reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
hej laseczki

zanim nadrobię tą masową produkcję napiszę parę zdań:)
smażę placki ziemniaczane, dzieciaki w ogrodzie, a ja bb:-)
albo nie nadrobię, albo przypalę, albo dzieciaki coś wykombinują;-)

idę czytać:-)

...a tak sie starałam zapamiętać, co której odpisać, gdzie skomentować...., niby udało mi sie "po tzw łebkach" przeczytać żeby sie wdrożyć, ale gdzie tam......no WAYYYY, normalka z wami

ja po wizycie już i powiem WAM, tak, mam już rozwarcie, na 2cm, wszystko miękkie, gotowe do porodu - u mnie gin nie rzuca tak cm jak u was więc nie wiem czy i ile zostało szyjki, ale juz 3 tyg temu była zgładzona, wiec mniemam że dzis była jeszcze bardziej...mała baardzo nisko juz w kanale rodnym (główka wyczuwalna), troche mi pokręcił (spytał czy chce wcześniej urodzić- na co ja wiadomo), poleciało troche krwi ,a raczej brunatne plamienie ale powiedział żebym sie tym nie przejmowała że to normalne po takim badaniu.....

wypisał mi L4 do 26,04 - czyli 6 dni po term. bo tyle max będziemy chodzic w 2-paku, juz mam sie wtedy stawić z torbami na oddział, ale jeszcze 17go w niedziele mam sie zgłosić do szpitala, bo on ma dyżyur na ktg i usg, choć skrycie licze że już mi sie to nie uda.
Pan dr potwierdził że to wysoce prawdopodobne:-)

także generalnie baardzo fajne wieści, zalecił na przyspieszenie sexik i stymulacje sutków....jejuuuu, normalnie wiecie ja moge zacząć rodzić w każdej chwili podobno,:szok: a jak będzie......tego nie wie nikt, no, może MItaginka:-), albo inszy jakiś Pan Maciej, hehehe

a ja mam ciagle łózeczko w pudle, dzis musze już męża zmolestować

Antonina, ja mam podobnie i lekarz mi podobnie powiedział ale jeszcze nie rodzę...chyba że o czymś nie wiem:-D

nie no ja też nie, nawet mnie nic za bardzo nie boli, tzn. od 2-3 tyg mam częste takie przeszywające kłucia w szyjce, ale żeby jakieś skurcze......chyba że ja tego nie odróżniam:-D nie zdziwiłabym sie. Ale tak czy innaczej to pokrzepiające jest to że 2cm rozwarcia w 38tyg, to i tak niezły wynik, znaczy coś sie tam dzieje, 3tyg temu na wizycie było tylko że szyjka sie zgładziła...wiec postęp jest

reklama
no nic nie urodzilam pomimo dobrych checi :-D widocznie one nie wystarczaja, ale dzis zmolestuje meza co by mi podlał troche wyjscie :-D

a Morgaine to jest wiedźma bo dobrze wie jak nie lubie trzec ziemniakow, a tu mi o pysznych i pachnacych placuszkach pisze! Do piekła z nią :-D

Do góry