reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

czesc laseczki...

Dzis mnie czeka bardzo ciezke popoludnie ide na 17 na wizyte do stomatologa:szok:czeka mnie dzis leczenie kanałowe górnej szóstki nawet nie macie pojecia jakiego mam przez to nerwa az Marcelek nie daje mi spokoju...a za 2 dni nastepne leczenie kanałowe...i tak pewnie zaboli:(((( przeciez bedzie dotykał nerwu...wrrrr jak przezyje napisze wieczorem:happy2:...

Madan-uffff:) to jeszcze zobaczymy co u mnie 11 lutego:pPP oby z nerka bylo ok;)

Nef-ja mam robiona morfo wraz z moczem 1x w miesiacu...

reklama
Cześć Brzucholki!

Ja nie mam ostatnio weny na pisanie. U mnie nic się nie dzieje. Czekam na kwiecień i leżę. Nastrój średni bo chciałąbym tj Wy pochodzić sobie po sklepach, pooglądać pokupować a nie wolno mi z łóżka wstawać...no i tak sobie gniję i mija dzień za dniem...niedługo czas będzie poprać wyprawkę, a potem ktoś musi to poprasować bo mi nie wolno nawet siedzieć...więc jak widzicie nie będę Was zanudzać, bo nawet nie mam czym.;-) W każdym razie pozdrawiam serdecznie Was wszystkie!

Witam także wszystkie nowe Kwietniówki- przybywa nas ciągle:-)

Madan- gratuluję bardzo pozytywnych wieści- wspaniale!

Anezram- współczuję swędzenia. Mnie brzuch nie swędzi ale mam inną wysypkę ciążową na nogach i rękach i sząłu dostaję zwłąszcza wieczorami i o poranku. Wygląda jakby mnie komary pogryzły bo wszystko mam rozdrapane, tak że współczuję.

Ja bym chciała bardzo poród rodzinny, niestety przy cc nie ma opcji w szpitalu w którym będę rodzić. Cóż...

Trzymajcie się dzielnie Brzuchatki!

Phel 11 tez mam kontrolę, więc będziemy razem przeżywać, ale na pewno wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji! Mnie od ponad tygodnia boli ząb, ale mam na dziąśle jakąś rankę i nie wiem co to:/

Ella​ współczuję, ale już bliżej niż dalej... wytrzymasz te kilka tygodni :)mocno tulę! :*

lenka - ja tez myślałam, ze niektóre kobiety przesadzają jak mówią, ze je tak boli.. Teraz już tak na pewno nie pomyślę. Dzisiaj na spacerze czułam jak mi się taka kulka przesuwa po brzuchu.. Tak bolało, że musiałam kucnąć :eek:

Ja bym chciała urodzić te 2 tyg przed terminem, bo:
- dziecko jest już rozwinięte w pełni
- nie trzeba się męczyć z olbrzymim brzuchem
- więcej czasu na zrzucenie kilogramów przed letnimi upałami ;)

ja tez bardziej odczuwam te kopniaki. mlody jest duzy (wiekszy jak adam na tym etapie) a brzuch mam polowe mniejszy :/

ja chce urodzic przed terminem tylko z jednego powodu:) grozi mi 5kg dziecko :p Adam w 38 tygodniu rodzony i mial 4320 i 60cm a Dawiś juz ma o 150 gram wiecej jak adam na tym etapie ciazy wiec gin mnie nastraszyl ze bedzie jeszcze wiekkszy :p

wiecie co
a moj nie mial jeszcze czkawki o_O...wiem, że jak dzidzia ma czkawkę to dobrze, bo ćwicza się płucka...ale ożłopek pije i siusia bo na usg sie pochwalił :-) ale czkać nie czakł...wczoraj tak podskoczyl jak by go ktoś przestraszył, aż ja sie przestraszyłam...

zazdroszcze u mnie czkawki 4-6 razy na dzien juz nie mam sily czasami

a co myślicie o wózkach dziecięcych 3w1 (gondola, fotelik samochodowy i spacerówka). dobre rozwiązanie czy lepiej kupować osobno?
ja mialam dla adama 3w1 i teraz tez kupilam, z tym ze ja nie kozystam ze spacerowki bo jest dla mnie niie wygodna po pol roku jak z gondoli wyrosnie to i tak na parasolke przeskakuje:) a kupilam 3w1 bo sa popularne i latwiej odsprzedac :p

trzeba patrzec na swoje potrzeby bo bywaja bardzio ciezkie te wozki wiec majac schody bywa kiepsko , no i wielkosc gondoli tez bywa rozna :) zalezy co sie potrzebuje

witajcie
A jak to jest z opieką położnej? Moja znajoma też coś o tym wspominała.... ja pierwsze słyszę. Czy należy się gdzieś zgłosić? i czy taka pomoc jest potrzebna??

to jest tak jak sie zapisujesz do przychodni masz deklaracje do wypelnienia wybor rodzinnego, poloznej itp. i kazda przychodnia ma swoja polozna srodowiskowa ktora nie zawsze jest powiazana z jakims lekazem, czasem mozemy jej na oczy nie widziec :p

jesli chcesz jakas konkretna polozna np. z innej przychodni to wystarczy ze podejdziesz tam i w 2 min wypiszesz deklaracje (ja wczoraj takowa skladalam bo nie chce poloznej ze swojej przychodni:p)

w szpitalu pytaja sie Was gdzie nalezycie wiec podajecie dane przychodni w ciagu 48h zadzwoni do Was i umowi sie na wizyte. powinna przyjsc 4 razy jesli sobie tego zyczycie oczywiscie. teraz niektore szpitale wypuszczaja po 1,1,5 dobie wiec polozna musi przyjsc pobrac krew z pietki do badan, szwy Wam sciagnie jak bedziecie mialy itp.

warto kozystac z jej wizyt:p

ahhhh zapomnialam sie z wami podzielic linkiem dostalam teraz o kumpeli na FB jak uspokoic noworodka;) trwa az godzine ale niezły kocur z tego delikfenta ma reke do dzieci:-)Szkoła Rodzenia - Szczęśliwe Niemowle - YouTube

w sumie gosc nic nowego nie odkryl tylko odgrzebal stare metody i je polacyl :p kiedys polozne juz na porodowkach spowijaly niemowlaki :p ale metody jak najbardziej skuteczne:p
no i polecam noszenie w chustach :p hehe

jestem po badaniu prenatalnym i w sumie mam dobre wieści :) Mała podgoniła, wszystkie parametry są w normie, nie mam co się martwić... Komory mają po ok 8mm i za 2 tyg mam przyjść jeszcze raz, żeby lekarz mógł je obejrzeć Jezeli urosłyby, wtedy będę miała konsultacje z jakimś profesorem, ale jestem dobrej myśli! Po porodzie będę musiała zrobić usg przezciemiączkowe, no ale ogólnie wsyztsko jest ok. Dziś będę spała spokojnie :)

super wiesci !!!

Dzieki iza876 -ale trzeba to zrobic ,no kurcze dawno nie mialam takiego cykora:(((jeszcze to znieczulenie gó**** mi daje bo to jest te słabsze wrrrr plakac mi sie chce:(((

phelania spokojnie ja w zeszłym tygodniu wylądowałam u dentysty bo podeszła mi ropa pod zęba rozwiercali całą pląbe potem czyścili mi kanały a na końcu wyciskali tą ropę z kanału i też miałam to słabsze znieczulenie ale nic nie czułam kompletnie zero bólu dopiero jak zeszło znieczulenie to bolała mnie szczeka od tego wyciskania tak ze dwie godziny ale wzięłam apap i było ok, także nie stresuj się bo ja się boje panicznie dentysty a było ok:-)

Nef - ja mam i mocz i krew co 3 tygodnie robione. teraz nie kazał robić mi krwi, bo mam idealną nawet wg norm dla nie-ciężarnych, ale z moczem jest problem więc mam morfologię, a do tego od razu posiew. Wiesz, jeśli u Ciebie było wszystko ok to też nie masz co niepotrzebnie się kłuć

Ptaszek - mój M zdecydował się na poród rodzinny po szkole rodzenia - twierdzi, że to dla mojego dobra:-D

Phel - bądź dzielna. ja dzisiaj w końcu zaliczyłam przegląd uzębienia i na szczęście wszystko ok, ale po ciąży mam sobie pstryknąć fotkę, bo wszystkie plomby mam jeszcze z podstawówki:sorry2: i nie wiadomo co pod nimi

Ella - zawsze można zakupy przez internet zrobić;-). ja pomimo tego, że "na chodzie" to 90% kupuję przez necik

AgnieszkaJ - u mnie podobnie, nie ma dnia bez czkawki. Dzisiaj nawet w nocy miał - kurcze łapczywe to moje dziecko:-D, niestety po mnie to ma:sorry2:. No ciekawe jak będzie u mnie z tą położną, bo ja do żadnej państwowej przychodni nie należę, dopiero muszę poszperać w necie gdzie takowa jest, a szwy na szczęście u nas rozpuszczalne stosują;-)

Agnieszka - oj to dużego dzidziola rodziłaś :szok:. Ja porównując teraz z Antkiem śmiem twierdzić, że dziecko będzie mniejsze. Wychodzi cały czas jakieś 200g mniej. A Antek miał 3300g i 56cm.

Phel - ja nie cierpię dentysty. Trzymam kciuki aby szybko i sprawnie poszło!

Pscółka - my się zapisaliśmy do przychodni gdy Antek już był na świecie. Wybraliśmy poleconą przez znajomych. A zapisać się chyba musisz, bo gdzie będziesz jeździć z dzieckiem na kontrole i szczepienia? ;)

reklama
Smile - nie mam zielonego pojęcia, w tym temacie mam jeszcze lukę:-D założyłam, że tym się zajmę, jak tylko skończę pokoik:sorry2: nawet nie wiem gdzie się zgłasza po pesel dla dziecka i pewnie jeszcze wielu innych urzędowych rzeczy z narodzinami związanych:sorry2: wczoraj zaczęłam się zastanawiać co jest teraz moim dowodem ubezpieczenia, bo juz RMUA, czy tam jak się to zwie z pracy już nie dostanę...:confused:

Do góry