reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam i ja niedzielnie.
Nef, kiedyś w Biedronce były takie gąbki czerwono-białe i one były super do czyszczenia ścian, bo usuwały tłuszcz, pisaki i inne brudy, a kosztowały ok.3 zł.
Co do szpitali, to faktycznie może tak być, że przed świętami zaczniemy pracować na maksa, a ja mam termin na 04.04 :szok: a do tego muszę dojechać ok 50 km, oby tylko stary nie musiał być akuszerką i odbierać córeczki w samochodzie :-D
Phelaniu, Ty kobieto nie szalej, poczekaj chcociaż do 36 TC :-)

Miłej niedzielki Wam życzę.

reklama
Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj mój mężuś zostawia mnie na dwa tygodnie, bo jedzie w delegacje do Wrocławia :-( Nie wiem jak ja wytrzymam bez niego. Na szczęście przyjaciółka się do mnie wprowadza na te dwa tygodnie, żebym sama nie była i żeby mnie jakoś pocieszać, bo ja po kilku dniach samotności wpadam w depreche. Mam nadzieję, że szybko zlecą te dwa tygodnie.

Pozdrawiam cieplutko :*

Kruczka, być może to marne pocieszenie ale mojego nie było pół roku, "wpadał" czasem na weekendy, więc ciesz się Kochana, że to tylko dwa tygodnie, choć dla Ciebie to pewnie aż... Trzymaj się....

hello w niedzielę:)

a ja od rana walczę z plamą:-D strasznie mi się źle spało, no bo jak tu spać, jak taka plama:-D

klaudia
to ja purem działam, mam nadzieję, ze jest tak samo skuteczny jak ludwik
pscółka w poprzedniej ciąży telefonem rzuciłam w M ... i roztrzaskałam:zawstydzona/y:

A puchniecie już coś dziewczyny?
Ja po palcach nie zauważyłam, ale wieczorem okulary robią mi się ciasnawe.:baffled:
miałam nadzieję, że ze względu na porę roku, ominą mnie opuchlizny.

Nef - ja tylko raz rzuciłam czymś w kłótni, ale to jeszcze w poprzednim naszym małżeństwie, mój pech że to był akurat słoik z ... buraczkami. sprzątania było od groma:-D:-D

Nef pierwsze opuchnięcia zaliczyłam, przed wigilia i jak sie okazalo przed chorobą. a drugi raz spuchly mminogi w kostkach teraz przed chorobą. Teraz sa ciut grubsze...ale nie jakaś masakra. tak bym sie przepłukała szklanką pifka bez % ale biore antybiotyk i nie chce kombinować

Myszko dostałam natybiotyk więc nie robiłam herbatki.
napady kaszlu juz sa rzadkie, ale i tak mnie brzuch od niego pobolewa :-( i do tego mnie coś pobolewa głowa jak by od zatok :confused::sorry2: ehhh.
Dobrze, że synek przestal gorączkować...bo dawał czadu jak piecyk :/ zdrówka

Bishopka
to nie masz lekko...chociaz ja też ciągle sama, bo mój M pracuje tylko na nocki. więc w dzień odsypia...no ale jest w razie W...
Kruczka hi hi mnie jeden taki moj kochany wyleczył z uzależnienie od facetów. To bolało, ale dzięki temu wiem, że najważniejsze to liczyć na siebie.

Ostatnia edycja:
reklama
Na zatkany nos i zatoki parzylam rumianek i sie inhalowalam, kaszel masz zapewne od tej wydzieliny z zatok jak splywa do gardla (ja tak mialam bynajmniej) syrop wyksztuslny ktory mi dal lekarz prawie mnie zabil, jak pisalam bolal mnie caly brzuch ze nawet glupie wstanie doprowadzalo mnie do lez. Majeranek powstrzymywal napady kaszlu i nie ma skutkow ubocznych...ale to tylko gdy osluchowo masz pluca i oskrzela czyste, u mnie tak bylo. Amoksycyklina wyleczyla wirusa, a ja na wlasna reke pozbylam sie kaszlu i inhalacjami ratowalam sie przed nawalami wydzieliny z nosa. Gdy masz oskrzela i pluca czyste syrop wyksztuslny jest bez sensu, bo niby co i skad masz odksztuszac?

Mnie ta dodatkowa kuracja pomogla po 2 miesiecznym kaszlu leczonym przez doktorka syropkami bez efektu, a od gina wzielam nazwe bezpiecznego antybiotyku dla ciezarnych.
Wspomne tylko, ze moj syn w tym czasie przechodzil szkarlatyne i NIKT nie wpadl na to, zeby mi dac penicyline zapobiegawczo...no bo to dziecieca choroba i nie zarazi doroslego... Ok szkarlatyny nie mialam, ale zdychac zdychalam rowno i wymeczona bylam strasznie.

Gdyby nie ta herbatka kto wie ile jeszcze bym sie meczyla, teraz jak tylko cos zakaszle od razu parze majeranus:-)

Do góry