reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Czesc dziewczyny:-)

Juz kilka dni temu pisalam o tym, ale na wizytach a nie na ogolnym moze nie wszystkie czytalyscie.
Jak czujecie slabo maluchy to najprawdopodobniej zbyt malo pijecie...ja z tym polecialam na ip i pierwsze co to kazali mi wypic 2 szklanki wody, na ktg od razu bylo widac kiedy mlody sie zaczal wsciekac.

reklama
Widzę że u wielu z Was przeboje podobne jak u mnie :szok:.
Ja swoją kasę w końcu odzyskałam i wątpię że jeszcze kiedyś coś komuś poźyczę...
Facet przyjechał, tłumaczył się i robił z siebie niewiniątko. W ogóle to próbował na mojego męża coś zwalać- że niby to męża wina bo nie powiedział mu że to moje pieniadze, że dopiero teraz się dowiedział. Pffff. A co go to obchodzi czyje to pieniadze??? Miał oddać.
Ja mu powiedziałam co myślę o całej sytuacji ale na spokojnie... bo już dość się udenerwowałam przez niego.
Jak Wam napisałam wcześniej to z godzinę chodziłam wkurzona czekajac na niego i myslac o tym wszystkim. Musiałam sie jednak uspokic bo zaczelam sie nieciekawie czuc.
Dobra. Ważne że to za nami a gościa na oczy nie chcę widzieć.

Mam nadzieje że i Wam też uda się odzyskać niedługo pieniadze :tak:.
Jacy ludzie sa podli... Ja sobie nie wyobrazam tak zyc jakby nigdy nic wiedzac ze mam dług u kogos- mnie nawet 100zł długu meczy a co dopiero jakies grube sumy :no:.

myszka- Super że napisałaś o tej wodzie. Nie pomyślałabym a możliwe że to ma związek bo faktycznie w ostatnich dniach mniej piłam.

Cześć mamuśki :)
Ja ostatnio rzadziej zaglądam bo dziecię mi się przeziębiło i najchętniej nie schodziłaby z moich rąk a że faszeruje ją syropem z cebuli to wrażenia zapachowe mam nieziemskie...:-D
ptaszek ja będę rodzić sama, nie czuję potrzeby żeby ciągać męża za sobą a i on nie ma parcia także w tym temacie jesteśmy zgodni, córkę też sama rodziłam a teraz to już w ogóle będzie musiał z nią zostać jak będę w szpitalu, z resztą jak wszystko będzie ok to i tak nie zamierzam jechać wcześniej niż jak skurcze będą co 3 min :tak:także lepiej jakby go nie było w okresie największego hardcoru bo mógłby tego nie przeżyć :-D
Nef ja badania jak nic się nie dzieje mam zlecane co 2 wizyty :tak:a moja też mała strojnisia - teraz jest na etapie czapek i butów co chwila wyciąga coś z szuflady i się popisuje przed tatusiem damulka mała ;-)
Phelania dostałaś naklejkę Zuch pacjent?;-)
pscółka mi też ZUS kasę wypłaca ale świstek co m-c daje zakład pracy, a z maluchem to dostałam świstek ze szpitala że się urodziło i z tym do USC w mieście w którym się dziecko urodziło, tam Pani wszystko spisała i dostałam akt urodzenia szt 1 a dwie następne sztuki przysłali po 2 tyg pocztą już z nr pesel i wtedy mąż poszedł zameldować małą do USC tu gdzie mieszkamy :-)
Kruczka ja między wypłatą za listopad a grudzień miałam 700 zł różnicy a za styczeń dostałam jeszcze inaczej :confused:ale wszystko się zgadza
AgnieszkaJ :szok:tyle szwów? matko ale rzeźnia:zawstydzona/y:u nas tylko wew niby rozpuszczalne ale tak się rozpuściły że zaczęły się babrać i położna musiała je ściągać...
tiramissu ja ruchów nie liczę ale też nie mam potrzeby bo chyba szybciej by poszło licząc kiedy się łobuz nie rusza, kręci się, czka, rozpycha non stop a mój mąż nie może wyjść z podziwu jak ja mogę w nocy spać jak mi brzuch tak skacze i faluje-dyskoteka 24h/dobę :-D
eevciaa współczuję sytuacji z kasą :baffled: jak to mówią: dobry zwyczaj nie pożyczaj...i to prawda że czy rodzina czy nie zawsze lepiej się zabezpieczyć i mieć pożyczkę na piśmie - jak ktoś podchodzi uczciwie i zamierza oddać to pretensji mieć nie będzie..

Witam dziewczęta- :-)
ja ogarnęłam chałupkę, obiad ugotowany- teraz odpoczywam:happy2:. mój mały od wczoraj znowu szaleje, choć dzień wcześniej musiałam się wsłuchiwać w ruchy, ale to chyba dlatego że był bardzo " w dole", czułam po czkawce:-). wczoraj wieczorem się obrócił i ruchy już znowu czuć wyrażnie. czuję też że coraz ciężej mu się obrać, ale i tak kombinuje:tak:

kurcze kazda z was pisze o czkawce a ja nie wiem czy moja mala ja ma czy nie:dry: nie potgrafie jej rozroznic:baffled:jak ja odczywacie? heheh ja tez czasem czuje jakbym doslownie kopa w doope dostala:-D nie wiem jak to sie dzieje:-p

eevciaa ja w sumie nie mam konkretnego sprawdzonego przepisu ale często korzystam z tego bloga kulinarnego W mojej kuchni: torty i jej przepisy zawsze się u mnie sprawdzają a widzę że ma też przepisy na torty to może coś znajdziesz bo widzę że są różne różniaste ;-)

Witajcie.
Co do pensji na zwolnieniu, to ja mam większą :szok: dlatego dziwi mnie Wasza mniejsza. Mi księgowa mówiła, że jest większa, bo czegoś tam nie potrącają.
Byłam dziś na wizycie, napiszę w odpowiednim wątku.
Co do kopania, to moja mała fika tak, że czasami czuję jakbym miała mieć trojaczki :-) w jednym momencie potrafi walnąć w trzech miejscach, a z taką siła, że aż jęczę :-D Wczoraj, na powitanie tatusia wypięła się pupą lub plecami, że aż brzuch miałam krzywy :-D

reklama
pscółka i spółka - wyniki moczu mam ok juz od poczatku ciązy, a robię co 4 tygodnie, na nastepnej wizycie powiem lekarzowi ze mnie kolki jakies łapią, może to mały jakoś tak sie układa ze mnie kłuje
agusiaks - łóżeczko wybrałam najzwyklejsze pod słońcem, regulowane sosnowe

zdecydowałam się na materac piankowy

Do góry