reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Cześć! Przepraszam, że tak rzadko się odzywam, ale jakoś tak wychodzi samo z siebie - w pracy praca, a w domu też ciągle coś robię lub spędzam czas z mężem.

Pojawiło się pytanie odnośnie pracy. Ja mam lekką, biurową więc praktycznie powinnam do niej chodzić tak długo jak mi dzidzia pozwoli, ale z drugiej strony .... już teraz nie chce mi się niesamowicie! W ogóle nie umiem się skupiać na robocie, a te wszystkie papierki wydają mi się totalnym bezsensem w obecnej chwili... Zresztą na razie nie marudzę, zobaczymy jak to będzie, gdy dopadną mnie mdłości i inne rewolucje.

olk86a trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo! Na pewno wszystko będzie dobrze :tak:

krolewnazmarcepana faktycznie kosmiczna ta kwota za badania!!! Jeśli ode mnie tyle zawołają, chyba prędzej zawału dostanę niż zapłacę... :baffled:

reklama
KatarzynaSw także mam zaparcia pije wodę z cytryna i miodem nad czo pomaga zarówno na zaparcia jak i na mdłości;). Kuc sobie także chlebek zbożowy i jedz z duża ilością pomidorów.Mam nadzieje że Ci przejdą wiem jakie to uciążliwe. Ja po okresie zatwardzenia ma teraz rozwolnienie.:baffled:

a mi i mężowi zawsze wyjdzie ta sama liczba :p bo on urodził sie 2 dni po mnie i tylko wtedy by sie różniło jakby dziecko poczeło sie dzien po moich urodzinach czyli dzien przed jego ;D haha

U nas tylko wtedy byłaby większa równa liczba, gdybyśmy wstrzelili się w grudniu, albo styczniu, bo rocznikowo jesteśmy z tego samego, ale ja z lutego a mąż z listopada, więc...:-D

t
moje wszystkie ciaze byly planowane wiec zawsze sie ten folik wczesniej pojawial

kochane a jak u was z waga??
u mnie też folik przed brany przez 4 m-ce, bo planowane, pierwsza też była planowana, ale nie aż z takim rozmachem, tzn bez prowadzenia kalendarza, obserwacji itp, to i folika nie brałam :sorry2:, a co do wagi...utowrzony został odpowiedni wąteczek a pro po naszej wagi ;-)

ja waże codziennie mniej hahaha :p :D tak jak w I ciaży ;d
pozazdrościć, ja całkowicie jak w pierwszej z dnia na dzień coraz więcej :dry:

Cześć :) witamy serdecznie kolejne mamy :) gratuluję udanych wizyt! za dzisiejsze wizyty kciuki zaciśnięte &
perelka86 u mnie było widać pęcherzyk 7mm pod koniec 4 tygodnia
olk86a moja koleżanka miała krwiaka na początku ciąży, cały czas plamiła dostałą tabletki i krwiak się wchłonął także bądź dobrej myśli :) oczywiście dzidzia urodzona w terminie :)
zonqa je też tylko folik i jeśli wyniki będą dalej ok to nie zamierzam dodatkowo łykać witamin
pamuk_prenses dołączam do grona rocznikowego naszego i dzieci ;)
klaudoos a mi wychodzi raz chłopiec raz dziewczynka zależy z jakiej strony ten chiński kalendarz bo na różnych stronach widziałam niby chińskie ale każdy inny ;D a z tego do którego jest link wychodzi dziewuszka i mi się też tak wydaje że będzie druga córa :)
dotkass o tej metodzie krwi jeszcze nie słyszałam.. :) ale szybko przeliczając też dziewczynka :D
Miłego dnia :)

Pianka, no właśnie, ja tak sobie myślę, że jeśli już w coś wierzyć to w to co się chce :-D wiecie niby jak wyliczam trójkę dzieci mojej siostry, to w każdym przypadku byli w tym samym wieku krwi w czasie poczęcia, a mają dwóh chłopców i dziewczynkę...szukam w głowie przypadków wykluczających tą regułę, gdy kobieta starsza wg krwi a jednak rodzi się chłopiec i nie mogę znaleźć :dry:

hej dziewczyny:) ale produkcja ale fajnie jest co pisac:)

cytrusik tak jestem juz po terminie @

Ella jelita mi zaczely bardziej szwankowac gazy czuje tak mi przez to twardnieje brzuch i wzdecia mam to jest straszny bol dodatkowo mam jelito drazliwe wiec nie raz mnie goni do wc macica nie bol az tak ona mnie jedynie jak na @ mm bole te jelita mi dokuczaja hmm jesli mozna brac espumisan i ulgix to bede musiala to kupic moze si euda unikam nawet potraw ktore to powoduja ale nie wiem czy ciaza nie powieksza choroby a powiedz mi jak bierzesz? dziekuje bardzo za informacje sa mi bardzo cenne::)
Tez bola cie te gazy i wzdecia?

pamuk_prensens notka witamy Was:)

olka86a moja kolezanka miala i sie wchlonal ale musiala lezec bedzie dobrze zobaczysz:)

klaudoss mnie macica wlasnie dol podbrzusza nie boli jedynie u gory a zalatwaniem to zawsze mialam ptoblem ale nie zaparcia tylko do drugie odbyt mnie nie kluje musze byc dobrej mysli:)ps mi tez z chinskiego wynika chlopczyk;)

Oliwka 36 witam:)

Pianka czyli u mnie juz w sobote i mozna bylo zobaczyc:)

Dziewczyny w jakiej pozycji spicie? bo przez te problemy jelitowe to najlepiej mi na brzuchu jest...

perelka86-mi najlepiej na boku sie spi:) W ogole zawsze kladalm sie pozno spac (ok, 1 w nocy) a teraz o 10 jestem w lozku i ledwo przeczytam pol strony ksiazki i...spie.... Czy wy tez jestescie az tak spiace?

Moj brzuch jest tak napecznialy i wydaje mi sie ze strasznie chyba tyje choc jem tyle co zawsze. Mam problem z dopieciem spodni a to 7 tydzien dopiero-u was tez tak jest?

Ale produkujecie ;)

Mnie też piersi nie bolą, lekkie mdłości czasem tylko.
Ja folik zażywałam we wszystkich ciążach i teraz też. Lek kazał na przemian z wit jaden dzień folik jeden wit.
Co do kalendarza chińskiego to ja miałam jeszcze inny niż te tu i wszystko mi się zgodziło i znajomym też.

reklama
Do góry