reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
ja zawsze wychodziłam z załozenia, ze lepiej plamienie niz krwawienie...
a to pewnie zalezy od stopnia ukrwienia szyjki...
i bardziej martwiłabym sie krwawieniem..bo wiadomo, ze wtedy to moze tez byc od lozyska...

Cytat:
"Przed porodem dziecko mniej się rusza
Tuż przed narodzinami dziecko może być spokojniejsze, a jego kopniaki lżejsze. Po prostu w kanale rodnym jest mu ciasno. Ale jeśli będzie Cię to niepokoić – spotkaj się ze swoim ginekologiem.

Przed porodem bez przerwy chce Ci się jeść
Bywasz tak głodna, że jesz za dwoje (albo i troje)? To może być znak, że Twoje ciało magazynuje zapasy energii przed czekającym je wkrótce trudnym zadaniem – porodem. Ale bywa i tak, że kobieta tuż przed porodem nie jest w stanie nic przełknąć.

Przed porodem zauważyłaś plamki krwi

To skutek skracania się i rozwierania szyjki macicy. Plamienie może się pojawić kilka godzin przed porodem."

ja mam pytanie do naszej pani ginekolog Mitaginki :-) czy jak spelniam 2 z tych 3 to znaczy ze rodze :-D albo ze wkrotce sie to stanie? :-)
bede wdzieczna za odpowiedz.

aknovi ja bym zadzwonila na IP, no... bo ciezko powiedziec...

ja mam pytanie do naszej pani ginekolog Mitaginki :-) czy jak spelniam 2 z tych 3 to znaczy ze rodze :-D albo ze wkrotce sie to stanie? :-)
bede wdzieczna za odpowiedz.

aknovi ja bym zadzwonila na IP, no... bo ciezko powiedziec...

symptomów zblizajacego sie porodu było duzo, duzo wiecej, ale ja wycielam tylko fragment artykułu ;)
a Ty sie tak nie spiesz z tym porodem, przeciez masz juz termin cc, to mozesz poczekac :p

symptomów zblizajacego sie porodu było duzo, duzo wiecej, ale ja wycielam tylko fragment artykułu ;)
a Ty sie tak nie spiesz z tym porodem, przeciez masz juz termin cc, to mozesz poczekac :p
Dziekuje Pani doktor za odpowiedz. NIestety nie moge! :-D Dzis mam faze na rodzenie :-) nie wiem ide poskakac albo cos :-D najadlam sie na zapas, dziecko spowolnialo, ja mam przyplyw energi wiec nic tylko rodzic :-D ahaha

Wyczytałam że takie plamienie może się pojawić przy otwieraniu się szyjki... a że moja była wcześniej zamknięta, to pewnie to... czyli jeszcze tylko 10cm i będę rodzić :p na dziś to się nawet nie łudzę, tymbardziej, że nie mam skurczy, brzuch mam miękki... ale może do wielkanocy urodzę :p
a Ty asia tam działaj wtedy :D

reklama
Wyczytałam że takie plamienie może się pojawić przy otwieraniu się szyjki... a że moja była wcześniej zamknięta, to pewnie to... czyli jeszcze tylko 10cm i będę rodzić :p na dziś to się nawet nie łudzę, tymbardziej, że nie mam skurczy, brzuch mam miękki... ale może do wielkanocy urodzę :p
a Ty asia tam działaj wtedy :D

moja droga, wrodzona skromnosc mnie powstrzymuje przed przytoczeniem tego faktu..., ale czy ja nie pisałam chwile wczesniej, ze to objaw rozwierania sie szyjki? :-D

Do góry