reklama
klaudencja
Fanka BB :)
Hej Mamuśki!!!!
dawno mnie tu nie było...a w sumie tylko 5 dni a już jestem "wypakowana" i Dominik śpi właśnie w wózeczku postaram się nadrobić was trszokę bo nie bardzo wiem co się u której dzieje i wstawie potem zdjęcia.
dawno mnie tu nie było...a w sumie tylko 5 dni a już jestem "wypakowana" i Dominik śpi właśnie w wózeczku postaram się nadrobić was trszokę bo nie bardzo wiem co się u której dzieje i wstawie potem zdjęcia.
anisad potwierdzam. ja miałam takie ogromne bóle właśnie jak Ty piszesz, ok. 1 dzien przed
asiunia super że wszystko ok
dziewczyny JUŻ NIEDŁUGO WSZYSTKIE BĘDZIEMY ROZPAKOWANE. tak mało was zostało, czekajcie cierpliwie...tak wiem wiem, wiem jak się to spieszy i fajnie się gada jak kruszynka leży już w łóżeczku obok....leżę na plecach i lekko mi w brzuchu
Marma kurcze no to problemos z Kacperkiem... mój młody ma 2 lata, na razie reaguje ok, ale jak czytam o Kacperku, to sie zastanawiam jak to bedzie...
na razie malej kompletnie nie przeszkadza ogromny halas w spaniu w dzien, ale wiem ze niedlugo bedzie lepiej slyszec, bedzie bardziej wyczulona pewnie i chlopaki co 5 min.beda ja budzic:-( ehh zobaczymy jak bedzie nie ma co sie martwic na zapas...
brzuchole co jecie ? lody? czekolade? oj pofolgowałoby się.
ja omijam pewne rzeczy bo Młoda się pręży czasem.
no i dzisiaj, moje dziecię zrobiło kupę do wanienki!! żadne dziecię wcześniej nie miało takiego incydentu mloda dama pokazała na co ją stać
położna mi dzisiaj powiedziała, żeby jeść przy słodyczach surowe jabłko ze skórką i wtedy dziecka nie przytka i zrobi normalnie kupę
witamy sie
postanowilam odkladac malenka do lozeczka i nawet mi to prawie wyszlo tylko miedzy 2 a 4 spala z nami bo zasnelam :-(
my juz po kupie, coraz sprawniej mi to idzie, nawet meza nie obudzilam tzn obylo sie bez placzu.
morgaine- moja starsza corka do jakis 2-3 lat tylko w wannie robila kupe
ale kupowy temat
to zmieniam od kiedy wit d3 sie podaje??
nierozpakowanym zycze rozpakowania
mi wpisali, żeby od 8 doby podawać tak jak wit.K ale położna doradziła najpierw podać przez kilka dni K a od 12-13 dnia dopiero D3, bo obie naraz spowoduję, że dziecko może być bardzo niespokojne i w ogóle
Hejka rozpakowane i nie mamusie
Moja tak upiera się mi pod żebra, że ledwie oddycham i boli siedzieć.
dzisiaj byłam w przychodni zrobić badania krwi przed szpitalem i zapytałam o położną przy okazji. Powiedzieli mi że położna przychodzi nie tylko po porodzie, ale i przed. Od razu podeszła i umówiła się ze mną na jutro. Nie wiedziałam o tym. O co chodzi? Do kogo przed porodem przychodziła położna?
Czytam jak sobie zajdacie i ślinka mi cieknie.Słodyczy mi nie wolno na razie, a potem dieta karmiącej... odbijam sobie na ulubionych pikantnych potrawach))
Niedługo wszyscy się rozpakują i będą podejmowane tematy kupowe i cycowe
Do kogo mogę napisać jak się rozpakuję? Chciałabym być w kontakcie z BB.
hej!
ja też jeszcze jestem w dwupaku, ale mam nadzieję że dziś w nocy coś się ruszy ;-) tylko nie wiem do kogo sobie nr. telefonu spisać bo już nas niewiele nierozpakowanych zostało!
Możecie pisać laski do mnie w razie czego mam też kaelek to fotki też mogę wrzucić
Od dzisiaj sami rządzimy w królestwie, bo tata wrócił do pracy ... mam nadzieję, że się odnajdę z wszystkiim i jakoś sobie ułożymy rytm dnia
dobra to zmykam nastawić zmywarkę i pranie no i jakiś obiadek a potem na spacerek się wybierzemy bo piękne słoneczko świeci
buziaki dla wszystkich mamusiek tych 2w1 i tych już po rozdwojeniu
edit:
klaudencja witaj w domciu
antonina01
antonina no widzisz jak mnie zmylilas ja bylam pewna ze ten doktorek Cie zostawil w szpitalu ale wiesz dzis tez jest dobry dzien na rodzenie zrobisz mu psikusa i nie poczekasz do 26go
sunshinebaby moge Ci wyslac moj nr na priv jesli chcesz ja tu chyba jeszcze troche posiedze w dwupaku
kozica ja mam spotkanie z polozna w czwartek i dopiero wtedy wyznaczy mi jakies wywolanie pewnie albo umowi na masaz szyjki wczesniej...
marma przerazaja mnie Twoje posty moj mlody tylko kilka miesiecy starszy od Kacpra...a ostatnio chodzi za mna krok w krok..budzi sie w nocy..tez sie boje ze bedzie zazdrosny :-(
najwiecej dzieci podobno sie rodzi w pelnie podczas burzy i poniedzialki
a dziś i pełnia i poniedziałek, jeszcze burzy brakuje, hehee i idealne warunki na rodzenie słowem
wiecie jak tak wczoraj leżałam pod tym ktg, mąż obok mnie oczywiście rozśmieszał na maxa , ale słyszałam te dzieciaczki na oddziale i było mi tak potwornie smutno....że mój taki niechętny do wyjścia, tak strasznie zazdrościłam parom, które wychodziły z nosidełkami normalnie czułam sie jakaś poszkodowana przez los. Ja wiem ze grzeszę tak mówiąc, bo najwazniejsze że mała OK, że sie dobrze rozwija, ale mówie wam szczerze jak sie czułam, nic nie poradze...a jeszcze nafszerowali mi głowe że dziewczynki to sie wczesniej rodzi, ze niby nie przenosi sie, a jeszcze gin też raczej wątpił zebym do terminu dotrwała , no i ja tak w to święcie wierzyłam:-(
ale ja zawsze mam jakąś nieznośna tendencje do narzekania, brak mi dystansu i pogodzenia z pewnymi sprawami, zawsze mi cos nie pasi, taki typ ze mnie marudny,.
Klaudencja - witajcie !!
kozica ja tez swieta raczej w szpitalu tzn w srode konkretnie
Ja tez nadal 2w1 noc cudo po prostu tylko dwa razy sius-siu a tak spalam jak aniolek, nic sie nie dzieje czopa po gaciach szukam i ani widu po nim, nastawiam sie juz psychicznie na swieta w szpitalu bo co mi pozostalo nic innego
Ja tez nadal 2w1 noc cudo po prostu tylko dwa razy sius-siu a tak spalam jak aniolek, nic sie nie dzieje czopa po gaciach szukam i ani widu po nim, nastawiam sie juz psychicznie na swieta w szpitalu bo co mi pozostalo nic innego
anisad
Nati, zgadza się, tylko ja zostałam z trójmiasta :-) A skorupka już urodziła, czy coś przegapiłam ? Ona tez z trójmiasta...
Jankesowa, ja się właśnie obawiam świąt w szpitalu...
Jankesowa, ja się właśnie obawiam świąt w szpitalu...
klaudencja
antonina - wiem co czujesz i że chce się już już juz natychmiast!!! sama panikowałam i w sumie cieszę się że niespodziewanie szybko poszło ale zobaczysz już tylko pare dni i ty będziesz wychodzić z Malutką ze szpitala ani się obejrzysz będzie wszystko ok!!!
alexandra_73
witajcie dziewczyny,
troche zaniedbalam nasz kwietniowy watek i watpie,ze nadrobie...ale z tego co na szybciutko zobaczylam to coraz wiecej kwietniowych bobaskow...i wszystkie sa takie przecudowne i kochane!!!! ... i najwazniejsze,ze wszystkie sa ZDROWE !!!!!
jeszcze raz gratulacje!!!
u nas ok. uporalismy sie z kolkami (dzieki lefax) i zatwardzeniem (babylax`owi bede do konca zycia wdzieczna),zmienilismy mleko na hipp bio pre i wszystkie dolegliwosci jak reka odjal. oliver przesypia prawie cala noc,ma wilczy apetyt,regularnie zapelnia pampersy,na spacerach czuje sie wspaniale i w kapieli jak rybka!!!!
teraz powoli przygotowujemy sie do wielkanocy...i czekamy na zajaczka)
troche zaniedbalam nasz kwietniowy watek i watpie,ze nadrobie...ale z tego co na szybciutko zobaczylam to coraz wiecej kwietniowych bobaskow...i wszystkie sa takie przecudowne i kochane!!!! ... i najwazniejsze,ze wszystkie sa ZDROWE !!!!!
jeszcze raz gratulacje!!!
u nas ok. uporalismy sie z kolkami (dzieki lefax) i zatwardzeniem (babylax`owi bede do konca zycia wdzieczna),zmienilismy mleko na hipp bio pre i wszystkie dolegliwosci jak reka odjal. oliver przesypia prawie cala noc,ma wilczy apetyt,regularnie zapelnia pampersy,na spacerach czuje sie wspaniale i w kapieli jak rybka!!!!
teraz powoli przygotowujemy sie do wielkanocy...i czekamy na zajaczka)
Sunshine_Baby
reklama
anisad ja mam swieta raczej murowane w szpitalu tak mi gin powiedzial "nie urodzi pani do 19 to swieta nie beda wesole bo spedzone niestety w szpitalu" jutro mam wizyte na 13.30 to pewnie dowiem sie co i jak ale psychicznie juz staram sie nastawic....
antonina na ostatniej wizycie slyzalam to samo wod mamy dosyc maly fika czuje sie swietnie moze pani chodzic jeszcze
antonina na ostatniej wizycie slyzalam to samo wod mamy dosyc maly fika czuje sie swietnie moze pani chodzic jeszcze
Podziel się: