reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka a kaszki z łyżeczki też jesć nie będzie ? ogólnie ciężka sparawa ja nie pomogę bo moje dziecko butelkowe a jak widzi łyżeczki to najchetniej by sobie sama juz wkładała do buzi :-D
aneczkaa ja gotuje a jak jestem w terenie to daje wtedy słoik, zupa składa się z: ziemniaczek , marchewka, pietruszka , ok 1-2 cm pora , 2 różyczki brokuła pietruszkę i pora po ugotowaniu wyrzucam a resztę miksuje i już od tygodnia dodaje królika do zupy mam porobione i zamrożone kulki zmielonego mięsa wielkości orzechów i taka kulke rzucam na wrzątek chwilkę podgotuje i miksuje z warzywami . zupka wychodzi pycha :)
któras z was pisała o kurczakach żeby nie podawać dzieciom, a jeśli ja mam od mojej babci to też nie mogę? , królika zresztą też mam od wujka więc wiem co daje dziecku.

reklama
Akkm – wieeeelkie dzięki – zrobię też sama obiadek. A mrozisz nadwyżkę czy na bieżąco robisz?? i kurczak taki sprawdzony to jak najbardziej!! bardzo zdrowe jest mięsko z indyka. Przecież w słoiczkach też są kurczaki i nie są pędzone..

eywa – czekam na wieści i chyba też zasłoiczkuję. A jak już zmiksuje (warzywa z oliwą?) to wtedy do słoiczka przekładam i gotuję słoiczki tak żeby ¾ było zanużone?? I jak długo??

Ostatnia edycja:
mitaginka a kaszki z łyżeczki też jesć nie będzie ? ogólnie ciężka sparawa ja nie pomogę bo moje dziecko butelkowe a jak widzi łyżeczki to najchetniej by sobie sama juz wkładała do buzi :-D

no właśnie nie chciała dzisiaj ani kaszki łyżeczką, ani mleka z dodatkiem kaszki w niekapku, za to warzywa z łyżeczki je już ładnie
dzisiaj kupiłam jeszcze kaszki do picia (w kartoniku, gotowe z nestle), jutro spróbuję
kupiłam też niekapek z miękkim ustnikiem z canpola, bo z twardym ustnkiem z TT jej nie pasuje :/

ja ma wszystko avent ale jeszcze niekapka nie próbowałam. Ssie ładnie z butli i jest ok. chciałabym jeszcze ściągać pokarm ambitnie ale nie wiem czy mi się uda i czy będę miała siły i czas na to.. A niech ktoś inny jej poda mm albo kaszke – może jak Ciebie widzi to mama=cyc. Najlepiej wyjść z domu i niech inni spróbują ją nakarmić

moja mała też jak widzi łyżkę to cała się trzęsie a jeszcze nie je nic innego niz cyca. wczoraj jadłam obiad z nią na kolanach to mi w talerzu ręką grzebała i chciała wyjadać ziemniaki i mięso.
zaraz na szczepienie idziemy to się dowiem czy przyszedł czas na jedzonko czy jeszcze nie

co do podgrzewacza to dopiero teraz zaczełam go uzywac. dziewczyny jeszcze sie wam przyda. w zimie ustawialam na min. i trzymalam w nim herbatke dla chlopaków czy soczek, bo zimno w mieszkaniu i temp.pokojową mialam za niską:-D
i podgrzewalam w tym sloiczki, bo nie chcialam do mikro dawac...
jak sie ustawi na max to sloiczek pare min.podgrzany

przewijaka jeszcze uzywam:) ale mam ten wielki, dlugasny, no i mnie wkurza ze taki duzy. juz go odstawie

kaftanikow nigdy nie uzywalam, nie kupilam ani jednego:)

spiworkow nigdy nie uzywalam, nie kupilam, ale sie zastnaawiam:)

witam poniedziakowo,

morgi - przytulam mocno:***zycze tobie i najblizszym wytrwalosci,sily,nie zalamujcie sie bedzie dobrze a pozytywne myslenie potrafi czynic cuda.wiem o czym mowisz i wiem jak w takiej sytuacji jest ciezko,oskar mial 5 lat,gdy uslyszalam diagnoze:rak...przeszlismy pieklo...ale w tamtej sytuacji bylo warto...rok chemii,naswietlania,6 operacji...dzis jest zdrowy i to sie liczy:tak:...bedzie dobrze...trzymajcie sie cieplo:************

nati - i jak sie mieszka?

my wrocilismy z reha,coraz lepiej...asymetria minimalna...
buziak:)
Morgaine – bardzo mi przykro z powodu synka kuzynki.. najważniejsze że jest diagnoza i zaczęło się leczenie. Trzymam kciuki i modlę się za niego

eywa – super że jest wizja duuużego mieszkania! Super metraż i osobne wejście kusi.. no i nieoczekiwane rozwiązanie

owca – mam podobnie – mała zaczyna nagle krzyczeć i mocno płakać – zganiam na zęby.. z ideału ślicznie śpiącego budzi się koło 8-10 razy w nocy chociaż dziś ”tylko” 4 razy

wszystkiego naj dla 5-miesięczniaków - liderki Dżoany- i spóźnione dla Tysi i Piotrusia

co do krzesełka to ja mam drewniane po Sebastianie (wymieniłam tylko tapicerkę za darmo w sklepie gdzie krzesełko kupowałam) i mam też krzesełko z IKEA – tanie, nie wygląda fajnie ale ma super opinie – jest całe plastikowe i jakby co to pod prysznicem ląduje

my w sobotę byliśmy u kuzynki na urodzinach – moja gwiazda robiła furorę a w niedzielę wprosiłam się do znajomych na wieś na grila.. uwielbiam kiełbaskę z grila i aż żal że następna dopiero za rok.. była u nas suuuper pogoda – nawet misia w letniej sukience – a w nocy taka burza z porunami i grzmotami że młody do nas przyszedł bo się bał a mój małżon chodził od okna do okna i mówił: „byle nie pier.. w garaż”. Chłopcy i ich samochody..

Mam jeszcze do Was pytanko: ambitnie po powrocie do pracy chce ściągać pokarm i miałam laktator z avent jednak go pożyczyłam koleżance i po oddaniu nie mogę nim odciągać pokarmu.. coś z nim nie tak.. ma któraś może do odsprzedania?? nie będę już nowego kupowała bo pewnie często nie będę używać..
moja szwagierka tak miała. trwało to z miesiąc albo i dłużej. lekarka nie wiedziała też czemu, kazała wybudzać, dopóki się nie obudzi będzie płakał...
czytalam gdzies kiedys a takim krzyku i placzu a wybudza sie maly?? otwiera oczka?? slyszalam ze dziecko czasem oczka otwiera a tak naprawde spi i ze jesli wiadomo kiedy nastapi ten placz- krzyk nalezy dziecko przed wybudzic...

no właśnie wybudzić:)

nati sto lat dla Asiuni wczoraj mnie tu nie było, dlatego spóźione;-)
i sto lat dla 5cio miesięczniaków - Felka i .... nie pamiętam kto jeszcze:(

no właśnie Aenye i Madziarkas- sto lat dla waszych cudnych wielkich chłopaków.

kto wymyślił szczepienie na 8??? wiem sama się na to zgodziłam bo było do wyboru jeszcze później też :)

a ja też mam duzy przewijak (chyba) ten na łóżeczko ale po prostu od zawsze wygodniej mi na naszym łóżku przewijać.
śpiworek miałam jeden ale był dobry tylko jak było lato a wtedy było za ciepło a teraz dałam mamie na wzór i będzie szyła.

Ostatnia edycja:
reklama
Nati – szczepienia nie zazdroszczę.. mi zostało tylko jedno pneumo na początku października

Jak tak piszecie o tych śpiworkach to chyba jednak też użyję.. mam chyba 2 albo 3 i leżą odłogiem.. Przewijaka używam, kaftaników w ogóle i od nowgo leżą i kurz zbierają.. jeszcze nic nie sprzedawałam z ciuszków Milki bo jakoś mi w wiele rzeczy wchodzi.. kupuje jej już 68 i są na styk ale 62 a czasami nawet w 56 wchodzi.. o dziwo mam bodziaki z mother care 56 i do dziś nosi i jest ok
Nocka u mnie normalna – znaczy 4 razy wstałam a później wzięłam myszkę do łóżka. Dziś obyło się bez śpiewania i obudziła się gwiazda po 7. kolejnym dźwiękiem nadużywanym przez moje dziecie jest charczenie..

Do góry