reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Nef na wszelkie tłuste plamy najlepiej działa płyn do mycia naczyń - nasmarować plamy płynem, zostawić na jakiś czas (nawet do jutra) i potem wyprać w pralce i wszystko co tłuste zejdzie (mówię o tłuszczu do jedzenia jak olej, smalec, masło itd)
a potem impregnować jak pisze Felidae :tak:

reklama
na razie wrzuciłam do pralki z normalnym dziecięcym proszkiem, wygląda jakby się sprało, ale mokre, więc tak naprawdę okaże się, jak wyschnie.

felidae dobry pomysł z tym impregnatem, a to można do takich typowo zimowych, ortalionowych materiałów? To działa na takiej samej zasadzie jak impregnaty do obuwia typu tex?

Isku płyn do naczyń znam, ale w tych nerwach nawet nie przyszło mi do głowy:zawstydzona/y:

tak Nef
np takie zestaw do odzieży -sport- MYDŁO i IMPREGNAT NIKWAX (2925103560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

miałam jeszcze taki
Mydło do prania+impregnat do odzieży 1L Granger's! (2955554771) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale jakkupowałam to nie doczytalam, że trzeba szybko suszyc najlepiej w suszarce w temp jakiejś tam... i bawiłam sie z kombinezonem Miśka w suszenie suszarką strategicznych miejsc :)

witam wieczorową porą,

wpadłam w sumie życzyć udanego weekendu

Nef, tylko nie prasuj jeśli plamy nie zeszły, no jak zaprasujesz to tłuszcz już nigdy nie zejdzie :no:

co do rozpychania mam jak Felidae, moja Młodsza kopie mnie po narządach a najczęściej po pęcherzu i świruje na szyjce macicy swoimi stópkami ;-)

Dotkass o, coś nowego, o tym prasowaniu nigdy nie słyszałam

tak szczerze mówiąc to ostatnio doczytałam na metce kombinezonu, że nie powinno się prasować... a ja mam jedną zniszczona kurtkę Gosi i nie wiem czy to był jakiś niewypał (słaby materiał), czy po prostu kiedyś ją wyprasowałam. Materiał się tak jakby rozwarstwił (ale po kilkunastu praniach). I ta nowa i ta zniszczona są z cocordilllo, stąd trochę miałam pietra, że sie zniszczy.

hehe, ale chyba się sprało, to humor się poprawił. Oj, żeby człowiek miał tylko takie problemy:-D
No żebyście mnie widziały, zareagowałam jak furiatka na te plamy:-D

Hej dziewczyny.
majra Cieszę się, że jesteś w dwupaku ! trzymaj się dzielnie :tak:

Zobaczyłam posty o porodówkach warszawskich i post Kruczki o problemach i musiałam wyjść z ukrycia.
Kruczki Bez obrazy ale Twój gin to jakiś durny jełop :szok: Tego nie można pozostawić samego sobie tylko kiedy ma 5 cm trzeba wyciąć KONIECZNIE!!! Zaraz wyślę, Ci priv :tak:

Co do warszawskich porodówek, ja tak jak pscolka zamierzam rodzić na Żelaznej, mój lekarz tam pracuje a poza tym zastanawiam się nad tą położną - wtedy bym miała 100% gwarancję rodzenia tam. Zobaczymy jak to będzie ale na Inflanckiej nie zamierzam - słyszałam same złe opinie :tak:
Nie trzeba płacić za położną, żeby w W-wie rodzić :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie, trzymajcie się ciepło!!

Pomylam podłoge a teraz sobie odpoczywamy ,młody spi M w pracy koncze ogladac w TV "poznaj mojego tate" i zaraz pojd po jablko:pPPCos mnie brzuch pobolewa na @ chyba sobie no-spe łykne.

Dzieki dziewczyny za pomoc co do sczebelków na noc mu zalozylam wszystkie:sorry2:jednak sie jeszcze boje:)ale w dzien zdejmuje mu 2 sztuki:pP

Miłych snów...

aaaa19 to na szczęście nie był mój prowadzący tylko jakiś przypadkowy tak na szybko, też mi się wydaje, że coś powinno się z tym zrobić, bo podczas porodu może pęknąć albo coś w tym stylu. Na pewno skonsultuję to z innym ginem i zobaczymy co on powie.

reklama
Do góry