reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Nef- ja mam badania co miesiąc
Phelania- trzymaj się , szczerze współczuję
Ella- bądż dzielna, jestesmy z Ciebie dumne że wytrwale leżakujesz. ja zamawiałam wiele rzeczy dla małego przez internet, na all.

strasznie mnie dziś senności męczą, kawę już wypiłam i nic. pogoda do doopy..

reklama
dokładnie pogoda beee

Kruca fix pokickały mi sie dni wizyty...myślałam, że miałam na wczoraj a mam na czwartek, morfologie zrobilam jak sie źle czułam tak na maxa, no i hemoglobina mi wyszła 10,5 :(
xrem grzecznie żelazo, moze uda mi sie w czwartek przed wizyta na cito powtórzyc i będzie ciut lepsza ...

Pscólka - zapisać musisz, bo dziecko musi być pod kontrolą jakiegoś pediatry. Możesz chodzić tez prywatnie, ale wtedy za wszystkie szczepionki musisz płacić.. My chodzimy na szczepienia, kontrole, bilanse do przychodni, a jak mały jest chory to jedziemy prywatnie ;)
Pesel przychodzi listownie do domu. Tak to przy najmniej pamiętam. Trzeba dziecko zarejestrować w urzędzie - w szpitalu dostaniesz takie pisemko, że takowe dziecko się urodziło. Powinien tam być adres gdzie tej rejestracji możecie dokonać. Wtedy dziecku zostanie nadany nr pesel, który przyjdzie do was pocztą. Jeżeli będziecie się starali o becikowe to musicie mieć już pesel dziecka na papierku.

A dlaczego nie dostaniesz RMUA? Ja byłam w I ciąży na zwolnieniu od 6m i dostawałam pocztą co miesiąc ten świstek. Aaa chyba, że nie jesteś teraz nigdzie zatrudniona to mąż może Cię 'dopisać' do swojego ubezpieczenia. Dziecko później tez się dopisuje.
A tak w ogóle to mnie nawet o ubezpieczenie nie pytali na IP jak rodziłam. Dałam im wszystkie badania, a RMUA miałam w portfelu i nic nie mówili żeby im dać.

madan super wieści, strasznie się cieszę że wszystko w porządku, odetchnij kobietko i zrelaksuj się :-)
Nef ale przeboje z Gosią, dobrze, że już wszystko ok :-)
Ja na morfo chodzę co dwa miesiące bo wyniki mam w porządku, ale jak mi nie zleciła raz to i tak poszłam dla siebie :tak:

Nie, no wymiękłam:sorry2: Perfekcyjna Pani Domu nauczy mnie osobiście składać prześcieradła z gumką, jeśli ją tylko do siebie zaproszę.- a wiemy wszystkie że złożyć prześcieradło z gumką nie jest takie proste:no::confused:
Jej! o niczym innym nie marzę!!!!:cool2:

Fel- mnie tez to ciężko idzie ale zapraszać jej nie będę, chociaż........:-D nie wiem czemu ale rozbawiło mnie samo
" prześcieradło z gumką" jakoś tak:happy2: i perfekcyjna która z taką powagą o tym mówi:-D

Pscólka, zapisać musisz, bo przynajmniej w mojej przychodni, na pierwszą wizytę przychodzi pediatra, potem położna. Co do RUMUA, to jest teraz ten system ewuś, wystarczy abyś miała dowód osobisty i po peselu zobaczą, że jesteś ubezpieczona. Co do peselu, to odbierasz go w biurze meldunkowym. Ogólnie, to kiedyś było tak, że do 14 dni od urodzenia należało w USC zgłosić ów fakt i odebrać akt urodzenia, oczywiście w mieście, w którym się rodziło, a nie zamieszkuje.
Znalazłam linka, to sobie poczytaj Formalności związane z narodzeniem dziecka - formalności po porodzie

madan, super, tylko nie szalej :-)

Co do prześcieradeł, to widziałam jak ta perfekcyjna składa, złożyłam tak samo i mi się nie rozwaliło :szok: może coś się tam poprzyklejało :-D

reklama
Witam
niestety ale nie udało mi się skontaktować z lekarzem. Albo nie odbieral albo był poza zasięgiem. Ja oliwką samruje się codziennie rano i wieczorem a w dzień balsamem. Dziś zmieniłam balsam na perfekta mama i nie smarowałam się oliwką, powiem że jest troszkę lepiej tzn swędzi ale skóra nie piecze w sumie to dłonie i stopy mnie nie swędzą. Poczytałam na necie i piszą dziewczyny że mają podobnie to mnie troszkę uspokoiło. Na szczęście nie mam rozstępów brzuch mam podobno mały jak na 31 tydzień a dziecko niby duże i może dlatego ta skóra taka napięta.

Do góry