reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

od kilku dni smaruje ziajka filtr 30 buzke malutkiej, to co mi zostanie na reku wsmarowuje w siebie jeszcze kilka dni i bede opalona w plamy bo wsmarowuje tylko w jedna reke i to nie dokladnie.
Morgaine- nie bede sie zblizac :-)
moja tez ma katar ale takie bardziej suche gile no zobaczymy czy zaszczepia.
jestem wstretna ale "ciesze sie"ze babcia M ma gruzlice (od wczoraj w szpitalu) przynajmniej tesciowa nie przychodzi :-)

reklama
Dzień doberek,
Mitaginka są chyba jakieś tabsy zeby zahamować laktację, Asiunia coś chyba powinna wiedzieć.

wlasnie połączyłam wszystkie Wasze metody w jedną. jest włączony odkurzacz, ma smoczka co prawda wypluwa ale wkładam co chwile na nowo, obok moja koszulka i jeszcze pielucha na oczkach. Jak nie zaśnie to się juz poddaje. będzie to przypadek nie do opanowania

hej hej
Misiak śpi w kuchni w wózku..tzn spał...bo beczy....wrrrr
na szybkiego więc napiszę
na zatrzymanie laktacji są tabletki owszem, ale jak odstawiałam Janka to przez kilka dni odciągałam tylko tyle pokarmu, żeby odczuć ulgę. samo przestało się produkować.
co do diet, nie stosuję ograniczeń, bo już to przerabiałam i nie dawało pożądanych efektów ( u starszych dzieci) jem tak, żeby się najeść i nie nudzić ciągle tym samym. wczoraj zjadłam pierwszą truskawkę, ale czekam na nasze własne, bo od 4 lat nie pryskane, nie sypane niczym...nawet nie pielone. hehehe. rosną w trawie...taki ze mnie ogrodnik

zaskoczył mnie dziś pan z allegro. syn zamawiał sobie rękawice bramkarskie, ale nie zapłaciłam, bo zwyczajnie zapomaniałam. a tu paczka z rana. zaraz do człowieka zadzwoniłam, że wysyłam mu kasę :-)..pewnie pomylił się i zastanawiał potem, czy oddam mu kasę.

a w ogóle to Was bardzo pozdrawiam,
PS
Janek złożył kilka klocków i udaje, ze mi włosy suszy...auuućććć

Dzień Dobry .

Sandra nie przepada za smokiem,ale ostatnio zamiast nosić jak to robiłam cały czas na rękach aby ululać czy uspokoić to daje smoczka nie potrafi go załapać za szeroko otwiera pyszczek tak jakby myślała że to pierś ale po chwili przytrzymania zaskakuje i sobie usypia fajnie z nim .

stęka bidna muszę ją oporządzić bo się dziecie zerżnęło że hoho .

boje się szczepić, ( tu napiszę bo już na tamten wątek nie chce mnie się przełączać :-p)
za 2 tygodnie mamy iść ale nie wiem jaką mamy zaszczepić ją, pediatra polecała tę płatną że lepsza że mniej konserwantów że to same superlatywy, nie wiem, mąż raz chce płatną raz nie twierdząc że kiedys wszyscy byliśmy szczepieni i nikomu nic nie było,ze teraz wymyślają tylko aby kase zbijać, nie wiem jestem w wielkiej kropie .

idę przewinąć bo stęka mi tu ...

mitaginka są tabsy na zatrz.lakt. ale nie polecam. lepiej jak anawoj. odciagac byle poczuc ulge i malo pic, tylko zwilzac usta i samo przejdzie...
ja tak robilam i potem jeszcze po paru dniach niekarmienia i nieodciagania przystawilam bo sie nazbieralo i finito:)

zmykam do ogrodu bo sie dziecie denerwuje, cos mi juz lezec sama nie chce..moze zasnie i zrobie obiad.
kupy nie robila od 3 dni:( holender!! trzeba jakieś jabłuszka zjeść albo brokułka (dzięki anawoj)

no to milego:*

oczywiscie sie poddalam jak sie rozbeczala :-(, wiec do siebie cycka ssala- moze jednak glodna byla bo jak zassiewala smoczka to sie wsciekala ze nic nie leci. I teraz spi na naszym lozku.
Morgaine- zazdroszcze ogrodu, u mnie to wyprawa na spacer. najpierw wozek z balkonu przez wielki prog- a wozek prawie szerokosci drzwi. pozniej odsunac stol w kuchni zeby wozek przeszedl potem otworzyc jedne drzwi, drugie drzwi, na klatce trzecie drzwi. winda (naszczescie nowa i drzwi automatyczne :-D) i na parterze jedne i drugie drzwi jeszcze tylko podjazd i juz na dworzu jestem. oczywiscie mam jedna reke wolna bo w drugiej pies. Ale i tak mnie to nie przeraza :-D

nati ja otwieram drzwi tarasowe, wyjezdzam wozkiem i zamykam polowe drzwi...

dwoma rekami wszystko:-D
a moj dwulatek coraz wiecej slow powtarza:-)
dziisaj zimno ale slonko jest...
moja tez sie denerwuje imocno ssie smoka...ale cholera przed chwila miala cyca, glodna?? ja juz nic nie mam wpiersiach:(

reklama
hej:)
wpadam się przywitać i zaraz na spacerek lecimy:)
emija szczepiłam tą zwykła szczepionką bo tak mi poradził lekarz,faktycznie ta 6 w 1 jest ok bo jedno wkłucie ale większa ingerencja w organizm tak mi wytłumaczyli i zdecydowaliśmy się na zwykłą Oliwka chwile popłakała miała 3 wklucia i nic się po tym nie działo..ale to już ondywidualna sprawa każdego rodzica co zdecyduje:-)napewno wybierzesz to co najlepsze

Do góry