reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witajcie!

Mitaginka- a jaki kontkat miałaś zawsze z rodzicami? Jak tak czytam Twoje posty to nie raz by mi się przykro zrobiło po ich słowach czy zachoawniu.
U mnie jest odwrotnie co by Filip nie zrobił to zawsze go żałują "o jejku płacze" , "a może go brzuszek boli" i tak ciągle :wściekła/y: Ja jestem najbardziej opanowana z nich wszytskich i robię wszystko na spokojnie, nawet jak płacze a jest w łazience i robię siku, to przecież muszę się wysikac za nim do niego pójdę, bo inaczej się zsikam pod siebie a oni nie... muszę leciec pedem bo on płacze.

Wczoraj w ciągu dnia karmiłam Filipa ok. 10 razy. Zasnął o 21, potem obudził się o 2, 4, po 5 i o 7 :/
wydaje mi się, ze mam coraj mniej pokarmu, kiedyś to jak nie karmiłam 3 godz. to ciegło aż z cyców a teraz nic, takie falaczki :/
Sama nie wiem co robic czy podac tą kaszkę, czy to faktycznie to że sie nienajada i budzi sie w nocy :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Mitaginka- ale za to masz fajne nocki. leżenie od 16 w łóżku jest miłe ale nie zawsze :-) a nie możesz iść do pokoju rodziców z małą, posiedzi trochę na kolanach jak i tak nie śpi??
Mercedesss- a mały dobrze przybiera?? ja karmie co najmniej 7 razy dziennie plus 23,1 i 4 a mi lekarka powiedziała żebym nie dokarmiała bo i taj jest wielka.

nati_k-powiedziała, że dobrze przybiera, waży niecałe 6200 kg, jest jak to określiła "średniakiem" waży nie za dużo, nie za mało.

Ta kaszka którą poleciła to z NESTLE "SINALC", jest bezglutenu i laktozy, produkt zbożowy, stworzony z ryżu i mąki z chleba świętojańskiego. Nie zawiera białka mleka krowiego ani solowego. Robi się ją na wodzie.

witam :-) my zaraz sie zbieramy do pediatry ciekawe ile moje male szczescie wazy :-) do pozniej babeczki i milego dnia :-)

hatorska, ja daję Enfamil. Te mleka są tylko w aptekach i są dość drogie, ale warto poszukać w internetowych. Mój M znalazł u nas aptekę, w której jest za 21 zł a to naprawdę mało, bo raz w niedzielę w dyżurnej 32 zł płaciłam za puszkę :/

Z pozytywów to to, że dzisiaj trzykrotnie z brzuszka Tysia przewróciła się hop na plecy :-)
Gratulacje :)

ja mam z kolei inny problem : moja mała przy jedzeniu w pewnym momencie (nie wazne czy cyc czy butla) zaczyna sie prężyc wyginać w łuk, czerwona sie robi i normalnie ja wtedy wysiadam .Juz nie raz płakałam razem z nią. Bo ona przez to nie zjada tyle ile powinna.
Wczoraj rehabilt. powiedziała że to brzuszek. Miała okazje przeżyć apogeum jej możliwośći. masowała, kręciła nią, obijała ale i tak swoje przepłakała i trwało to nie krótko.
Ja bym na Twoim miejscu poszła do lekarza sprawdzić uszy. Moja tak miała kiedyś i się okazało, że to zapalenie ucha. Może niekoniecznie to jest to, ale warto sprawdzić, bo ja za chiny nie wpadłabym sama na to, gdyby nie pediatra.

Dziewczyny, wczoraj pierwszy raz usłyszałam, że moje dziecko jest grzeczne, słodkie i urocze :D Jestem taka szczęśliwa, bo zazwyczaj ludzie są przerażeni jej płaczem. A od dwóch dni moja Mała jest grzeczna :) Ładnie bawi się na macie, oczywiście popłakuje od czasu do czasu ale już mniej. I ładnie w nocy spała :)

Muszę kupić wreszcie dywan, bo wczoraj mi się znowu sturlała z maty :p Obczaiła przekręcanie z pleców na brzuch i z brzucha na plecy i teraz ciągle to ćwiczy. Narazie na jedną stronę. Zaczyna też powoli podpełzywać do zabawek jak jest na brzuchu. Trwa to długo, ale uparta potrawi się czołgać aż sięgnie do zabawki. I kolejna nowa umiejętność to pierdzenie buzią :D Dzisiaj mnie to obudziło :D Cała przy tym jest zapluta, ale to takie słodkie :)

Wczoraj próbowaliśmy jabłuszko. Smakowało :) Nawet się mało ubabrała i się cieszyłam, że tylko pielucha podłożona zabrudzona a tu nagle ją sobie nałożyła na twarz i cały pyszczek był w jabłku, nawet oczy :p Jak zgram zdjęcia to wstawię jak zajadała :)

u nas też dziś szczepienie, trzymjacie kciuki,będę pierwszy raz, wcześniej mąż z nią był, boję się jak cholera:)

noc tragedia, co pół godziny...

:)
piszecie o pobudkach to ja też ;) karmienie o 19tej, po kąpieli, potem po 24tej, 5tej i 8mej i tak wstałyśmy, ja się "ogarnęłam" młoda w tym czasie w bujaku pogadywała, jak jadłam śniadanie to młoda zasnęła dalej :) Złote dziecko, trochę marudzi wieczorem no i to zasypianie.......no ale nie można chcieć za wiele :)

Dziewczyny a ten Enfamil to pediatra Wam polecił? słyszałyście dobre opinie czy jak?

Eywa - współczuję nocki... trzymam kciuki

Cucumber - oby tak było zawsze, że młoda grzeczniutka :)

Witam porannie! Siedzę sobie z kawką (bezkofeinową), mały śpi, cisza, spokój bo mąż ze starszakiem na wczasy pojechali ;-) tylko im pogoda nie dopisuje! Ale mi dobrze!

Chciałam zapytać dziewczyn których dzieci mają anemię czy podajecie żelazo? Bo ja właśnie wczoraj dostałam żeby podawać ale się zastanawiam bo jak czytam w internecie to takie małe dzieci często mają anemię... a moje dziecko przybiera dobrze, jest w tej górnej granicy w siatkach centylowych...boję się że po tym żelazie jakieś cyrki będą.

reklama
Do góry