reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

aenye- mam te kapcioszki :):) i Gracjan sciaga je w dwie sekundy....:confused: juz nie wiem jakie mu kupic...
mitaginko cyc niestety jednorazowo wiec wlaczeja wlaczeja

nati- nie zle ja bym tak w zyciu nie zrobila co za rodzice....
u nas noc tez nie ciekawa maly budzil sie hmm 4 razy i o dziwo nie chcial pic... po jeczal dzisla mu po masowalam i szedl spac....

a teraz mam pytanie moje dziecko skrzypi tzn ma chrype i inny glos w poniedzialek bylam na kontroli do srody mial antybiotyk i wsio bylo ok tzn od srody tak zaczal jak sie smieje jest ok ale jak marudzi... znowu mam isc do lekarza bo zielona jestem i nie wiem od czego a nie krzyczal glosno ani nie piszczalll...
:-(

reklama
laski, ja wymyslilam, co dolega mojemu dziecku - moze waszym tez? otoz Felek ewidentnie spi slabo teraz (pobudki CO CHWILE, przekreca sie z boku na bok, laduje na brzuchu i ryk, i tak w kolko, cyca nie chce, tylko marudzi, placze), bo TRAWI!!! wczesniej zoladek mial latwe zadanie, teraz sie przestawia i jest mu ciezko! maly wczoraj zrobil kupe ok 19, jeszcze pokaszkowa (z rana), a cala noc sie meczyl z wydaleniem obiadu (podanego ok 13 i ok 17 - dwie porcje). ewidentnie to to. probowalam mu masowac brzuszek, nozki podkurczalam, noz cholera jasna.. zesrol sie dop. o 5.50 i spal do 9.50.. cala noc zje.bana doslownie, co chwile pobudki.. baki puszczal mega glosne i nie mokre ;-) a kupe, jak zrobil, to juz innej konsystencji niz jakby zarcie ze sloika doslownie, widac, ze przetrawione, zapach, kolor i konsyst. inna..

jak mu pomoc? sa jakies kropelki ulatwiajace trawienie!? przeciez ja oszaleje.. mialam dzis do znajomej wieczorem jechac z nim (spalby w foteliku) ale tak to ja sie zastanawiam!

hej,
u nas też noc katastrofalna nawet nie wiem ile razy wstawałam juz straciłam rachubę co poł godziny :wściekła/y: a po 1 ryk nie wiem co jej sie stało dałam jej herbatkę połozyłam na boczku minuta cisz juz myslałam ze spi a ta od nowa tancuje w łóżeczku i tak chyba z 4 razy juz nie mam pojecia czego to moje dziecię tak spi niespokojnie.
bardzo zimno dzis teraz jest tylko 2 stopnie wiec kataowania sie bez spaceru ciąg dalszy 3 dzień w domu chyba oszaleję .

witam :-)
u nas tez nocka taka sobie..zasnal po 19 pobudka o 22ej 1:30 4 i 6:15 na dobre :dry: no i mleko ciagle nie zasnie bez butli noo...nie jest chyba glodny bo robie coraz mniej i pod koniec butli zasypia...poczekam az skonczy to pol roku i musze sie za to wziac :-( juz nie wiem jakie pieluchy mam na noc zakladac..jak jest kupa to z kazdej wylezie i caly do przebrania :baffled:
Cucumber tez jestem ciekawa jak te dzieci sie wysypiaja z tyloma pobudkami skoro my sie nie wysypiamy a one przeciez potrzebuja dwa razy wiecej snu :confused:
Aenye a moze dla Felka zoladeczka to za wczesnie na inne jedzenie i dlatego tak reaguje? albo cos w diecie mu nie odpowiada?
Jankesowa a mozliwe ze np boli go gardelko? jak nie to moze poczekaj ze 2-3 dni i pojdz
Nati chyba jakies zasieki bedziesz musiala dla malej zbudowac jak zacznie raczkowac ;-) ja juz sie boje jak sobie pomysle o tych wszystkich starszaka zabawkach ktorych mlody pewnie chetnie "poprobuje"
Asiunia dzis Madi chyba ma 6mies nie? :-) wszystkiego naj :-)

o 15 idę robić pasemka wiec sie trochę rozerwe a Maja zostanie u mojej sąsiadki ona ja zna mam nadzieje że nie da jej w kość choc ona ma doswiadczenie ma 4 letniego synka to wie co i jak z takimi dziećmi może się zaszczepi i bedą miec drugie:-D

wczoraj chciałam ubrac mała w kombinezon i wiecie co ten misiowaty jest już zamały zamek characze mała po brodzie ostatnio miała cała brode wydrapana a ja nie wiedziałam z czego. nie wiem co ja oczekiwałam przeciez to rozmiar 3-6 :/ i nie wiem czy kupowac nowy jesienny czy co robić bo na zimowy jeszcze za szybko:wściekła/y:

wilmek gardzielko raczej watpie tyle co skonczyl brac antybiotyk na gardzielko i juz by bylo na nowo??? wyczytalam ze chrypa jest przy zebach tzn jak wychodza.. a jemu ida ida i wyjsc nie chca :( i apetyt ma je normalnie a przy gardzielku nie chcial nic przeklnac nawet..
akkm ja tam spaceruje czy zimno czy cieplo.. :)
Najgorsze jest to ze moj dziec wrzeszczy jak go ubieram w kominezon :O:O az glowa boli... a tu cala zima przed nami
aenye mam nadzieje ze to bedzie too.... :)

no właśnie najgorsze to ubieranie! nie wiecz czy najpierw siebie ubierać czy ją w kurtce mi jest znowu niewygodnie z mała sie gimnastykowac przy ubieraniu jej , w druga strone to ona sie zgrzeje iprzewaznie ja zakładam kurtkę na dole na klatce .
szukam kombinezon ale nie wiem cz 6-9 wystarczy 9-12

reklama
Małżon wieczorem okupuje kompa i nie daje mi bb!! Menda normalnie!! Odbiję w przyszłym tygodniu

Asiunia – STO LAT DLA MADIKA!!!

aenye, nati – dawajcie przepis na te zapiekanki – uwielbiam jeść ale nie mam pomysłu

morgaine – jak dla całej trójki zakupy szalikowo-czapkowe to ja bym do h&m uderzyła. A w sprawie śpiworków to większy mam nadzieję że się sprawdził a mały daj potrzebującym!

Dranissimo – ale wyhodowałaś tą Zuzinkę!! niezła waga!!

cucumber – widzę że „mamusia” daje radę.. moja podobnie po chacie lata i brudu szuka

jankesowa – po antybiotyku dziecko osłabione i może znowu coś złapał.. nie życzę tego ale lepiej do lekarza iść dla własnego spokoju

akkm – ja też nawet jak jest mega zimno to spaceruje

mój młody zaczął samodzielnie chodzić jak miał 1 rok i 5 miesięcy. Od 10 miesięcy za rączki chodził ale sam zaczął późno. I nie raczkował tylko skakał jak małpa – jedną nogę podwijał pod tyłek a na drugiej i rękach się odpychał jak szympans normalnie.... mały też był mega spasiony i mega leniwy – jak posadziłam go na nocniku to biedny siedział a w zasięgu była super zabawka to na nią patrzył i kwiczał żeby mu podać bo za leniwy żeby się schylić i ją wziąć.. ale za to kupę to ja zawsze w nocniku miałam

u mnie noc standardowa z małym wyjątkiem że młoda do 3 spała u siebie – karmiłam i odkładałam a co! Młody nauczył się nas w nocy wołać – cały czas było mamo mamo ale wytłumaczyłam że karmię Milcię i niech woła tatę. Przed 6 słyszę „tato, tato” - ja mu na to chodź do mnie bo tata już w pracy. Za chwilę znowu „tato, tato” to wołam go do siebie – przydreptał, kładzie się i słyszę sapanie między mną a Sebą i charakterystyczne dadadada... zegar na kościele wybił 6... a mała dadada, targała mnie za włosy, strzelała ze stanika a młody cały czas „mamo ona mnie kopie, mamo ja chce spać, mamo niech ona będzie cicho”. Terrorystka postawiła rodzinę na nogi. Małżon pofarbował mi włosy i je ściął (ma wprawę a że mam kręcone włosy to nie widać złego obcięcia) i rano musiałam sobie jeszcze włosy umyć, śniadanko i pieszo odprowadzając młodego weszłam do cukierni po mini torcik dla pań na dzień nauczyciela. Przeszło 30 minut w kolejce stałam.. wolę kupić coś słodkiego zamiast kwiatów. I w taki oto sposób na spacerze mała zasnęła od razu a młody do przedszkola dotarł na 9:30. zrobiłam zakupy i dotarłam do chaty, obżarłam się pączkiem i popojam kawę i oglądam powtórkę brzydulki

Do góry