reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

dlaczego nie siedzę z rodzicami? bo ona co chwilę ryczy...znów...
noc koszmar (nati chyba nawet to już się skończyło dla mnie)- jak nigdy 3 pobudki: o 24:00, 0 4:00, o 5:30 i o 7:00 już wstanie. Jeszcze jakby chociaż od razu zasypiała, ale nie...Dotąd tak nie było. Jak ją w nocy nosiłam, bo oczywiście nie zasnęła po jedzeniu to w myślach przeklinałam M., boszzzz, mam tyle agresji w stosunku do niego, zaczynam go chyba nienawidzić za to, że z tak trudnym dzieckiem jestem sama, czuję, że jak cos się nie zmieni to pewnego dnia go rozszarpię i to jemu wbiję te nożyczki, które wbijam we śnie...nie radzę sobie, ale wszyscy są głusi na moje problemy...w nocy jak wreszcie mi zasnęła to się znów poryczałam...w ogóle stękała, jęczała, moim zdaniem coś z brzuszkiem już miała od tego cycolenia od kilku dnie co chwilę. Dzisiaj powiedziałam, że karmię min co 2h i co...? jak wpadla mi w swój szał to musiałam jej dać cyca, bo płakałyśmy obie...
petinka nie wyjdę z domu, bo rodzice z nią nie zostaną. Tak jak pisałam wczoraj, chciałam wyskoczyć tylko do apteki, ale mam się nie zgodziła, bo powiedziała, że się boi tego jej histerycznego płaczu, na którego tylko cyc pomaga. Butlę wczoraj jej przygotowałam, ale nie wzięła, wpadła w swoją histerię.

reklama
mitaginka mam wrażenie że z Tysią trochę gorzej co? naprawdę nie wiem co poradzić, a zresztą takie radzenie ciotek klotek to chyba o kant...rozbic bo juz wszystkiego probowalas. jedynie to czekac az przejdzie... i nie miej agresji na M, on musi zarobic na rodzine, przeciez nie bedziecie razem seidziec bo sie pozabijacie. nie niszcz tego co miedzy wami, bo ja mam dzieci ok, a z M sytuacje do d... i tez ciezko!! nie iwem co gorsze, bo Tysia z tego wyrosnie, a my z M probujemy sie poskładać od lat i nie wychodzi.

no wlasnei co do mnie i M to chyba pojedziemy do Rabki tylko z Nisią na 2 dni, 3go dnia moi rodzice dowiozą chlopaków i zostaniemy jeszcze na pare dni... :-) ale ten mój uśmiech wymuszony..nie wiem jak bedzie. moze bedziemy sie nudzic ze soba i cos nas trafi...trace nadzieje ze bedzie normalnie miedyz nami. a raczej stracilam:(

co do mleka, to starszak pil enfamil, a teraz jak podawalam niuni to tydzien kupy nie robila. i jak czytalam w necie to po tym mleku sie czesto zdarza, zmienilam na bebilon i robi codziennie. wiec czasem te drogie mleka na szczescie nie sa najlepsze:-D trzeba wyczuc droga prob i eliminacji ktore pasuje naszemu dzieciaczkowi. ja jeszcze wyprobuje jedno teraz jak sie skonczy bebilon...mam wrazenie ze troszke brzuszek pobolewa...ale troszke wiec nei wiem:(

no i nie pamietam co to jeszcze komu mialam napisac.

byla u mnie teraz kumpela z pracy (we wt.goscie, wczoraj goscie, dzisiaj tez - chce odpoczac :-D za czysto mam w domu:-D ) rodzila w styczniu i chuda jak patyk!!!!!! zdolowalam sie bo jeszcze wczoraj stweirdzilam ze super wygladam:) 3mce temu urodzilam 3cie dziecko i wchodze w jeany 28/30 i nosze rozm.36 ale ona naprawde szczupla przy mnie!! a mnie wisi tu i tam:( no ale za to dzieci zdrowe, sliczne:) i mam Córunie:-D
a Niśka waży może pół kg mniej niz ten 6miesieczny chlopiec:) a myslalam ze moja mala haha, wage urodzeniowa mieli taka sama. niecale 3kg. a on 6 mcy i 6,5 kg, a moja 3,5 mca i 6kg:-D ale fajowa jest różowa księżniczka:)

ocho spała 15 min to sie juz budzi:angry: dobzre ze w nocy spi super. do 3 potem 6 i potem chlopcy ja budza po 8 a tak to by jeszcze spala i spala...

milego dzionka laseczki, u mnie obiadu brak:( no i dobrze:) jest sernik i kawa i lody:-D ktos tu pisal o odchudzaniu?:-D

kozica-daję mojemu Karolkowi żelazo,jest ok.,nic się nie dzieje-a co 6 tyg.to waga .....O matko droga: 2 kg.więcej!:szok:

mitaginko-przyjeżdżaj do mnie!!!Jak co-to też dam Tysi cyca,a Ty odpoczniesz.I mówię serio:tak:

My od rana tradycyjnie się "napowietrzamy" bo pogoda piękna i nawet pranie szybciorem wyschło!!!Już po obiedzie,jakoś nie mam ochoty na jedzenie,w ogóle jakoś mi tak...nie tak:-D

Do wieczora...

Hej dziewczęta

Melduje sie przy kawce. Olo z T na dworze, Liwia śpi iec chwila dla BB

emi u nas gugania mniej za to piski okropniaste:no:
mitaginko wspólczuje ci z calego serducha. Wiem ze ciężko sie opanowac, jak Liwia miala kolki i sie darla czasem kilka godzin, draapala mnie i zanosila sie to tez chwilami lapala sie na tym ze jej placz mnie denerwuje do granic ytrzymalosci, oddawala ja T wtedy i mala sie zwykle uspakajala. Do tej pory widze ze jak jestem zla mala natychiast sie marudna robi. Nie wiem co ci doradzic, skoro butli nie chce....moze przez sen sprobowac podac? Moja kuzynka tak karmila bo mala wcale jesc nie chciala.
Chyba twoj mąz powinien chwile wolnego wziąc zeby ci pomóc jesli to mozliwe. Szkoda ze mama nie chce sie nauczyc mala zajmowac bo moglabys na pare godzi wyskoczyc gdzies.

Moja jędza wczoraj dopiero o 22-ej zasnela, o 4.45 standardowo pobudka na butle i spla do 8.30 wiec nie narzekam.

a myslcie, że moje samopoczucie może być po odstawieniu Cerazette? może spadł mi poziom jakiegoś hormonu?
pamiętacie jak się czułam po porodzie, potem zaczełam brać tabsy i w nd przestałam....

mitaginka ja też myślę, że to możliwe - o tabsach mówię

jola a wy tylko na butli jesteście? moja już prawie cyca nie chce, a ja nie wiem czy próbować czy się poddać:( wiem że już laktacji nie odzyskam żeby karmić tylko piersią, ale może chociaż nocne karmienia zostawić jej...
zreszta nie dlugo chce wprowadzac inne posilki, sinlac na snaidanko i kolacje (PYSZNY JEST, SAMA DOJADAŁAM PO CHLOPAKACH:-D ) no i jakis obiadek i deserek. i wtedy tylko moja piers czasami i inne posilki, w ogole mm nie dawac...

morgaine napisalam ci juz na butelkowych mamach (fajnie to brzmi:-D) my tylko na butli, z piersiami tylko przez pierwszy m-c walczylam a i wtedy dokarmialam. Marchewke juz od tygodnia zajadamy i gruszka czeka w kolejce, pewnie jutro poleci:-)

reklama
Dziewczynki muszę sie Wam na poczatek pochwalić poszlismy dzisiaj na spacer w spacerówce :) było super w ogóle nie płakał tylko sie do mnie uśmiechał a potem usnął i do końca spaceru spał :) ale jestem happy :)

Mitaginko nie wiem jak Cię pocieszyć i co Ci doradzic, bo pewnie te wszystkie rady to Cię tylko już wkurzają, ale trzymam kciuki dasz radę :)

Morgaine walczcie o Was bo macie trójkę słodkich, kochanych i cudownych dzieciaczków, ja wiem, że sie znowu odnajdziecie w tym wszystkim i bedziecie znów bardzo szczęśliwym małżeństwem :) pamiętasz jak pogodziliście się po młodym teraz masz owoc tego godzenia się obok siebie :)

Emi u nas piski, krzyki, gadanie, pianie jak kogut i w ogóle wszystko co się tylko da :-D wrzaskuś z mojego młodego :-D

Do góry