Felidae my mieszkamy w dziurze, obok małe miasteczko, tutaj za bardzo nikt się nie rzuca na takie swojskie rzeczy, zresztą jest kilka starszych osób co trzymają po 2 krówki to wtedy oni sprzadawają. W sąsiedniej wsi jest babka , taka na emeryturze, jeździ na targ z mlekiem, serem, ponoć dochód z tego ma, ale na to też trzeba czasu.
A ja nie umiem zrobić sera sama, taki suchy mi wychodzi
to ja tak mam z królikiem, bo teściu ma, widzę poźniej to takie skaczące i mi przez gardło nie chce przejśc, wołowiny też nie lubię bo mi śmierdzi, albo ja nie umiem jej dobrze zrobić, no ale jak ona do mnie muuu z talerza robi
Smile możecie wpaśc do nas to się dwa Antki pobawią. To Twoi rodzice mają duże gospodarstwo, my o wiele mniejsze i ziemia bardzo słaba dlatego musimy dokupić zboze, słomę, liczyć czy siana starczy, nawet jak mamy więcej za mleko to trzeba wydać na pasze i nic nie zostaje,no ale coś w zyciu robić trzeba, jak jestem tylko zła jak przychodzą ciepłe dni i nie mozemy chociaż na 1 dzień nad jezioro wyjechać razem, spędzić całego dnia z rodziną, czy jak są święta . Bardzo mnie irytuje jak moje rodzeństwo marudzi bo do pracy , bo to bo siam to, ale urlopy mają, niedziele wolne często się zdarzają, więc im poźniej wypominam
![Sorry :sorry: :sorry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/sorry2.gif)
że mają nie stękać. I ze my mamy tak dobzrze bo składki na krus małe i np teraz za urodzenie malucha dostanę jednorazowy zasiłek 3000 zł, i to tyle kasy, normalnie będę się tarzać , tylko ze nie wiedzą że to takie macierzyńskie dla mnie , to tak jakbym dostawała przez poł roku po 500zł na miesiąc. I sama jakoś muszę pogodzić wychowanie takiego maluszka i oprzęt. Tera zza chorobowe dostaję 10 zł na dzień, najdłużej mogę je pobierać przez pól roku, i tak się z tego cieszę bo mam na wyprawkę, tylko gdybym chodziła gdzieś do pracy to by mnie nic nie interesowało, a tak ti tak ktoś musi za mnie wykonać moją pracę, czyt, mąż,no ale jakoś idzie.
uff ale napisałam, zeby nie było nie jest tak źle, bo sama chciałam trojeczkę
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
i uwielbiam zapach skoszonej trawy.