reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

nati moj co do smoka ma wymagania wiec nie wiem czy tego wezmie ale zawsze maseczke moge blisko przylozyc maly odstep to pomoze. U nAS w nocy przeszkadza w dzien jest ok...

reklama
herbatita, justi sto lat dla Waszych skarbów!

i po urodzinach M.; tak jak się spodziewałam, teściowa mnie zdenerwowała swoim nieodpowiedzialnym podejściem do sprawy... jak wiecie, zadeklarowała opiekę nad Martynką (nic, że póki co nigdy jeszcze z nią nie została), więc M. mówi jej dzisiaj po raz kolejny, że musi zacząć do nas przychodzić na dłużej, że musi nauczyć się przebierania pieluch i karmienia małej (słoiczki, kaszka), a ta na to, że ja przecież mogę urywać się z pracy i przyjeżdżać na karmienie. Jasne! Z wstępnej rozmowy z moją szefową wyszło, że będę pracować nie w Katowicach, tylko w Świętochłowicach (30 km), i jak ona to sobie wyobraża?! Nie wiem, czy robi ze mnie wariatkę, czy żartuje, czy po prostu jest nieodpowiedzialna...ale wiem, że wkurzyło mnie to! M. powiedział, że przecież musi poznać Tysię w różnych sytuacjach, musi umieć zareagować na jej złość, zmęczenie itd., a ta na to, że ma jeszcze czas. Taaa, miesiąc! Nie wiem...

nati nie odbieraj od byłego, jak i tak niczego konstruktywnego to nie wnosi, a tylko Ci Asię budzi ;)

Żadna nie chorowała, tabletek nie łykała :sorry:
Oby Filip się nie zaraził :(

Dobra biorę apap i się kładę.

NASI SIATKARZE SĄ THE BEST :-) BRĄZOWE CHŁOPAKI :-)

mercedess ja chora ale narazie nie wspomagam sie nic jak juz to naturalnie.. na kaszelek homeogene na katarek euphorbium herbatka z miodem i cytrynka :) ewentualnie apap

jankesowa alergia to moja pierwsza mysl oczywiscie ale mialam nadzieje ze to moze cos innego..starszak jest alergikiem na szczescie chyba powoli wyrasta ale co przeszedl to jego wiec nie chce zeby maly tez sie tak meczyl...myslalam ze to cos do prania ale od urodzenia ten sam plyn wiec dziwne..na wszelki wypadek przeplucze mu bez niczego i zobaczymy...
mitaginka no rzeczywiscie tesciowa dziwnie sie zachowuje..ja bym robila wszystko zeby sie jak najwiecej dowiedziec co mala lubi co nie lubi jak ja uspic itd a ona nic..przyjdzie na przyspieszony kurs dzien wczesniej?
margola skoro on sie wogole nie interesuje to mysle ze zacznij dzialac zabiora mu prawa i bedziesz sama decydowac :tak: 3mam kciuki zeby szybko poszlo

Aenye piękna historia z jabłuszkiem aż mój M się uśmiał :-D mina bezcenna
Nati olej dziada, niech płaci i się nie wtrąca
Mercedes apap możesz
Mitaginka no ta twoja teściowa to jakaś popier.... jest??? przecież to Martynka przede wszystkim musi się przyzwyczaić do przebywania z nią!!! jesuuu... a później z nią zostanie i będzie gadała jakie to niewychowane niegrzeczne i płaczące dziecko jest wrrr :no:

a my dziś byliśmy u teściówna obiadku, później na basenie z małym, dostał na noc UU z winkem i ciekawe czy polula coś dłużej :tak: i obkupiłam małego w smyku i 5 10 15 i w coccodrillo zakupiłam 2 pary fajowych butków ahhhh jak takie zakupki cieszą :-D i widziałam przepiękny kombinezonik na zimę za tylko 209zł :szok: m a s a k r a jaka drożyzna ale już teściową nakręciłam hihi

ja też tylko euphorbium i przeszło, czasem apap jak nie daje rady
mitaginka no teściowa niezły dała popis, a Ty jak to oceniasz, ona naprawdę chce zająć się Tysią? bo bez sensu takie podejście, buziak dla Ciebie:*
Jankesowa najwyżej na forum posiedzimy w nocy razem;) tak tak, wisielczy humor;)
Nati super Asiunia zajada, chyba urosła,co?;)
Asiunia jak impreza?
a ja mam właśnie mega wyrzuty sumienia, Natalka już się oczywiście obudziła kilka razy od 20 no i przy 3 pobudce przypomniałam sobie,że nie dałam jej meliski w syropku, a że obudziła się z otwartymi oczami to pomyślalam,że dam jej teraz, co to był za płacz!łzy ciurkiem leciały, nic jej uspokić nie mogło:( muszę pamiętać o tym przed kąpielą, wtedy też ciężko jej dać, bo nie chce,ale bez takiego płaczu się udaje
a poza tym..mam niedosyt,że jutro już poniedziałek,mężu do pracy, dziś byliśmy na targach regionalnych, kibicowałyśmy meżowi w turnieju szachowym, nawet w nagrodę wybrał prześcieradło a nasz kolega piękny ręcznik dla mnie, więc ja zadowolona,hehe
teraz trochę zła jestem, jak mała tak płakała to próbowałam ją cyckiem uspokoić , a mąż potem mówi,ze mu się nie podoba to,że w taki sposób ją uspokajam, że powinna się uczyć bez cycka, to czemu jej nie weźmie wtedy i nie przytuli itp,żeby uspokoić..ja naprawdę opadam z sił, jeszcze dziś spała 3 razy po 20 min i od 17 już była masakra, taka zmęczona była
już niedługo wtorek:)

reklama
Do góry