reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a i ja się witam

śniegu u mnie pod dostatkiem, więc Nef zapraszam z córcią i sankami. U mnie w woj zaczęły się ferie, więc od rana szał na podwórku i bałwany rosną w każdym kącie.

reklama
Hejka!

Udało mi się zapisać Gosię na bal karnawałowy do biblioteki, jest bezpłatny i bardzo trzeba pilnować terminów zapisów, bo moment i nie ma miejsc. Do biblioteki na mojej ulicy się spóźniłam, ale ta druga też blisko, musze 2 przystanki przejechać autobusem, albo z pół godz. spacerkiem.

Miałam jeszcze opcję puścić Gosię do tego przedszkola, do którego próbowaliśmy ją zapisać, ale wystraszyłam się, że znowu przytarga jakiegoś wirusa i znowu 2 tyg. w domu się będziemy kisić:baffled:

A w bibliotece nic nie załapie, bo tylko dzieci chowane w domu na takie rzeczy chodzą.

Ja już chyba jakiś instynkt wicia gniazda włączyłam.... wczoraj 2 godz. sprzątałam w szafie i robiłam remanent ubranek po Gosi... zwlekałam z tym od lata... do tego zaczęłam już prać i prasować rzeczy dla maluszka, kompletować wyprawkę... a wcześniej miałam mega lenia na takie rzeczy...:cool2:

Hej, hej!

Zaczynamy nowy tydzień ;-) mieliśmy z mężem pracowity weekend, spędziliśmy go na skręcaniu mebli do sypialni (na razie naszej).

a w Krakowie słońca brak, mam nadzieje, że jeszcze wyjdzie. Zaraz mam zamiar wybrać się na przeglądnięcie odzieży używanej, może coś ciekawego wypatrze, a na weekendzie lub w piatek może podskocze do tesco na ciuszkowe zakupy ;-)
Phelania na mnie *spam* nie działał :-(

Czyżby wszyscy znowu zwiali na facebooka? ;-)

Może nie zwiali na fb, ale na pewno zamarzli :tak:

Pojechałam dzisiaj znowu na utoczenie krwi, tym razem na badania w kierunku tarczycy i zanim dotarłam do pracy to zamarzłam na śmierć. W sumie lubię zimę, ale chyba nie spodziewałam się -10 i trochę za cienko się ubrałam.

U nas śniegu na tyle, że Młodociana z tatą cały weekend szaleli na sankach, Tosia nawet nos troszkę rozwaliła, ale najważniejsze, że zadowolona.

Kurcze złapałam się na tym, że dopiero poniedziałek a ja już plauje weekend!
Miłego dnia Dziewczyny!

margot-ja brałam na przemian z Grip Care:blink:i pomoglo:)

Oj pusto psuto:) pewnie tak dziewczyny szaleja na FB:-Dja jednak jestem wierna BB:-D...

My juz po spacerku młody standardowo ucina sobie drezmke,chcialam dzis jeszcze z nim wyjsc na sanki ale nie wiem bo jest dosc mrozno i jeszcze słonce zaszło:/

Phelania - a Ty Alanka sama ciagniesz na tych sankach? Ja dzisiaj zapakowalam Antka do wozka i przeszlam sie moze 500m, bo tyle mu zajelo zasniecie.. i co? Teraz mam brzuch jak kamien i mnie ciagnie.

Dziewczyny mam pytanie nie wiem czy jest już taki wątek jeśli tak to proszę o linka bo nie mogę znaleźć i przepraszam że wtrącam jeszcze raz to samo. Chodzi mi o to czy któraś z Was orientuje się jak będzie z becikowym bo wszędzie piszą że wchodzą nowe zasady pułap 1922 zł/os tyle że czy to obejmuje wszystkich tzn. bo w 2012 były również nowe zasady i one obejmowały osoby które rodziły po kwietniu 2012 czy coś w tym stylu czy tym razem jest tak samo? czy nas również obejmują? No i czy ten pułap 1922/os jest liczony na 3 osoby już z maleństwem czy tylko 2?

reklama
no cisza tu jest straszna szok:D
a i u nas spadl snieg dzis wnocy ale juz go nie ma ..spadl deszcz i wszystko rozpuscil...:p
moze jeszcze snieg sie pojawi i to na troche dluzej..::)
ja jeszcze nie piore ciuszkow nie prasuje bo uwazam ze to zawczesnie..
termin mam na 9 kwiecien wiec jak pod koniec lutego zaczne prac.prasowac to bedzie ok!:-))jeszcze musze reszte rzeczy dokupic... do wyprawki.. wanienke,lezaczek do wanienki..kosmetyki... i staniki do karmienia:)upatrzylam sliczne w marcs & spencer ale kurcze rozmiarow na stronie nie ma.. a takie ladne koronkowe...sliczne naprawde:)
mam nadzieje ze w sklepie beda rozmiary takich ladnych bo nie chce tych zwyklych szmacianych takich...:/:baffled: o a o to te staniczki http://www.marksandspencer.com/Pack...&pf_rd_i=0&pf_rd_p=321381407&pf_rd_s=center-3 ale same wielkie w obwodzie...:( i dupppa chyba

te jeszcze ladne:) i rozmiary sa:) niby juz sie wyczerpaly zapasy w sklepie ale pewnie beda jeszcze http://www.marksandspencer.com/Cott...f_rd_i=0&pf_rd_p=321381407&pf_rd_s=center-3:P

Ostatnia edycja:
Do góry