reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Phel - takie zakupy to można robic w albie albo tesco. Przywożą do domu. Ja nigdy tak nie kupowałam. Jedyne co to słoiczki dla antka jak był mały. Zamawiałam hurtem na cały miesiąc i miałam z głowy. U nas jest jak u Nef. Robię kartę z zakupami i dzielę na market/plac. Na placu mięsa, jaja, warzywa, owoce - pisze dokładnie ile czego. A lista zakupów z marketu jest tak sporządzona żeby mąż idąc po kolei 'uliczkami' mógł po kolei skreślać rzeczy z listy. Zadko coś zapomina. My robimy zakupy w soboty rano na cały tydzień. Mielone, piersi z kurczaka, żeberka itp mrożę.

reklama
Witajcie,

Agnieszka, to miałaś małego kolosa :szok: Pewnie ciuszków na 56 w ogóle nie założyłaś? :-p

wszystkie wydalam, od urodzenia nosil 62:)

dziewczyny a jesli chodzi o kosmetyki dla niemowlaka to w co się obkupujecie, co polecacie na pośladki na odparzenia?

u mnie tylko sudocrem(po kupie) i plyn da kapieli z oliwka z nivea ale ta biala seria. nic wiecej.
identycznie u Adasia stosowalam, nigdy odparzeń nie mial, a skure ma gładziutką jak nie wiem :)

Dziewczyny co myslicie o sklepach spozywczych internetowych robila z was kiedys zakupy w takim ?

ja teraz kupuje ale w Almie, zawsze swierze produkty maja. wczesniej kupowalam z piotra i pawla ale nie bylam zadowolona z niektórych produktów.

ja tez w dwie torby jedna moja drugla mlodego :) tej drugiej jeszcze nie przygotowalam :) mam tylko dla siebie torbe spakowana :)

ptaszek86; ja boje sie alergika wiec na pierwszy miesiac wszystko (od plynow przez kremy po chusteczki) chce z 1 firmy-wybralam poki co mustele. Dla niemowlaka planuje juz bez szalenstw- nivea :-)

Hello,
wreszcie się spięłam i zrobiłam zakupy na Allegro :) poszło ponad 300zł, ale mam większość drobnicy potrzebnej mi i dziecku. Pozostały mi kosmetyki, ale nie wiem co jakiej firmy więc na razie poczekam. Nie mam też koszuli do karmienia, bo kurcze boję się, że te co są na Allegro będą na mnie za małe. W samym obwodzie piersi mam ponad 120, a tam nie znalazłam koszul dla takich grubasów :-( to samo tyczy się stanika do karmienia. Chyba sama uszyję....

Smile a mi teskacz wyjątkowo podpadł, pewnie nie wszędzie, ale w Magnoli zrobili jedna kolejkę, a ja już po łażeniu po sieciówkach, musiałam cały market przejść, żeby dostać się do tej jednej kolejki do kasy, potem znowu wycieczka, żeby do konkretnej kasy, oczywiście kasa pierwszeństwa nieczynna i tylko samoobsługowe, ale ja się na tym nie znam. A tu kręgosłup już mi wysiada, ależ byłam wściekła. Moja noga tam więcej nie postanie.

A jeszcze z zastrzeżeń, jednorazowe siateczki przy kasie - płatne, nawet jak proszek zaczął się mocno sypać, - musiałam zapłacić za siatkę, te woreczki na warzywa tak marnej jakości, że rozwalały się już powyżej 2 pomarańczy, niektóre warzywa nadpsute (M nie zauważył), promocja ryżu - 5 woreczków w opakowaniu, ale wszystkie opakowania pootwierane:baffled: ponadto fikcyjne promocje (weź 2 płać za 1... a przy kasie zonk - kasują za 2), fikcyjne zniżki (tylko wielkie banery o 70% zniżce, które nie miały odzwierciedlenia w cenie), ceny zabawek w okresie świątecznym znacznie wyższe niż w innych marketach:baffled:. A w necie znalazłam jeszcze nagrania, na których widać, że przyklejają nowe naklejki z ceną promocyjną, która jest wyższa niż pierwotna widoczna po podważeniu nowej ceny...:baffled:

krucza a może podrasowałaby Ci koszula z italian fashion. Oni mają naprawdę dużą rozmiarówkę, ja mam piżamę ciążową w rozm. M, a w biuście mam 95.
Np taka powinna być dobra na 120 w biuście:
Koszula ciążowa RAMONA XXL ręk.3/4 Italian Fashion (2931161691) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

albo bezposrednio na ich stronie:
Ramona - promocje, wyprzedaże / Mama-dla ciężarnych i karmiących - ITALIANFASHION
Victoria koszula, rękaw 3/4 - promocje, wyprzedaże / Mama-dla ciężarnych i karmiących - ITALIANFASHION

a możesz jeszcze do nich zadzwonić i spytać się, które modele sa najszersze w biuście

Nef - z innych położniczych obciachów (oprócz tych reklamówek:-D) to położna wspominała o tym aby kupić tyle majtek siateczkowych, żeby ich nie prać na oddziale. No i kurna chyba dokupię, bo założyłam zapas na 3 dni:-D

ptaszek - na SR nie polecali maści cynkowych (białych) jako profilaktycznych, tylko jak już się coś dzieje. Na co dzień wystarczą zwykłe tłuste kremy (przezroczyste) np. typu Alantan. Dodatkowo jak któraś będzie miała dziewczynkę to sudokremem nie smarować warg sromowych, bo mogą się zrosnąć - nie żartuję.

Kruczka - ja trochę mniejsza, bo 110 w biuście i niestety nadziałam się kupując przez allegro, bo XL już było dla mnie na styk. zastanawiam się czy zaraz po porodzie ten brzuszek trochę spada, to może nie będzie potrzeby kupowania nowych koszulek. Dziewczyny pamiętacie może czy chociaż trochę Wam od razu spadło?

Nef - tesco w magnoli ^^. Te kasy to jakas porażka. Ludzie się normalnie kiedyś ustawiali i jakoś to szło.. A teraz? Siedzi kasjerka i czeka aż kolejny klient podejdzie i wyłoży zakupy, bo wcześniej nie mógł, bo ktoś inny przy kasie stał :/.

Ja na ogół omijam takie duże markety. Jak już to Lidl, Kaufland.. Chociaż ja ostatnio to w ogóle taka jestem do zakupów. Piszę kartkę i męża wysyłam :D

Nef, skąd ja to znam (tesco), paranoja jakaś? Kto tak wymyślił... Na szczęście u nas jeszcze jest normalnie, bo mniejszy sklep, ale jadąc do większego już na to się nadzialiśmy. Porażka.
Pscółka, po porodzie od razu brzuszek spadnie, bez obaw. Jeśli chodzi o majtoszki, to ja kupiłam największe jakie były - z tych siateczkowych - i były za małe na mnie :no: Miałam więc swoje bawełniane, które mąż mi przywoził świeże i wyprane. Ja to w ogóle dziwna jestem bo leżałam na swoim ręczniku.
Kruczka, to moje cycuszki niewiele mniejsze, bo mam 118 :-D Ale ja to zawsze baardzo biuściasta byłam.

reklama
o tym sudokremie to nie słyszałam:szok: to lipa bo już kupiłam i to duże opakowanie,a to może tylko na początku nie można smarować czy w ogóle?

Do góry