reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Jak puściutko? Dużo się dzieje :) ja więcej czytam niż piszę bo jak dojadę do końca to już nie mam siły hehe.
Dzisiaj mam wizytę u gin. Muszę go zapytać dokładnie o to liczenie ruchów, bo wszystkie cały czas piszecie jak to wam szaleją dzidziusie, a mnie się wydaje, że moje się coś mało rusza :zawstydzona/y:

reklama
Tiramissu powodzenia na wizycie;-) ja czytałam ze teraz nasze maluchy śpią nawet po 15 godz. Moja zależy jaki ma dzień, np dzisiaj co sie budzilam w nocy to szalała ,przepychala sie a teraz tylko raz kopnie i cisza:tak:

Moje dziecie to już kopać przestało, chyba miejsca nie ma, teraz czuję tylko rozpychanie się, tu kolanko, tam stópka :) Najbardziej aktywny jest jak zjem, albo jak się położę, chociaż już czuję go nawet jak chodzę czy coś robię. Czasem tak się potrafi rozepchać, że wystaje mi na brzuchu taka gula :-)

tirramisu- Wypytaj bo też jestem ciekawa :tak:. Ja mojego maluszka to ostatnio słabo czuje. Jakieś leniwe dni nastały bo muszę się wsłuchiwać by poczuć jego wiercenie. Kopniaczki i szturchańce to mu się uaktywniają pod wieczór zazwyczaj i w nocy :tak:.
Teraz na przykład ma czkawkę ale ledwo czuję ;-).

Ja trochę poddenerwowana jestem.
W ubiegłym roku na wielkanoc pożyczyłam z mężem jednemu facetowi co z nim robił 2tysiace złotych- bo pieniedzy nie miał na paliwo do koparki i nie mógł ruszyć z robotą... Mial nam oddać po 2 tygodniach a że mieliśmy wtedy więcej to postanowiliśmy mu pomóc, z dobrego serca... I co? Oddał 500zł po krótkim czasie a ilekroć mąż się z nim kontaktował w sprawie reszty to on mówił że roboty nie ma, pieniędzy nie ma... Był taki miesiac ze pieniedzy brakło i nie miałam co do garnka włożyć :wściekła/y: a moja kasa u jakiegoś fagasa.
Teraz tak się złożyło że mąż pracuje jako podwykonawca znów u tego gościa co rok temu i od niego się dowiedział że tamten co nam wisi pieniądze regularnie miał roboty a co wiecej- kilka dni temu dostał grubsza kase. Jak mąż do niego zadzwonił to ten dalej kit pociskał że pieniedzy nie ma i zaczal nadawac na tego szefa męża- że on mu nie wypłaca pieniedzy itp (a dostał kilka dni temu).
Mąż sie wkurzył i nagrał tą rozmowe i dzis temu szefowi ma zamiar ja odtworzyc.

A ten facet sie wystraszyl i mi za pare godzin pieniadze przywiezie- nagle sie znalazly :-D:wściekła/y:.
Facet jest po 50 ale jestem tak wsciekla jak o nim pomysle ze chyba nie bede patrzyla na jego wiek i mu powiem co o nim mysle. No. :wściekła/y:

Pierwszy raz chciałam pomoc drugiemu człowiekowi i sie przekonalam ze nie warto...

Sorry za moje wywody ale sie musialam wygadac ;-)

Kruczka - :-D u mnie podobnie. czasem mam taką przemieszczającą się pod ubraniem gulę, jakby tam jakaś mysza łaziła. Na szczęście jeszcze nie boli, jak na razie jest tylko... dziwnie:-D. Jedyne co mnie uwiera to jego pups na moich żebrach, najgorzej to odczuwam w samochodzie:baffled:

A tak z innej beczki miała któraś z Was cieśn nadgarstka? Mi się cos poprzedniej nocy zrobiło, na dzień przeszło i dzisiaj w nocy znowu to samo. Jeśli tóraś z Was miała to zdiagnozowane to dajcie znać gdzie to boli, czy tam gdzie żyły (tam gdzie się ciśnienie mierzy), czy gdzieś indziej?

eevciaa dobrze, że się rozwiązało, ale facet rzeczywiście niezły cwaniak. Tak to już jest, pieniądze najczęściej potrafią poróżnić ludzi, dlatego trzeba się zabezpieczać umowami, nawet z rodziną, bo różnie bywa.

pscółka, mój Tomaszek jescze się nie przekręcił, nóżki ma na dole, główkę na górze, więc jeszcze nie wiem co to bolące żebra :)

eevciaa - nie strasz, bo ja pożyczyłam mojej najlepszej koleżance, niby do połowy lutego. mam nadzieje, że nie będzie stwarzała problemów, bo mi bardzo zależy, aby nadal moją koleżanką była:baffled:
A tak z doświadczenia to pomogłam kilka razy w życiu ale na drobne kwoty, a pomimo tego za każdym razem byłam oszukana. Może ludzie czują moją naiwność... może mam to na czole:-D

pscółka może masz tak jak ja, jak komuś pożyczę jakieś pieniądze, to później głupio mi się o nie upomnieć, mimo, że to nie są jakieś groszowe sprawy, a czasem po kilkaset złotych.

Najlepiej, żeby się zabezpieczyć, a nie proponować umowy komuś, bo np głupio jeśli to rodzina, to róbcie przelew tej osobie i w tytule wpisujcie "pożyczka", gdyby doszło później do jakichś sporów, to będzie można się tym bronić. Jeżeli nie mamy żadnego dowodu na to, że pożyczyliśmy komuś pieniądze, to jak ta osoba nie zechce, to pieniędzy nie odzyskamy.

eevciaa - to my mamy podobny numer z kasą. Tylko my pożyczyliśmy 7tys znajomemu 2,5 roku temu!! Miał oddać po 3-4 miesiącach! Ma firmę budowlano-wykończeniową. Zima się kończyła i chciał pożyczyć, bo mu ktoś nie zapłacił, a wypłaty musiał pracownikom zrobić. Ja się dopiero 2-3m temu dowiedziałam, że on tego nadal nie oddał. Pytał teścia i mojego męża. Uznali, że mu dadzą z firmowych. Mąż sobie przypomniał na jesień i teścia zapytał czy tamten mu oddał, a teściu wielkie oczy i mówi 'mi nie'... A znajomy dobry :/... I tak teraz się upominają co chwile o swoje :/

Moje dziecko tak się wierci, że już mam ochotę rodzić ^^. Ileż można. Czuje jak mi tam nogami po żebrach jeździ. A jak się wypcha tyłkiem czy głową na zewnątrz to łzy mi lecą! Ogólnie bardzo ruchliwe to moje dziecię. Mam wrażenie, że w ogóle nie śpi.

reklama
Witajcie brzuchatki:)

U nas tez odwilż , a ja chyba polubilam stomatologa:-Dhehehe nawet zastrzyk mnie nie bolał jak to sie mowi kanałowe bylo bardzo przyjemnne:-Dwiec paniki niz to warte tylko gorzej z kasa poszlo 200zł i mam plombe do zalozenia za tydzien buuuu...nastepne 150zł...

Tak piszecie o tym Zusie u mnie tez sa przeboje :no:wyplate z pracy dostawalam ok 1600-1700 zł oczywiscie na umowie mam 2100zł brutto.Niby Zus daje wylicza sobie srednia to mi wychodzi 1345zł mozliwe to? jednak jest różnica 1600 a 1300:confused:...

Agnieszka - u mnie szwy rozupszczalne byly w srodku natomiast normalne na zewnatrz tydzien po porodzie mialam sciagane i lekko szczypało taki leciutki dyskomfort:)ale spoko dalo sie przezyc:)

Smile-u mnie tez młody szaleje ze czasem juz mam dosc:cool2:Czuje ze bedziemy miec wesolo z naszymi chłopakami...:happy2:...

Zaraz robie sniadanko i jedziemy zawiesc z M ciotke na rehab ,a pozniej mamy 2 godz (czekamy na nia) moze zajedziemy na sydbe do sali zabaw młody sie troche pobawi,:)

Całuski w brzuszki-milego dnia kochane;)

Do góry