reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

madzioczek - mi wychodzi dziewczynka:) Ciekawe, zobaczymy za jakis czas:)))

Ja slyszalam o znajomej o metodzie SELNAS-ona tym sposobem zaplanowala plec trojga dzieci:)

Oto opis metody:
Opiera się ona na naukowym stwierdzeniu, że komórka jajowa w zależności od dnia cyklu ma potencjał elektryczny dodatni lub ujemny. Plemniki męskie mają niewysoki ładunek elektryczny ujemny, a żeńskie – dodatni. Wyjaśnia to, dlaczego plemniki męskie z reguły szybciej odnajdują komórkę jajową, a plemniki żeńskie – potrafią dłużej przetrwać w środowisku im sprzyjającym i na komórkę jajową „zaczekać”. Jeśli chcesz począć chłopca, musisz współżyć w dniu owulacji, jeśli dziewczynkę – ok. 40 godzin przed jajeczkowaniem.

I tu mam problem-wspolzylam zarowno przed jak i w dniu owulacji (ach ten wpsolny pobyt na wakacjach) i zupelnie nie umiem teraz wyliczyc.
Coz-trzeba czekac:))))
Ale zgadzam sie, ze zabawa fajna:)
[h=2][/h]

reklama
z tej chińskiej przepowiedni wychodzi mi, że będzie dziewczynka, co wcale nie byłoby nowością, bo u mnie w rodzinie rodzą się TYLKO dziewczynki, już od kilku pokoleń :)

ja z zaparciami też mam problem, ale gorsze są wzdęcia, które żyć nie dają.

Na zwolnienie to najchętniej już bym poszła, co prawda jakieś 2 tygodnie by wystarczyły i mogę wrócić, ale odpoczęłabym z chęcią. Zerwanie z pracą planuję na październik/listopad, odchodzę i już nie wracam :(

O faktycznie ten sam wiek;-)
No wiadomo dobrze by było mieć parkę hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi
Czas pokaże nie nastawiam się na żadna płeć, w pierwszej ciąży wszyscy mi mówili, że będzie chłopiec ja czułam, że dziewczynka - wg dnia poczęcia i kalendarza chińskiego wychodziła dziewczynka, żadnych innych charakterystycznych objawów nie miałam zresztą całą ciąże i poród spokojnie przeszłam - nie czułam, że jestem w ciąży. Nawet imię mieliśmy tylko dla dziewczynki i byliśmy pewni, że będzie Gabi;-) Teraz zupełnie inaczej dolegliwości ciążowe od samego poczęcia!!!!!!!!!!!!!

a wiecie co powiem wam jeszcze coś o tym kalendarzu chińskim, bo na tej stronie podanej nie jest to chyba wyjaśnione (przynajmniej ja nie doczytałam)
liczy się faktyczny wiek kobiety: tzn. np moje dziecko poczęte zostało w lipcu, miałam wtedy 22 lata bo 23 skończyłam dopiero w sierpniu, więc powinnam patrzyć na 22 lata i lipiec czyli dziewczynka :p
ale na tej stronie nie jest to objaśnione, ale spotkałam się juz z kilkoma innymi na którym była ta informacja ze liczy się wiek w momencie poczęcia a nie rocznikowo ;p

poki co to nie dla mnie ten chinski ;)) na kilka pytan w ogole nie umiem odpowiedziec bo moja ciaza trwa zbyt krotko

ale powiem tak, to rzeczywiscie zabawa, ja nie wierze w to tak samo jak wspolzycie przed owulacja itp ;)) gdyby tak bylo to moi dwaj synowie byli by corkami ha ha ha
ja wierze ze to Bog decyduje o plci :)
kiedys nawet ginke pytalam jak to jest i czy sie da .... smiala sie i mowila ze nieraz jak sie od pacjentek naslucha o metodach to by ksiazke mogla napisac ;)) powiedziala ze gdyby to rzezywiscie dzialalo to nie bylaby mama dwoch chlopcow..
a komu sie uda to twierdzi ze ta metoda sie sprawdza ;)

I TAK NAJWAZNIEJSZE jest to by niezaleznie od plci dziecko bylo poprostu zdrowe :) banal, nie? ale jakie wazne

Witam Wszystkich
Jestem w 6 tygodniu i 4 dniu ciąży, to jest moje trzecie dziecko i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze gdyż mam już swoje lata hehehe

Nie rozumiem, czemu kazał ci odstawić kwas i witaminy? Przecież na początku ciąży należy je brać. Wyjaśnił to jakoś?

wiesz co aj ufam moejmu lekarzowi, jest bardzo dobrym specjalistą, jak byłam w pierwszej ciąży to nie łykałam zadnych witamin bo nie mogłam i nie jest to wcale koniecznie przy zdrowiej diecie,
a witamin nie należy brać tylko zaleca sie brać, moj lekarz powiedział ze teraz się od tego odchodzi zeby na poczatku ciąży brac witaminy, dopiero od 12 tygodnia i to jest wybór kobiety czy chce je wczesniej brać czy nie

reklama
Do góry