reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Olk86a ja bylam w takiej samej sytuacji tydzien temu, nadal mam malego krwiaka ale lekarz mnie uspokoil. Moj krwiak byl z powodu torbieli na jajniku. Krwiaki same sie wchlaniaja, wiec prosze niczym sie nie martw jelsi nie ma zadnych krwawien. Duzo lez, nie nos zadnych ciezkich rzeczy, nie biegaj, krotkie spacery. Krwiak spokojnie sie wchlonie:) Jelsi zarodek rozwija sie normalnie to nie masz powodow do obaw,najwazniejsze-wypoczywaj i nie stresuj sie -twoj spokoj jest teraz najwazniejszy! Czesto krwiaki powstaja wlasnie z powodu stresu! Trzymam kciuki, jelsi cos to pisz do mnie, bo u mnie taka sama sytuacja, buziaczki i glowa do gory!

reklama
hej :( witam się prawie z rana ;d;d

wyobraźcie sobie ze pojechałam dziś na te badania co lekarz zlecił i zapłaciłam 300 zł !!!!!! ;| w pierwszej ciąży za te same dałam około 150 :|

nadal czuje sie beznadziejnie i nie mam siły

a co do witamin to mi lekarz kazał folik odstawić całkowicie a witaminy dopiero od 12 tygodnia :p

krolewna kurcze tak drogie? a jakie konkretnie? ja poprzednia ciaze bylam za granica wiec i tak drogo bylo ale np PAPPA ronili tam za darmo a wiem ze w pl sie sporo placi

Olka86a jak lekarz zalecił odpoczynek to odpoczywaj, wiele forów przejrzałam w związku z niby moim pustym pęcherzykiem i często dziewczyny pisały również o krwiakach które się wchłonęły. Trzeba dużo cierpliwości i spokoju czego SERDECZNIE Ci życzę.
To link do kalendarza chińskiego:-D
http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm
Pierwsza ciąża mi się sprawdziła teraz zobaczymy - wychodzi chłopak:-D
Wiadomo trzeba to traktować z przymrużeniem oka bo co będzie to będzie byle dzieciątko zdrowe było ale pobawić się można:-D
U mnie dziś MEGA śpiąco Gabi ząbkuje i wierci się w nocy a mnie wszystkie jej pomruki budzą. Zresztą dziwnie ząbkuje ma górne jedynki i dwójki, dolne jedynki i teraz od razu wychodzą pierwsze trzonowe.
Pokonamy i ząbki:-D

Notka w pierwszej ciąży na zwolnienie poszłam w połowie 8 miesiąca. Teraz chyba tak długo nie wytrzymam ta ciąża jest zupełnie inna, bardziej wykańczająca. z witamin biorę femibion;-)

Jeszcze do dziewczyn palacych- z tego co sprawdzalam na liquidach do E-papierosow wyraznie jest napisane, ze nie wolno stosowac w trakcie ciazy. Sprawdzcie to..

Czy wy tez macie dziewczyny takie straszne zaparcia? To dopiero 7 tydzien a ja naprawde mam z tym problemy(czytalam ze sa raczej typowe dla 2 i 3 trymestru). Narzeczony zagotowal mi sliwki, to troszke pomaga pite na czczo, ale nie cierpie sliwek. Czy macie jakies inne sposoby?

Dziewczynki ja w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze brałam falvit mama,w przyzwoitej cenie,a później kupiłam Prenatal DHA i przestałam jeść,kompletnie nie miałam apetytu! Lekarz kazał zmienić na Vitaminer DHA znacznie tańszy,skład praktycznie identyczny i w miarę normalny apetyt wrócił.i tym razem zrobię tak samo.

klaudoos moja córeczka dzisiaj znowu obudziła się o 3:30,i zaśmiewała się na całego:)ale koleżanka dzwoniła że jej córka też nie spała w nocy,chyba za duszno było.Myślałam że teraz przez dzień będzie nadrabiać spanie,ale jej to absolutnie nie w głowie,bo właśnie śpiewa na całego:)
Notka ja w ciąży z córką poszłam na zwolnienie trzy tygodnie przed porodem,a teraz jestem na zwolnieniu od początku,ale tylko ze względu na moją małą córeczkę

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życzę spokojnego dzionka:)

no powiem wam ze nic szczególnego nie robiłam, te same badania miałam w pierwszej ciąży i kosztowały połowe mniej..: glukoza, mocz, morfologia, HBs, różyczka, hiv, tsh, ft4, ft3, toksoplazmoza, różyczka IgG, tokso IgG i przeciwciałą kiła , no masakra ;/;/

a folik nie mówił czemu mam przestać brać, ogólnie ja brałam folik juz prawi pół roku i powiedział zeby teraz odstawić na miesiąć a potem od 12 tygodnia witaminy i to wystarczy

reklama
o kochane, to dlugo pracowalyscie.....
ja w I ciazy poszlam na L4 w 7 mies, a w II juz w 3 mies
w III chyba w 5, do konca roku planuje pracowac

zaraz zobacze ten chinski :-D

Do góry