reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

smile no to twarda sztuka z ciebie:-D
normalnie to ja tam lubię jeździć, ale w ciąży to nawet 1,5 godzinne trasy do rodziców i teściów mnie meczą

ale wiecie co, jakby tak można było się teleportować, to ja bym gdzieś na jakimś słoneczku chciała leżeć:-D

a ja już oficjalnie przeziębiona:eek: katar, kaszel, gardło zawalone... moja Gośka też smarka, tym razem to raczej ona ode mnie złapała, bo przecież musi się poprzytulać, wycałować i na nic gadanie, że mama chora i zaraża

reklama
Nef - ja tez mam 1,5h drogi do moich rodzicow. I jezdzimy za zwyczaj w piatek wieczorem, a wracamy w niedziele.. Tylko my autostrada jedziemy to jakos szybko idzie.
U nas nie ma za duzego pola do popisu jezeli chodzi o wyjazdy. Jak sie ma firme to niby mozna sobie pojsc na urlop z dnia na dzien, ale tak na prawde zawsze jest tyle pracy, ze czasami wieczorami sie siedzi w papierkach ;/. U nas najczesciej wypalaj tylko wakacje samolotem, bo szkoda tak zrezygnowac tydzien przed wylotem, bo duzo pracy jest.
Ostatnie wakacje w turcji to maz siedzial w hotelu do 16, bo sie telefony urywaly. Jaka mu awanture zrobilam. Takie wypady na weeke d sa zbawiennie, bo wtedy nikt nie dzwoni i mozna troche odpoczac.
Aa.. zdrowka dla Ciebie i malej.

Moje dziecko je 3 crosainta z lidla ^^. Chyba mu posmakowaly.

ypra - ja z lidla z tej serii w5 uwielbiam scierki jednorazowe... takie mokre. Nie wyobrazam sobie zycia bez nich ;).. Dzisiaj znow kupilam 5 paczek, bo tak mi schodza..

Ostatnia edycja:
Nef to się kurujcie

Wy tak o tych zakupach, ja póki co sama śmigam, ale już mi ciężko, i teraz będę planowała tak żeby M ze mną jechał, ale jak wyjdzie to zobaczymy, w końcu się przekona ile co kosztuje bo na zakupach to on ostatnio był jak Antek miał poł roku , a się potem dziwi że tyle kasy poszło na spożywkę

U mnie posprzątane, obiad zrobiony, placek w piekarniku a zaraz idę leżeć

Co do sudocremu nie używałam i używać nie będę , na co dzień był linomag, w razie czego bepanthen

A taki stanik też zamierzam zrobic, po prostu szkoda mi kasy na te specjalne staniki tym bardziej że nie mam gdzie przymierzyć.
A ja majtki przepierałam prawie przy każdej wizycie w toalecie, bo zawsze się gdzieś pobrudziłam i wcale nie musiałam ich suszyć , wystarczyło wycisnąc w ręcznik, a miałam 5 sztuk

Ostatnia edycja:
a ja się pochwalę, że już wszystko poprałam, właśnie schną mi ostatnie rzeczy, te po Gosi. Jeszxcze tylko poprasować.

No może jeszcze rożki wrzucę do pralki, tak na wszelki wypadek.

Jeszcze tylko wyprawa do rossmana po pampki itp. i wsio:tak:

aaa... i jeszcze u rodziców mam fotelik samochodowy, w którym muszę wyprać tapicerkę, ale muszę to jakoś zrobić, żeby Gosia nie widziała, bo znowu będzie awantura:baffled:

Witam weekendowo
Zasmutałam się bo,,,,,,wczoraj wieczorem zauważyłam że mam rozstępy na piersiach:(:crazy:
Kurdeeee, tak dbałam. Smaruję się rano i wieczorem mustelą przeciw rozstępom, w południe smaruję się oliwką. Widać, jak maja się pojawić rozstępy, to i tak się pojawią. Nie pomogą najdroższe kremy itp.... Teraz nie wiem, czy nie powinnam smarować się dwiema mustelami - jedną przeciw rozstępom, i drugą na rozstępy....może znikną.
Tak sobie myślę, że skoro one dopiero się pojawiają to może da jeszcze radę się ich pozbyć...
Macie jakieś sposoby? No i jak u was sprawa rozstępów? Chyba mi jako pierwszej się pojawiły,a jeszcze prawie 3 m-ce przede mną - dużego wzrostu... Help

wiosna nie wyrzucaj sobie, że coś zaniedbałaś, bo ja kompletnie nic nie robię i nie mam ani jednego, nie mam tez po pierwszej ciąży - wg mnie sprawa genów.
Może spróbuj masaży prysznicem, naprzemiennie ciepłą i chłodną wodą?

A i z tego co wiem, one po porodzie bladną i sa dużo mniej widoczne.

wiosna2013; ja tez mustelka sie smaruje ale mega nieregularnie... 1 tubka wystarcza mi na 3 mies... poki co odpukac nie popekalam. Duzo zalezy chyba od skory, kremy tylko pomagaja-ja lubie sobie myslec ze bez nich po prostu byloby gorzej ;-) kup sobie moze ten "na rozstepy" poki swieze i moze szybciutko sie zagoja :-)

Wiosna - rozstepy niby da rade zlikwidowac jak sa jeszcze swieze.. Takie ciemne.. Jak juz bledna to zadne kremy nie pomoga. Co ci poradzic sama nie wiem. Ja bym pewnie smarowala czyms przeciwko rozstepom i na rozstepy by te sie nie powiekszyly.. Do kwietnia jeszcze troche czasu zostalo :/

teva - mi ida dwie mustele na miesiac!! Brzuch, piersi, uda i tylek dwa razy dziennie. Czasami jeszcze brzuch w ciagu dnia smaruje...

Ja po pierwszej ciazy mam 2 albo 3 rozstepy na udach. Widac tylko jak sie opale w lato. Przytylam 30kg, wiec te cale rozstepy to na pewno kwestia genow. Kolezanki tyly po 5-10kg a maja brzuchy jakby ktos grabkami po nich jezdzil..

reklama
Nef-zazdroszcze "spakowanej" torby u mnie dluga droga:-D:szok:
Wiosna- powiem Ci ze ja sie nie smarowalam w poprzedniej ciazy niczym i zero rozstepow teraz tez wiesz wydaje mi sie ze to zalezy od elastycznosci skóry:eek:nie wazne jak drogie specyfiki bedziesz uzywala to i tak je bedziesz miala no niestety.... tu masz opinie odchudzanie, rozstępy, cellulit - opinie, zdjęcia, ceny, informacje o produktach - bangla.pl
Smile-uwielbiam te rogale z lidla pychota wogóle lubie stamtad pieczywo bułeczki fitness z ziarnami zawsze je biore a M bułke z wisnia;)

Ja chyba wysle M do lidla z mlodym a ja zostane i pomyje podłogi...bo w poniedzialek przyjedza dywan dla Alusia:)tylko koniecznie musze mu sporzadzic liste!!! choc zapewne kupi odpowiedniki:no:...

Do góry