reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

nati ja tez bym tak dziecka nie zostawila na pare dni! takiego malego! bo wiekszego raz w wakacje na 2 dni do babci spoko, ale takiego malucha na stale na pol tygodnia??!!:szok:
moja sasiadka pilnuje wnuczka. wyobrazcie sobie laska mieszka w centrum, a dziecko przywozi na osiedle (5 minut samochodem) i zostawia pon-pt. tzn w niedziele wieczorem przywozi a w piatek po poludniu odbiera! czterolatek z babcią caly tydzien, a starszy brat w domu z mamą i tatą! nie kumam tego. niby pracuje jakos do 22giej czy na 6tą rano i nie chce dziecka budzic czy jakos sie tlumaczy, ale jest jeszcze ojciec przeciez no i poza tym wsio mozna zorganizowac. moze dziecku dobrze z babcią ale chyba i tak czuje sie odrzucone:confused: nie chcialabym tak.
ja bez moich wariatow zyc nie moge. pod warunkiem ze chodza do pkola:) a Kika>? Kika najsłodsza, najkochańsza i czuję do niej to co aenye do Felka;-) albo i bardziej :-D no zakochałam się w czarnuli jednej.
poza tym nauczylam ja spac do ranaaaa i zasypiac samej i jest cool:)

reklama
Morgaine- no dziwnie, biedne dzieciątko a co starsze dziecko jakos może być a nimi a młodsze nie?? bardzo dziwne.

wychodziłam z psem mała spała wychodząc spojrzałam na małą i sie już kręciła jak wróciłam nie spała, przebrałam ją i spi. jak ona to wyczuwa za każdym razem się budzi

Ostatnia edycja:
baby, Adi SUPER!!!!!!!!!! super super super :-) moj cos nie moze ruszyc, ale UWAGA! mowilam, ze musze kupic te rajstopki z ABSem, i co mi dzis mama przyniosla w ramach prezentu na polroczek? ( a mowilam, ze nie swietuje heheheheh) rajstopki, te z lidla, hahahahah :-) to jutro moze ubiore i ruszy chlopaczek moj :-)

zrobilam zapiekanke z ziemniakow, kurczaka i porow (boziu, jak pachnie!..) i czekam, az dojdzie, i jade po chlopakow do pkola :-)

jeszcze sledzie mam z ziemniakami w mundurkach, mniamusnie :-)

a musze sie synkiem pochwalic, no naprawde, stuknelo mu pol roczku i pieknie siedzi! dlugo, nie chwieje sie i nic :-) dotad tylko na chwilke sadzalam go, a teraz sam! super!

szybko mi tu dawaj przepis na tą zapiekankę, bo mi smaka narobiłaś :) gratki dla Felusia :)

właśnie zadzwoniła moja siostra z szokującą jak dla mnie wiadomością jej szwagierka ma córeczkę z marca i zostawia małą u teściowej od nd wieczorem do środy wieczorem!!! no szok, niby ma problem żeby rano przed pracą małą zawieść ale i tak dziwię się że tak postanowiła, ale trudno się dziwić ona "zgodziła" się na dziecko jak będzie miała 4 popołudnia w tyg wolne i nie będzie kąpać a cc miała na życzenie.

no comment :no: totalna porażka

Morgaine brat męża z żoną tak robili tylko z jedynakiem, tzn przywozili go w poniedziałek a w piatek lub sobotę zabierali, a potem zapisali go do szkoły u teściowej i tam chodzi, dziecko ma popaprane w głowie i wykorzystuje to, że go tak podrzucają na swoją korzyść, jak nie chce mu sie chodzić do szkoły to tylko przychodzi i mówi, że go wszystkie kości bolą i od razu zostawiają go w domu:no: i niestety w dużej mierze to zasługa teściowej...

baby, cucumber gratuluję Waszym maluchom raczkowania :-D Adi i Gaba to nasza bb-owa raczkująca para ;-)
jankesowa ale fajnie, że Gracjan znów załapał cyca :-) oby tak dalej!
aneczkaaa współczuję Milci choróbska...oby po antybiotyku było już ok i ciesz się tym ostatnim tygodniem wolności...mi zostały dwa tyg
aeyne buziole dla Felka!
akkm Tysia też "charczy" i już sama nie wiem, czy ma ten katar, czy nie. Kichała w jeden dzień tylko i wtedy co kichnęła to była mokra od katarku, a teraz już jest "sucho" i też nie bardzo wiem, jak postępować
nati to nieźle wygodna ta panna :-:)sorry: a Asia woli koty czy psy? ;-)

Draniu, niezla waga:-)

My po koszmarnej nocy. Nie dość, że zasnęła wczoraj po 21 a nie jak zwykle po 19, w dzień mało spała, to w nocy ciągle się budziła i jęczała. Katar już mały, więc nie wiem co to, zęby? Dziąsła są jakby lekko podpuchniete ale nic nie czuć jak dotykam. Wstała przed 6, zjadła i zamiast spać dalej to się bawi w łóżeczku. Skończę się normalnie. Czy Gaba snu nie potrzebuje?

witam
my też po mało ciekawej nocy tzn w sumie ok ale godzina 4 to jest super godzina na zrobienie kupy, więc miałyśmy godzinną przerwę i zamiast spać to o 7 pobudka.
w trakcie tej przerwy stwierdziłam że Asia nie może raczkować u mnie jest za dużo nie bezpieczeństw i praktycznie nie mozliwe żeby je zlikwidować :wściekła/y::-:)-(

Ostatnia edycja:
reklama
Brrr, teściowa dzisiaj nam najazd robi. Ciekawe, do czego się tym razem przyczepi. Jeszcze chyba nigdy nie było tak, że była u nas i nic nie komentowała. A mnie już żołądek boli z nerwów i do kibelka latam. Nawet jak wyszoruje wszystko to i tak znajdzie coś brudnego. A sama tydzień temu miała taki syf na dywanie, że Gaba miała brudne rączki. Ale jak jej M uwagę zwrócił to powiedziała, że ona pracuje i nie ma czasu. Może uda mi się wyjść z domu jak będzie miała przyjechać.

Do góry