reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

MAdan, mniej stresu dużo leżenia i wszystko się wyrówna :-) Super wieści i oby takdalej
mnie wizyta zeka w piatek morfologie mam chyba beznadziejną, ale to przez tą chorobę :-( eh

reklama
witajcie, wczoraj już nie miałam kiedy odpisać w szkole mi zeszło długo wypełnianie dziennika. u położnej było ok. dała mi do wypełnienia plan porodu (taka ankieta np. czy chce znieczulenie przy porodzie, albo czy planuje od razu karmić piersią...) musze przynieść na następna wizytę w lutym. wszystkie pomiary w porządku mam.
zastanawiamy się z męzem czy chcemy miec poród rodzinny. ja sama nie wiem czy chce żeby mąż był przy porodzie czy nie? a wy jak planujecie?

pozdrawiam z deszczowej wielkopolski wszystkie brzuchatki:-)

Dzień Dobry:)

Madan super wieści:tak:

felidae ja tez w piątek i strasznie mi się nie chce iść do laboratorium zanieść siuśki na badanie

coś ten mój gin rzadko morfologię zleca i zastanawiam się, czy sobie nie zrobić sama
A jak jest u Was? Bo ja w poprzedniej ciąży robiłam co miesiąc, a ten to co 2-3 wizyty zleca, najczęściej własnie sama z siebie robię, bo wg gina jeszcze nie trzeba... i to w sumie jedyne zastrzeżenie jakie mam do tego lekarza, bo tak to wszystko sprawdza, mierzy, robi kontrolne usg, a to szyjki, a to wiązadeł - zależy na co narzekam...

Nef - ja mam morfologie robioną co miesiąc. Mój gin nawet już mi nie mówi, że mam zrobić, bo wie ze i tak zrobię. To samo z moczem. Dla świętego spokoju wolę zrobić i wiedzieć czy wszystko w porządku.

Ptaszek - przy pierwszym porodzie mąż był obecny. Chociaż nie rozmawialiśmy o tym wcześniej i jakoś tak wyszło. Teraz ma opory, bo wie co go czeka :p... ale on niemądry musiał zerknąć jak główka wychodziła i to go najbardziej przeraziło. Gdyby tam nie zaglądał to by traumy nie miał :p. Teraz zobaczymy jak wyjdzie. Jak będę rodzić w nocy to pewnie ze mną będzie. Jak w dzień to nie wiadomo.

Ja jak do tej pory to miałam może ze 3 morfologie:sorry2: zobaczymy jak będzie wynik z tej i czy zaleci następna w lutym. My z m planujemy razem " rodzic":blink: hihi pokazywalam nawet mu porody na internecie trochu sie na początku przerazil ale stwierdził ze i tak chce ze mną być :-) A ja sie cieszę z tego bo jak bym miała sama być to nie wiem:baffled:

hej ;-)

madan cieszę, się że wszystko ok ;-)
ptaszek my planujemy rodzinny, tzn. w sumie mąż się zdecydował, a ja nie napieram, chociaż uważam, że obecność męża jest pomocna przy porodzie (podać wodę, doprowadzić do wc itp.)
Nef ja też mam co miesiąc robiona i morfologie i mocz, chociaz troche to zajmujace te lazenie, raz w miesiacu do lekarza, raz w miesiacu badania, plus jeszcze jakies inne badania typu usg, czy cos, ale najwazniejsze zeby maluch byl zdrowiutki ;-)
smile ja lubię kalendarz na dzieciowo.pl

ja właśnie zrobiłam przegląd ubranek i stanowczo zaprzestaje ich kupowania ;-) byłam dziś w salgrosie i za 5zł były krótkie bodziaki i do tego pajacyki za 9zł, wiec trochę kupiłam, ale nie zdawałam sobie sprawy, że już miałam ich trochę ;-) no nic przydadzą się ;-) ale pranie to za miesiąc robię ;-)

Miłego dnia!!

Nef ja badania mam co 1,5 miesiąca, chyba że coś wyjdzie nie tak to powtarzam wcześniej :)

Ptaszek ja chyba wolę sama, choć pewnie jak przyjdzie co do czego będę prosić żeby został ze mną, ale nie chciałabym żeby miał traumę... :p

smile- to wszystko zależeć chyba będzie od tego jaką porę mały sobie wybierze żeby nas zobaczyć, jeśli będzie to w nocy to ze mną zostanie, jeśli w dzień to różnie to może być.
ja morfologie i ogólne badanie moczu mam co miesiąc, nie muszę prosić się lekarza o skierowanie sam wpisuje.

reklama
Dzień Dobry:)

Madan super wieści:tak:

felidae ja tez w piątek i strasznie mi się nie chce iść do laboratorium zanieść siuśki na badanie

coś ten mój gin rzadko morfologię zleca i zastanawiam się, czy sobie nie zrobić sama
A jak jest u Was? Bo ja w poprzedniej ciąży robiłam co miesiąc, a ten to co 2-3 wizyty zleca, najczęściej własnie sama z siebie robię, bo wg gina jeszcze nie trzeba... i to w sumie jedyne zastrzeżenie jakie mam do tego lekarza, bo tak to wszystko sprawdza, mierzy, robi kontrolne usg, a to szyjki, a to wiązadeł - zależy na co narzekam...

ja mam co drugą wizytę i jest ok

Do góry