reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hello
Ja od rana wpadła w wir szorowania. doszorowałam pralkę u mamy i zrobilam porządek w chemii, jesoo 4 pianki do golenia, ze 3 szampony plus dwa na wannie, tyleż samo zeli...jak na wojne...
pralka lśni jak nowa w szafce luz :-)
potem wyskok do biedronki i 100 zł poszło na nic...

ha dla siebie mam aż jedną koszule do karmienia, i szlafrok w pszczółki z pierwszej ciązy :-) i tyle aa przepraszam psiapsióła kochana podrzucila mi kilka podkładów, wkładki laktacyjne i chyba dwie pary majtek z siatki, pytanie czy ja w nie wleze :confused:
w królestwie naszego najmłodszego baka obecnie spoczywaja paczki ciuszków po starszym baracie, popakowane i podpisane rozmiarami...i weny brakło...pościel znalazłam gdzięs na "starym" mieszkaniu, jeszcz emusze wyprać i poduszki i kołderki, choć nie wiem czy bede uzywać...ale niech beda czyste...i bede czekala na zrzut od znajomego, bo bal sie nas nawidzić podczas choroby :-) mają roczną córkę która chodzi do żlobka i tez im co chile cos do rywa, a nasz zarazek byl toksyczny i rzucał sie na wszystko co nie uciekało.

AAAA czy ktos ma kogos madrego kto pracuje w przedszkolu ? siedzimy i myslimy czy to wożenie malego ma sens...całe miasto do przedszkola... MPK :-( i tak pochodizl 5 dni o chory. i jak ma tak byc co i rusz to mam to w nosie...a płacic jak nie chodzi to też nieporozumienie...i walczę z myślami czy mamy jakąś szanse przepisać go blizej...ale czy on sie odnajdzie wśród obcych pań i dzieci ? :baffled: eh

reklama
Kruczka - ja wszystkie "duperele" podkady, wkładki, kocyki, butelki, nożyczki itp kupiłam przez allegro, Justinex ma przesyłkę gratis powyżej jakiejś kwoty, ale ja tą kwotę spokojnie nabiłam:-D to czego tam nie mieli kupiłam u wasal 83.
Pampersy, kosmetyki, proszki, chusteczki kupiłam w Rossmanie, na kartę Rossnę mojej siostry - może i Twoja siostra ma kartę zniżkową, albo może założyć jak ma dziecko do lat 3.
Łóżeczko i materac pojadę zobaczyć do sklepu Mama i tata w Starych Babica, fryzjerka mi polecała, że tam wszystko taniej niż w Wawie, wygooglaj sobie ten sklep bo tam są różne rzeczy, można zrobić kompleksowe zakupy, raz a dobrze:-D
Na wątku wyprawkowym dziewczyny wrzuciły listę, ja się tym kierowałam.

Witam dziewczyny,
jak Wam mija dzień? Mi dziś koszmar - zatoki mnie tak bolą, że łeb mi zaraz pęknie :shocked2:. A od wczoraj to normalnie prąd mi raz włączają raz wyłaczają więc jak siedze i pisze na necie to raz jestem raz mnie nie ma - wkurzające to jest. Wieczorem wczoraj jak położyłam się do łóżka to normalnie (aż wstyd :zawstydzona/y:) ze śmiechu sobie troszkę popuściłam. Otóż moja Dzidzia zrobiła coś w rodzaju "kociego grzbietu" i w takiej pozycji był chyba z ponad pół godz a ja z M pękaliśmy ze śmiechu :-D. Brzuch wyglądał jak wąska górka.

Co do ruchów dziecka to ja nie licze.Jest dzień kiedy bardzo się rusza i kręci a jest dzień kiedy jest mniej aktywny.

A jeśli chodzi o przychodnie i zapisywanie dziecka to u nas po porodzie pytają do jakiego lekarza dziecko chcemy zapisać i wszelkie formalności oni załątwiają. Ja tylko ide na pierwszą wizyte kontrolną i wtedy ewntualnie uzupełniam papiery.

Wyprawki też nie mam jeszcze całej. Nawet rzeczy do szpitala dla siebie nie mam jeszcze. Łóżeczko,wózek itp będe kupować dopiero w marcu. Najpierw wypatruje na allegro a potem jak jestem na mieście to patrze na ceny i mniej więcej wiem gdzie taniej.

u mnie poród rodzinny nie wchodzi w grę. Jestem nastawiona na cc. A nawet gdybym rodziła naturalnie to wolałabym bez męża bo jego obecność wkurzałą by mnie a poza tym nie wiadomo by było kim się zająć - mną czy nim :-D

Moja córę znowu cos łapie niby tylko goraczka i troszke gardło ja boli nic pozatym aha jesc nie chce ale to nie nowość...

Znikam ...biore kartke w reke i szykuje wyprawke dla siebie do szpitala, musze zaznaczyc co trzeba kupic jeszcze :) trzym ta sie :)

witam Was,

Bishopka
, masz rację z pensją, raz, że do średniej często liczone są premie roczne, jeśli są uszczeólnione w umowie i odliczane są od nich składki, dwa na zwolnieniu nie potrąca się składki ubezpieczenia społecznego z zasiłku chorobowego :tak:

co do pożyczek, sprawa jest prosta: "dobry zwyczaj nie pożyczaj" (tak mówiła moja p. prof od fizyki w szkole średniej i miała racje), a jak pożyczasz trzeba być stanowczym, niestety wiele "przyjaźni" sypie się przez pieniądze

życzę wszystkim zdrówka i pozdrawiam

Witam
wow co niektóre mogłyby już rodzić, ja co prawda ciuszki mam, wózek , łożeczko , pościel, materac, fotelik, ale trzeba wszystko poprac, pomyć, znieść ze strychu, częsć planuję koniec lutego początek marca, chyba że się za bardzo nakręcę czytając o Waszych przygotowaniach. Jedna koszula do szpitala jest i szlafrok z ostatniego porodu, resztę dokupię przez internet te wszystkie podkładu itd, też tak pod koniec lutego a kosmetyki i pieluchy to w kwietniu, nie ma co robić zapasów, bo nie wiadomo jak maluch będzie reagował na kremy itd. Jak na wizycie coś będzie nie tak z szyjką to wtedy trochę przyśpieszę , w razie czego:-).

Jeśli chodzi o poród to jeśli M będzie miał czas to będzie, bardzo bym chciała żeby był, najlepiej rodzić wieczór noc, same życzeniówki u mnie jesli chodzi o poród:-p

eevcia dobrze że kasa jednak wróciła

ale dzisiaj pogoda, jak wstałam o 6.10, uszykowałam chłopców, później na dwór do swoich obowiązków, napaliłam w piecu i o 7.50 znowu do łóżka i wstałam o 9.40:szok:, tak mi sie fajnie spało, a i tak teraz najchętniej bym się położyła.

pscółka właśnie patrzyłam na allegro na justynex, bardzo fajne mają rzeczy i praktycznie prawie wszystko mają co jest na początek potrzebne, a ceny w miarę rozsądne.

tirramisu- Wypytaj bo też jestem ciekawa. Ja mojego maluszka to ostatnio słabo czuje. Jakieś leniwe dni nastały bo muszę się wsłuchiwać by poczuć jego wiercenie. Kopniaczki i szturchańce to mu się uaktywniają pod wieczór zazwyczaj i w nocy .
Teraz na przykład ma czkawkę ale ledwo czuję
Mój ginekolog twierdzi, ze próbowano robić badania dotyczące aktywności maluszków w brzuszku- jak powinno być prawidłowo, kiedy powinny kopać itd. I nic z tego sensownego nie wyszło. Każdy maluch ma swój rytm i kropka. A co do liczenia ruchów dziecka to tylko skwitował, że jak mi się nudzi to mogę liczyć ale on poleca co najwyżej doliczyć do 10 ruchów od godz. 9 do 15 po południu i jak jest to się więcej tym nie przejmować. Moja mała tez ma swoje humorki i lepsze i gorsze dni. Staram się za bardzo nie stresować jak akurat mniej kopie danego dnia bo zazwyczaj nazajutrz to odorabia.
ptaszek86 gratuluje zakupu łóżeczka-my własnie tez dostaliśmy nasze z allegro- mamy Klupusia takie co może być kołyska i ma blokadę jak chce się, żeby nie było bujane plus szuflada pod spodemJ Ciekaw jestem jak się sprawdzi ta kołyska- moja teściowa bardzo polecała, żeby było bujane bo mój mąż miał takie i je ponoć uwielbiał. No zobaczymy bo ja bym wola al bujanie ograniczać do minimum, żeby małej nie przyzwyczajaćJ
Materac gryka-pianka-kokos.
kasiek23 ja walnie dzisiaj dostałam paczkę z justynexu i mogę polecić zakupy tam- wszystko sprawnie poszło rzeczy ładne i zgodne z opisem, do tego szybki kontakt ze sprzedawcą- jak brakło danego wzoru smoczka to od razu napisał a w końcu stanęło na tym że doślą nam taki jak chcemy po nowej dostawie do ich sklepu oczywiście bez dodatkowych kosztów także super

Łoooo matko dopiero siadłąm dzien na wriackich papierach:nerd:....

Dziewczyny u mnie w wyprawka tez daleko narazie sie motywuje tym szpitalem co bylam i musze isc na ten strych ale czekam na ciuszki które maja do mnie przyjechac od tej laski....:dry:....

Nef- juz Ci pisze jak u mnie bylo do sierpnia 2012 bylam na macierzynskim i urlopie wypoczynkowym zaznaczam iz cały czas wyplacał mi zaklad pracy,od wrzesnia przeszlam na Urlop wychowaczy bezpłatny:/ do pazdziernika bylam na wychowaczym zaraz po tym przerwalam i poszlam do pracy na 2 dni:-)i przynioslam l4:) i tak w sumie od 3 pazdziernika jestem na L4 aleee...juz za Listopad wyplacał mi ZUs i wlasnie tez smieszne pieniadze....:cool:...

Dziewczyny nie odpisze wam wszystkim uwierzcie mi kochane ale jestem strasznie padnieta próbuje byc na biezaco, jutro siedzimy w domku caly dzien wiec bede na BB:pPPP

AAaaaaa co do materacu mamy gryka kokos i jestem zadowlona teraz mlody jest na gryce ze wzgledu iz juz chodzi na kokosie byl tak 8.mż:)

reklama
Do góry