled:
Chusteczki też mam z pampersa premium care- siostra mi kupiła :-)

edit: co do dbania o siebie, to tez czasami czuję się jak wywłoka :-D Na fryzjera czekam do marca, by miec ładne włosy przed porodem, co do paznokcie, to żele robiłam sobie sama, teraz tylko maluje, gdyż w szpitalu nie mozna mieć żeli, to mam swoje, okropne pazury :baffled: Hennę tez sobie robie sama, więc u kosmetyczki pozostają mi zabiegi takie, których teraz nie powinnam robić. A... stopy :baffled: nie dość że mam krótkie nóżki, jak zwykle u kaczuszki, to jeszcze nie siegam paznokci :szok::-D fakt, są troszkę zaniedbane, ale to przez brak wody w mym organizmie, wszędzie mam suchą skórę, ale tak mam zawsze zimą. A, i pazury u stóp malowała mi córka, gorzej będzie jak złapią mnie bóle, kiedy nikogo w domu nie będzie, bo kto mi potem to zmyje??

Ostatnia edycja:
reklama
Smile - my jeszcze nie mamy łóżeczka, bo pokój dziecięcy to jeszcze warsztat stolarski. za tydzień przyjedzie wózek i już nie mam pojęcia gdzie go postawię (chyba na balkonie:-D), a co dopiero łóżeczko - coś czuję, że skończy w salonie:-D

Do góry