reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
olka:tak:, przytulam, nie wiem co napisać, bo znów wszystko będzie dobrze, też może czasem doprowadzić do szewskiej paski, tak czy inaczej trzymam kciuki, by wszystko było dobrze :tak:

jeżeli chodzi o zwolnienie, teraz pomagam mężowi, więc siedzę w domu, w pierwszej ciąży poszłam bardzo wcześnie na zwolnienie, bo już w 3 m-c ciąży (z przyczyn psychocznych bardziej, nie dałam rady, moje hormony buzowały tak bardzo, że każdemu bym umarzała i rozkładała na raty zadłużenia, pracowałam w windykacji sądowo- komorniczej :tak:)

jeżeli chodzi o kalendarz chiński, to powiem tak jeżeli chodzi o ten to teraz wychodzi mi chłopak, a jak sprawdziłam pierwszą ciążę, prawidłowo, bo dziewczynka...a drugi kalendarz ten wychodzi, że pierwszego powinnam była mieć chłopca a teraz byłaby dziewczynka, więc i tak wielka niewiadoma :-D

Z metody krwi wychodzą mi dziewczynki :tak: tak więc,wszystko i tak zależy od plemiorków naszych facecików :-D.. gdyby któraś zainteresowała się tą metodą (tak dla zabawy):

Metoda polega na założeniu, że ciało człowieka, jego tkanki odnawiają się w cyklu siedmioletnim. To znaczy, że osoba w wieku 31 lat ma krew "trzyletnią" (7+7+7+7+3=31), a np. osoba w wieku 28 lat ma krew w wieku siedmiu lat (7+7+7+7=28) i analogicznie dokonuje się wyliczenia.

Robi się analizę wieku krwi rodziców w momencie poczęcia, np. na przykładzie mojej córeczki Amelci:
mamusia: 26 lata - wiek krwi 5 lata
tatuś: 25 lata - wiek krwi 4 rok
5 lata mamusi > 4 rok tatusia ( => dziewczynka), jeżeli lata krwi mamusi są mniejsze od lat krwi tatusia powinien być chłopiec

W moim przypadku, gdy przy poczęciu miałam 31 lat a mój mąż 30, też moja krew jest dominująca :-D

Oliwka, witaj :-D
ja tez jestem mama dwojga i trzeciego sie spodziewam

krolewna, zgadzam sie z Toba co do witamin w czasie ciazy, zbilansowana dieta powinna wystarczyc, witaminy z apteki niepotrzebnie dzieci tucza
ale folik??!.... wit B9 ciezko w odpowiedniej ilosci w zwyklej diecie dostarczyc a w ciazy jest niezwykle istotny wlasnie w 3 pierwszych miesiacach a nie potem :baffled:
ten sam lekarz prowadzil Twoja I ciaze?

Oliwka, witaj :-D
ja tez jestem mama dwojga i trzeciego sie spodziewam

krolewna, zgadzam sie z Toba co do witamin w czasie ciazy, zbilansowana dieta powinna wystarczyc, witaminy z apteki niepotrzebnie dzieci tucza
ale folik??!.... wit B9 ciezko w odpowiedniej ilosci w zwyklej diecie dostarczyc a w ciazy jest niezwykle istotny wlasnie w 3 pierwszych miesiacach a nie potem :baffled:
ten sam lekarz prowadzil Twoja I ciaze?

tak dokłądnie ten sam prowadził moją pierwszą ciąże i moje dziecko o nieprawdopodobne urodziło sie całkiem zdrowe chociaz foliku nie brałam ani przez chwile, ciąża byla nieplanowana i nie brałam nic

Dotkas a co do tej krwi, co jak wychodzi ta sama liczba u mamy i u taty :D:D:D

hehe ;d niee jest tylko jedno :p

a mi i mężowi zawsze wyjdzie ta sama liczba :p bo on urodził sie 2 dni po mnie i tylko wtedy by sie różniło jakby dziecko poczeło sie dzien po moich urodzinach czyli dzien przed jego ;D haha

tak dokłądnie ten sam prowadził moją pierwszą ciąże i moje dziecko o nieprawdopodobne urodziło sie całkiem zdrowe chociaz foliku nie brałam ani przez chwile, ciąża byla nieplanowana i nie brałam nic

to luzik zatem :)
zawsze sie zastanawialam jak jest z tymi kobietami, ktore np do III mies nie wiedza ze sa w ciazy, przeciez nie moze byc regula ze wtedy rodzi sie chore dziecko

moje wszystkie ciaze byly planowane wiec zawsze sie ten folik wczesniej pojawial

kochane a jak u was z waga??

Pamuk ale :-) super mamy termin na ten sam dzien i do tego coreczki w podobnym wieku moja za 3 tyg roczek a malenstwa 5t i 4 dni swietnie. u nas to byla niespodzianka duza .
OLA8 mialam krwiaka w poprzedniej cioazy lezalam 4 tyg tydz w szpitalu 3 u tesciowej i sie udalo bedzie dobrze lez duzo wstawaj tylko to wc duphaston szybko sobie z tym poradzi zobaczysz, a i rob wszystko co by zaparc nioe miec

reklama
to luzik zatem :)
zawsze sie zastanawialam jak jest z tymi kobietami, ktore np do III mies nie wiedza ze sa w ciazy, przeciez nie moze byc regula ze wtedy rodzi sie chore dziecko

moje wszystkie ciaze byly planowane wiec zawsze sie ten folik wczesniej pojawial

kochane a jak u was z waga??

ja waże codziennie mniej hahaha :p :D tak jak w I ciaży ;d

Do góry