reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

YUPI prawie odgruzowałam łóżeczko, już je widać.
teraz tylko je odświeżyć, podnieść materac na najwyższy poziom i znaleźć szczebelki :-) no i może małżowi uda sie coś zrobić z szufladką, żeby nie spadała, to bym w niej może pampery chowała, nie zagracały by miejsca...ogólnie sie narobiłam, pralkę musiałam umyć od wew i zew bo ona chyba pojedzie do teściów, a my z wynajmu zabieramy naszą...jesoo ile rzeczy trzeba jeszcze przewieźć...

reklama
Dziewczyny, a ZUS kiedy mniej więcej wypłaca Wam pieniądze, na koniec miesiąca, czy jak to jest?

ja dostaje mniej wiecej tak jaki wypłacał pracodawca czyli 10-11...zalezy kiedy pracodawca wysyla l4 do zusu bo na poczatku moja kadrowa sie spoznila z L4 i wyslala 3 tyg pozniej i nie dostalam na swięta boże -narodzeniowe kasy:wściekła/y:

To ja chyba mam już wszystko. Dla siebie do szpitala brakuje mi tylko kapci.. mam piżamy, podkłady, majteczki, małe szamponiki do włosów, skarpetki kupiłam nowe :p, nawet szczotkę do włosów i gumki kupiłam co by były w torbie już. Tylko mam problem i nie wiem, do której torby to zapakować, bo mamy ich kilka :p
Dla małego też mam chyba wszystko co trzeba.. Pampersy tylko kupię przed porodem. Aaa i oliwki nie mam.
Z extrasów to jeszcze niania, leżaczek i karuzela.

Wróciliśmy z Antkiem po ciemku od jego kolegi ^^. Uparło sie to moje 2-letnie dziecko, że idzie do 'kolegi najlepszego' i trzeba było pójść. Nie wiem jak długo tam byliśmy. Chyba z 3h... a młody i tak płakał, że trzeba do domu iść.

AgnieszkaJ w moim szpitalu tylko wewnętrzne szwy dawali rozpuszczalne, a zewnętrzne - zwykłe, bo ponoć te rozpuszczalne potrafią się za szybko rozejść

chyba tylko na lekkie pekniecia zakladaja same rozpuszczalne... tym razem sie ludze ze mi krocze ochroni :/

Jak puściutko? Dużo się dzieje :) ja więcej czytam niż piszę bo jak dojadę do końca to już nie mam siły hehe.
Dzisiaj mam wizytę u gin. Muszę go zapytać dokładnie o to liczenie ruchów, bo wszystkie cały czas piszecie jak to wam szaleją dzidziusie, a mnie się wydaje, że moje się coś mało rusza :zawstydzona/y:

wybierasz sobie w ciagu dnia jakas godz (najlepiej taka pore gdzie wiesz ze maluszek w miare aktywny) mozesz podjesc cos slodkiego co by sie rozruszal:p
w ciagu godziny powinien wykonac 10 ruchów, jak nie wykona to przedluzasz czas o jeszcze jedna godz :)

AgnieszkaJ :szok:tyle szwów? matko ale rzeźnia:zawstydzona/y:u nas tylko wew niby rozpuszczalne ale tak się rozpuściły że zaczęły się babrać i położna musiała je ściągać...

no brzmi strasznie ale nie bylo tak zle szybko sie pozbioeralam ;)
matka natura mnie obdarowala przegroda ktorej mi nie rozcieli :/ do tego dzidzia duza wiec trzasło :p niestety przegroda z macica połączona i pękła wiec zszywali wszystko :)
kurcze kazda z was pisze o czkawce a ja nie wiem czy moja mala ja ma czy nie:dry: nie potgrafie jej rozroznic:baffled:jak ja odczywacie? heheh ja tez czasem czuje jakbym doslownie kopa w doope dostala:-D nie wiem jak to sie dzieje:-p
takie rytmiczne skakanie :p

a ja nie mam kompletnie nic i szczerze mówiąc to ja nie wiem, kiedy to wszystko nakupuję, nawet nie wiem od czego zacząć i gdzie to wszystko w ogóle kupować. Na Allegro? czy w sklepach normalnych? W normalnych ceny wyższe, a na Allegro dochodzi wysyłka, więc chyba na jedno wychodzi. Przeraża mnie to wszystko.

Moja pensja się wyjaśniła, jakaś babka z księgowości się pomyliła i nie policzyła mi tam czegoś. 1 lutego mają mi dosłać te zaległe 400zł.
dobrze ze sie wyjasnilo :)

wyprawke mam calkiem sporą już (lozeczko, przewijak, materac, koldry podusie, posciele, wozek, pieluchy i ciuszki. torbe do szpitala tez spakowana) mate, karuzelke, butelki smoczki itp. *******ki są :)
musze ejszcze wanienke kupic i fotelik , laktator, lezaczek i kosmetyki :)

Dziewczyny, a ZUS kiedy mniej więcej wypłaca Wam pieniądze, na koniec miesiąca, czy jak to jest?

zlezy od placówki :/ mi przy adamie wyplacali do 5 kazddego miesiaca a teraz wyplacaja jak chca i to mnie wkurza. mam zwolnienie od 8 grudnia do 8 lutego to mi przelali 16 stycznia za 23dni grudnia, i 8 lutego przeleja za caly styczen i te 8 dni lutego... paranoja :/ a pracodawca zawsze na ostatniego mi placił.

Witam od rana:-)

Melduję się że u mnie wszystko jak najbardziej w porządku, ale mąż ma urlop to nie ma czasu na kompa.

Buziaki i miłego dnia

Ja melduję swoją obecność z kawą :-)
Chyba zbliża mi się syndrom macierzyństwa, bo spać nie mogę, od jutra mąż w domu, aż się boję pomyśleć co zrobi jak ja będę tak łaziła od 6 rano :-D
Dotko, kiedyś ktoś mi powiedział, chcesz stracić przyjaciela, pozycz mu pieniądze, więc dobre rady Wam nauczycielka udzielała :-)
Felidae, jak się rozpędzisz, to zapraszam do mnie :-D w sumie masz niedaleko, a ja miałabym czystą chatę :-D:-D
Ogólnie, to powinnam pralkę wyszorować :dry: bo coś mi się płyn do płukania wylewa, pewnie gdzieś się zapchało.
Phelaniu, ja to nie mam iść odwagi, podziwiam Cię, jesteś wielka :-)
Smile :szok: dziękuję, właśnie mi przypomniałaś, że nie mam klapek pod prysznic i kapci jeszcze.
Co do liczenia ruchów, to dziwnie Ci mówił Twój lekarz daruma , a to dlatego, że chodząc pobudzasz dziecko i jakby się coś działo, to ono zawsze jakiś ruch wykaże. Jest stara zasada, kładziemy się na godzinę i liczymy 10 ruchów, jak ich tyle jest, to ok, a jak nie ma, to najlepiej napić się coś słodkiego i spróbować jeszcze raz. Ja tam nie liczę ruchów, bo moje dziecię ma ADHD i jest bardzo aktywne :-D
Postanowiłam, że jadę dziś po koszule i inne gadżety, mam tylko nadzieję, że w tej mojej dziurze coś będzie :confused:

Czesc z rana:-)

Daruma nie tak sie liczy, w czasie aktywnosci ma byc minimum 10/1h. Gdy nie ma jesz slodkie lub pijesz zimne i znow probujesz policzyc. Ja licze tylko wtedy gdy maly ma leniwszy dzien, a tak to nie ma potrzeby bo czasem w minutke wyrobi norme, a czasem puknie pare razy przeciagnie sie i spi dalej...
Na ip powiedzieli mi, ze minimum 2,5l musimy wypijac w ciagu dnia...ja pilam sporo mniej i slabiej czulam mlodego. Teraz wypijam co kazali i juz czuje o wiele lepiej ruchy, najgorsze tylko gdy ucisnie pecherz...blisko katastrofy po tych ilosciach wody:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Bishopka udanych zakupów:-D

ja wczoraj przygotowałam gołąbki, dzisiaj tylko obsmażę i do garnka i mam obiad, będę się byczyć :-)

Myszka z tą wodą to fakt, ostatnio piję bardzo dużo, w dzień prawie cały czas się maluch kręci, a w nocy chyba spi, tylko problem później z łazienką, niby leże , wszystko ok, a jak wstanę to pędem do wc bo:sorry2: nie wytrzymam

Ostatnia edycja:
Do góry