reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam się porannie
Już po kawie w towarzystwie męża i córci, a teraz chłop poleciał do dentysty brrrrrr będzie borowanie, plombowanie brrrrrr nie lubie
Młoda śpi a ja delektuję się ciszą. Noc o dziwo super a wczoraj to małż zaproponował iż będzie wstawał do dzidzi a ja mam odpocząć i się wyspać, więc miałam spoko nockę tylko o 4:40 wstałam do toalety i zajrzałam do mojej rebiaty a tam małż nie spi ( bo zapalona lampka nocna a ten lubi spać w ciemnicy) a dziecię nakarmione i spi jak supełek. Później z rana usłyszałam ze co ja tak narzekam na Niuńkę ze ona nie śpi, małż stwierdziła że ona szuka w nocy cyca i dlatego tak się wierci, ale jak dostanie smoka to błogi sen. Jadła tylko 2 razy w nocy
Na Fb pisałam tez ze najpóźniej w styczniu będziemy już w 3 pokojach. Tak się cieszę że ruszyliśmy z kopyta. Swoje sprawy powierzyliśmy, tak myślę, rzetelnej osobie i oby wszystko zakończyło się pozytywnie.
A co tam u Cioteczek?
Soiczki np. po Gerberze czy Hippa mają to do siebie że akretki szczelaja, ja wykorzystam takie malutkie słoiczki po przecierze pomidorowym. Póki co robie w tych cerberowskich czy hippowskich i morduję się z zakrętkami, ale przygotowane potrawy zawsze zagotuje jak normalne weki. Wytrzymują
Jeśli chodzi o meble to te z zyrafkami, misiami itd. Bardzo mi się podobały ale do kmp mieszkaniowego zakupiliśmy meble by Ikea seria Malm, my w pokoju mamy orzechowe a Wikunia białe.
A w sumie to wszystko mam by Ikea uwielbiam ich styl i meble ( raczej te droższe są lepszej jakości jak te co bywają na mega promocjach)
Akkm ja pisałam o kurczakach, wiadomo z wlanej rodzinnej hodowli to masz pewność ze babcia nie karmi sterydami tylko ziarnem czy innym dobrym jedzonkiem. Ja raczej mówiłam o tych kurczakach ze sklepów, sieciówek.
Śpiworek chyba sama zakupię na zimę, póki co okrywam kocykiem, mam tez kołderkę do łóżeczka ale wydaje mi się za cięzka na to małe ciałko

reklama
Herbatitko - a twoja Wika też tak sie budzi w nocy. Kurcze ja zawsze myslałam ze dziecko butlowe powinno ładnie przesypiać chociaż 6 godzin ciągiem. Kiedys tak było a teraz 4-6 razy wstajemy ,..poł nocy ja pół mąż. Dla mnie to masakra. Mam ogromną nadzieje ze w koncu z tego wyrośnie....

Herbatitko - a twoja Wika też tak sie budzi w nocy. Kurcze ja zawsze myslałam ze dziecko butlowe powinno ładnie przesypiać chociaż 6 godzin ciągiem. Kiedys tak było a teraz 4-6 razy wstajemy ,..poł nocy ja pół mąż. Dla mnie to masakra. Mam ogromną nadzieje ze w koncu z tego wyrośnie....
Tak moja Wika to z tych dzieci co ma niespokojny sen, ona spi cały czas ale potrafi ja jakoś “obudzić” (ma cały czas zamknięte oczy) a …. ryczy bo ma gazy i pręży się jak mała żmijka lub zaczyna się tak wiercić w łózeczku i z prawej na lewą, z lewej na prawą rzuca główką i sapie Wtedy to mnie budzi i daje albo smoka, butle mleka lub herbatki i zasypia jak tylko weźmie 2-3 łyki. Ma tak dosłownie od urodzenia.
Potrafi tak robic co 2h. Najdłuższy sen ma od 19 do max 1 w nocy

Witam kwietnióweczki :-)

Pamiętacie jak pisałam, że Filip miał takie czerwone pod szyją... myślałam że to od śliny, potu. Lekarka powiedziała, że prawdopodobnie ale, może to być reakcja alergiczna.
I chyba tak jest :angry:
Podejrzewam marchewkę i banana. Ale, marchewkę prędzej, bo częściej ją jada. To zupa jarzynowa, to marchew z owocami.
Odstawiłam od soboty.
I szyjka wygląda dobrze.
N kto by pomyślał... marchewka uczula a taka zdrowa :-)

Która z Was już wprowadza gluten ?
I jak to robicie? Bo, ja jakoś się boję:zawstydzona/y:

dzieńdobry

ja słoiczków nie robie..
Klaudia zasypia o 8, wstaje ok 1 na mleko i później śpi już do 6-7. Dziś wstała o 7, nie chciała jeść i po godz zasnęła spowrotem :) prawie 2 godz juz śpi :)

glutenu nie ruszam :)

idziemy dziś na kontrol poprzeziębieniową i przepisać się na szczepienie bo powinna mieć wczoraj..
troszku spraw w urzędach muszę też załatwić.. swoją drogą- na moim prywatnym podwórku, własnymi rekami (dziadka) sadzone drzewo mi uschło- czyt zgniło, i żeby je wyciąć muszę mieć pozwolenie i zgodę urzędu.. paranoja jakaś.. wyliczyłam że jak bym wycieła bez zgody to za taki świerk musiałabym zapłacić kare- uwaga uwaga -80 tyś złotych naszych polskich!!!!!! co za kraj!!!!!!!!!!!!????? więc ide złoże ten pieprzony wniosek..

witam :-)
u nas chyba jakis skok albo nie wiem bo w nocy byly 3 pobudki na jedzenie :szok: zwykle jedna i czasami na smoka
pisalyscie co sie nie przydalo u mnie jedynie chyba przewijak najmniej eksploatowany bo mam go w sypialni a zwykle przebieram w dzien w salonie na macie ceratkowej rozkladanej :-)
kaszke probowalam raz w butelce ale nie wypil za duzo..mieska ani glutenu jeszcze nie jemy...
Antonina nie zawsze mm to dluzszy sen..starszak budzil sie co 2godz nawet..maly wstaje zwykle raz ok 2ej:-)
Margola ehh ta biurokracja...a tak z ciekawosci moga ci odmowic?
Mercedess fajnie ze juz wiadomo co powodowalo czerwona szyjke...moze marhcewka chwilowo uczula..moj maly alergik mial tak z bananem na poczatku bylo ok pozniej uczulal a za kilka miesiecy znowu nie :-)
Herbatita wspolczuje m dentysty brr nie lubie

a to ja jednak dobrze mam z moim dzieciem.
na mm jest i przesypia do 5 rano, potem butla i spi dopoki chlopcy jej nie obudza, niestety teraz jak rok szkolny to jest to nawet 6.30 (dzisiaj) ale lezy w lozeczku dopoki sie jej nie weźmie albo jeszcze zaśnie.
a już myślałam ze powinna 12 godz.w ciagu przespac:-D
no ale ostatnie 2 noce budzi sei o 3 na butle, raz obudzila sie o polnocy ale poszla spac bez mm... moze to przejsciowe. tzn.na pewno przejsciowe, zwiazane z rozwojem albo zabkowaniem...

wilmek ano mogą.. a co gorsza mogą przyjechać zobaczyć to drzewo..a wtedy zobaczą że jedno było 2 lata temu wycięte bez zgody i byłaby jazda..nawet nie chce myśleć o tej karze. tamto wycinała babcia jak jeszcze tu mieszkala, my przeprowadziliśmy sie w listopadzie w zeszłym roku. pisze wniosek i dołączam zdjęcie żeby nie chciało im sie jechać..

reklama
cześć :)

jestem tu nowa, mój synek Wituś też jest z kwietnia, jesteśmy na etapie rozszerzania diety, ciągle karmię UU, poczytam jak to u Was jest bo nam idzie tak sobie...

Do góry