reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ja mam lekką, biurową więc praktycznie powinnam do niej chodzić tak długo jak mi dzidzia pozwoli, ale z drugiej strony .... już teraz nie chce mi się niesamowicie! W ogóle nie umiem się skupiać na robocie, a te wszystkie papierki wydają mi się totalnym bezsensem w obecnej chwili...

Mam dokładnie tak samo m.soul. Ostatnim razem zapierałam się, że będę pracować do końca (wyszło jak wyszło), ale teraz mam już ochotę od początku pójść na L4. Ale to by było bardzo kiepsko widziane u mnie w pracy. Dyrektorka jest zdania, że ciążą to nie choroba (co jest prawdą, ja się zgadzam) i nie należy stosować taryfy ulgowej dla kobiet w ciąży... A że w tym roku już w ciąży byłam to aż nie wyobrażam sobie drugiej takiej samej rozmowy w ciągu roku. Nie sądzę, żeby była wyrozumiała. Teraz przeprowadzamy się pod miasto, więc dojdą jeszcze dojazdy... No cóż, zobaczymy, jak się wszystko ułoży. Nie ma się co na zapas martwić.

reklama
Dziewczynki dzisiaj pierwszy raz przetestowałam Mamarin przeciw mdłością,i jest genialny,zażyłam na 15 min przed wstaniem z łóżka i do tej pory jest spokój!Byłam rano na wizycie,lekarka zleciła mi mnóstwo badań,upuścili mi z 1l krwi i mam siniaka na pół ręki bo pękła mi żyła:(
Wieczorkiem idę na USG,już się doczekać nie mogę,mam nadzieję że wszystko jest dobrze,i usłyszę serduszko:)

Dziewczyny jaka masakra!
Staram sie was przeczytac i bach. śpie. jakas godzinka minela isie przebudzilam. czytam sobie dalej i znowu to samo! jestem po prostu zszokowana. Nigdy nie sypiam w dzień bo mnie to bardziej meczy a tutaj prosze..

Ja dziś niestety cały dzień sama w domku :( R wpadnie moze na dwie godzinki kolo 14 i do pracy :( A ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić...

Pozdrawiam cieplutko wszystkie mamuśki

Antag, prawdziwa śpiąca królewna z Ciebie :) Ja póki co nie mam tak silnych objawów. W ogóle gdyby nie ból piersi, to w ogóle bym zapomniała o tej ciąży... ;)

KatarzynaSw napisałaś: Moj brzuch jest tak napecznialy i wydaje mi sie ze strasznie chyba tyje choc jem tyle co zawsze. Mam problem z dopieciem spodni a to 7 tydzien dopiero-u was tez tak jest?

Ja mam tak samo to dopiero poczatek a mi przybył kilogram i brzuch jakis taki duży :)

Ostatnia edycja:
A ja się wczoraj poryczałam, bo spódnica okazała się za ciasna. Normalnie to z całą pewnością tak bym tego nie przeżywała, ale moje hormony mają w tej chwili niezłą burzę... ;)

Mamakruszynkijak sobie radzisz z noszeniem malenstwa moja tez jeszcze nie chodzi i ciagle na raczki wola troche mi z tym ciezko wczoraj mnie po nocy bolal brzuch bo jeszcze nocy nie przesypia wstaje ok 3 razy , no i czy myslalas o wozku blizniaczym takim ze z przodu gleboki a z tylu spacerowka? ja chyba bede na taki urzywany polowac bedzie latwiej .Tirammisu HEH narobilas mi smaka kocham to ciacho :) praca sie nie martw zawsze mozesz powiedziec ginekologowi ze juz sie gorzej czujesz dostaniesz zwolnienie i to ci pomorze w rozmowie, puki co sie nie martw.
na ciazowe dolegliwosci polecam herbate ciazowa musze link znalezc od poloznej pilam ja od poczatku pierwszej z wg na problemy z krwoiakiem, zaparcia i mdlosci i bardzo szybko wyszlam z anemii i mialam szybki porod wiec polecam. ja jeszcze nie wiem czy moge ja pic karmiac piersia .Oliwka 36 witaj :-). CO DO SPANIA TO jeszcze sobie pozwalam na rozne pozycje ale mysle juz zeby kupic tego rogala do spania bo mala czasem ze mna nad ranem kima i mnie kopie i musze sie koldra oslaniac . wzdecia jak ja tego nie lubie mam wieczorem ale mysle ze szybko przejda . za to jem za 10 a WY? jak apetyt? na razie chudne ale to przez karmienie chyba dzis dojde do leakrza sie zapytac kiedy moge przyjsc

m.Soul szukaj pozytywnej strony czas kupic nowa :) ja juz kupilam spodnie ciazowe fajne bo z poprzedniej ciazy dla mnie za duze akle zobaczymy jak w tej bedzie . co do spania to niestety przy 2 malym dziecku sie nie wyspie ani w nocy ani w dzien moze za pare lat

ja w I ciazy padalam o 22h ...maz sie smial ze mozna zegarek ustawiac ze mna ;) punkt 22h ziewalam i szlam spac

w tej ciazy czuje sie zupelnie inaczej niz w dwoch poprzednich.... mam wiecej sily, energii, mdlosci prawie w ogole...jedynie od czasu do czasu dol brzucha daje znac o sobie

zgadzam sie ciaza to nie choroba :) ale nie dam sonie wmowic ze to naturalny stan kobiety.... owszem tylko kobiety moga urodzic dziecko ale nie jest to naturlany stan... nie bede wymieniac wszystkich dolegliwosci i chorob ktore moga towarzyszac temu "naturalnemu" stanowi

ja przy II ciazy wczesnie poszlam na L4, bo mi psychika siadala, starsznie wszystko przezywalam i niepotrzebnie sie denerwowalam...jak stalam tak wyszlam do lekarza i nie wrocilam, dopiero po 1,5 roku ;)) a teraz zobaczymy jak bedzie, do konca roku chcialabym popracowac

reklama
dzieki za powitanie :)

dziewczyny pracujace, do kiedy zamierzacie pracowac? planujecie L4, jesli tak to od kiedy?

co do witamin to ja do konca I trymestru tylko folik biore, potem gin bedzie decydowal, porzednio bralam femibion od polowy ciazy

klaudos, poprosze ten kalendarz, sprawdze :D ja juz dwóch synkow mam ;)
ja planuje od jutra L4

a wiecie co powiem wam jeszcze coś o tym kalendarzu chińskim, bo na tej stronie podanej nie jest to chyba wyjaśnione (przynajmniej ja nie doczytałam)
liczy się faktyczny wiek kobiety: tzn. np moje dziecko poczęte zostało w lipcu, miałam wtedy 22 lata bo 23 skończyłam dopiero w sierpniu, więc powinnam patrzyć na 22 lata i lipiec czyli dziewczynka :p
ale na tej stronie nie jest to objaśnione, ale spotkałam się juz z kilkoma innymi na którym była ta informacja ze liczy się wiek w momencie poczęcia a nie rocznikowo ;p
tak i oprocz tego miesiac księżycowy czyli do 28. jesli 29 doszlo do poczecia to juz liczy sie jako kolejny mc

Do góry