reklama
A
asiunia876
Gość
witaj w domu :-)cześć wszystkim meldujemy się w domku,tzn wczoraj już byliśmy ale sił na bb brakło po nieprzespanej nocy, dziś dziecko anioł w nocy nie wiem ja was kiedy i co nadrobić,hehe, ale chociaż zajrz kto już tuli maleństwo:-)
No ja wiem bo ja tez tak czuje, ale to co dzis czulam to bylo jakby bezwladnie plywal tam w brzuchu i raz musnal i za chwile znowu musnął. Wiecie moze to przez to ze czytalam ten blog marcówki co jej synek umarl w brzuszku i ona pisala ze pomimo iz stwierdzony byl zgon ona czula wlasnie musniecia pupki i ruchy jak maly bezwladnie w tym brzuszku plywal... Boszzz nie pozwalajcie mi takich rzeczy czytac... :-(asia - ale ja też praktycznie nie czuję kopniaków, tylko takie przeciągania, wypinanie dupki czy kolana... to chyba normalne na tym etapie
oddzwonila laska z IP (inna cale szczescie) i mowi ze rozmawiala z doktorem i powiedzial ze narazie wszystko jest ok, mam poczekac do 15.00 i jak nie poczuje juz wiecej ruchow to mam przyjezdzac.
No ale ja juz poczulam. Misiu ma poprostu zly dzień, a jego matka trąca psychiatrykiem...
Jezeli nie masz innych juz planowanych wizyt to powinnas dostac date wywolania. Bo rozumiem ze termin masz na po jutrze? To na wizycie koniecznie o to zapytaj! U nas wlasnie na tej wizycie okolo terminowej podaja date wywolania wrazie czego.ja jutro mam wizytę ciekawe ale chyba jeszcze nie daja przekazu nawywołanie nie? ja chyba bym chciała ;-)
aenye rozumiem Cie. Jezuuu jak ja sie ciesze ze mieszkam w takim cichym miejscu. Ale jak sasiedzi gdzies grilla i imprezke robia i slysze to mnie az wierci ze mam ich ochote zglosic. Albo jak dzieciaki mi przed domem biegają... P sie smieje ze mi tylko moherowy beret dokupic w okienku ustawić i wpasuje sie idealnie
wiec jakbym miala mlot pnelmatyczny od 3h to chyba bym poszla i tym mlotem po glowach im przejechala! Kanalie jedne
Zaraz nadgonie a teraz co u mnie
Witam. A wiec tak szybko sie mnie nie pozbedziecie podejrzewam.... szyjka o cm sie skrocila wiec ma 3cm a tak po za tym nic sie nie dzieje ani widu ani sluchu maly ma 3870 nastepna wizyta za 2tyg czyli 4 dni po terminie i jesli sie odbedzie to kladzie mnie do szpitala... czyli na same swieta zalecil tylko zeby maz czesto szyjke podlewal moze ja cos ruszy... jak sie cos zacznie dziac mam jechac na szpital a nie czekac bo to jednak 50 km choc powiedzial ze takiego slonika urodzic nie bedzie latwo.... mam obserwowac ruchy i jak bedzie za spokojny to tez na szpital. dzownic do niego jak tylko czegos nie bede wiedziala. takze z lekka sie podlamalam zaczynam meza ujezdzac od dzis bo ile mozna....
Juz tez zaczynam sie niecierpliwic z lekka bo ile mozna.... noc mialam straszna spalam na siedzaco bo na lezaco to maly mi tak dusil zoladek ze nie dawalam rady z bolu...
Widze ze kolejny porod ekspres sie odbyl i jeszcze taka duza niunia no prosze...
ktos tu o przysiadach pod prysznicem mowil??? Zaczynam dzialac chyba bo w cuda nie wierze
Moje dziecie juz od dluzszego czasu tylko sie prezy i wypycha to nozke to dupcie kopniakow juz dawno nie ma.
Witam. A wiec tak szybko sie mnie nie pozbedziecie podejrzewam.... szyjka o cm sie skrocila wiec ma 3cm a tak po za tym nic sie nie dzieje ani widu ani sluchu maly ma 3870 nastepna wizyta za 2tyg czyli 4 dni po terminie i jesli sie odbedzie to kladzie mnie do szpitala... czyli na same swieta zalecil tylko zeby maz czesto szyjke podlewal moze ja cos ruszy... jak sie cos zacznie dziac mam jechac na szpital a nie czekac bo to jednak 50 km choc powiedzial ze takiego slonika urodzic nie bedzie latwo.... mam obserwowac ruchy i jak bedzie za spokojny to tez na szpital. dzownic do niego jak tylko czegos nie bede wiedziala. takze z lekka sie podlamalam zaczynam meza ujezdzac od dzis bo ile mozna....
Juz tez zaczynam sie niecierpliwic z lekka bo ile mozna.... noc mialam straszna spalam na siedzaco bo na lezaco to maly mi tak dusil zoladek ze nie dawalam rady z bolu...
Widze ze kolejny porod ekspres sie odbyl i jeszcze taka duza niunia no prosze...
ktos tu o przysiadach pod prysznicem mowil??? Zaczynam dzialac chyba bo w cuda nie wierze
Moje dziecie juz od dluzszego czasu tylko sie prezy i wypycha to nozke to dupcie kopniakow juz dawno nie ma.
Ostatnia edycja:
aknovi
Fanka BB :)
Dziewczyny, trochę się przestraszyłam... mała się praktycznie nie rusza i nagle znalazłam brązowe plamienie... ale nie czop ani żaden śluz, takie zwykłe brązowe plamienie... miałyście tak? powinnam panikować?
aknovi
Hm no krew to to właśnie nie jest... tylko takie ot, plamienie... miałam takie kiedyś jak odstawiłam duphaston... czytałam, że może się takie pojawić po stosunku albo badaniu gin... ani tego ani tego nie miałam, chyba, że liczyć moje wczorajsze próby dostania się do szyjki... poczekam na męża, będzie za 2h.. i wtedy najwyżej śmigniemy na IP... mała się ruszyła, więc jedno szczęście, że ją czuję...
aknovi
aknovi ja mysle, ze to z szyjki...niby jak sie rozwiera to moze byc plamienie
a nie mozesz zadzwonic do gina i spytac?
no właśnie nie mam do niego nr (zgubiłam gdzieś), a dziś nie przyjmuje w gabinecie... zobaczę, jak się sprawa rozwinie w ciagu 2h..
Cytat:
"Przed porodem dziecko mniej się rusza
Tuż przed narodzinami dziecko może być spokojniejsze, a jego kopniaki lżejsze. Po prostu w kanale rodnym jest mu ciasno. Ale jeśli będzie Cię to niepokoić – spotkaj się ze swoim ginekologiem.
Przed porodem bez przerwy chce Ci się jeść
Bywasz tak głodna, że jesz za dwoje (albo i troje)? To może być znak, że Twoje ciało magazynuje zapasy energii przed czekającym je wkrótce trudnym zadaniem – porodem. Ale bywa i tak, że kobieta tuż przed porodem nie jest w stanie nic przełknąć.
Przed porodem zauważyłaś plamki krwi
To skutek skracania się i rozwierania szyjki macicy. Plamienie może się pojawić kilka godzin przed porodem."
"Przed porodem dziecko mniej się rusza
Tuż przed narodzinami dziecko może być spokojniejsze, a jego kopniaki lżejsze. Po prostu w kanale rodnym jest mu ciasno. Ale jeśli będzie Cię to niepokoić – spotkaj się ze swoim ginekologiem.
Przed porodem bez przerwy chce Ci się jeść
Bywasz tak głodna, że jesz za dwoje (albo i troje)? To może być znak, że Twoje ciało magazynuje zapasy energii przed czekającym je wkrótce trudnym zadaniem – porodem. Ale bywa i tak, że kobieta tuż przed porodem nie jest w stanie nic przełknąć.
Przed porodem zauważyłaś plamki krwi
To skutek skracania się i rozwierania szyjki macicy. Plamienie może się pojawić kilka godzin przed porodem."
reklama
aknovi
kilka godzin brzmi obiecująco
Podziel się: