reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

A wy ciągle o tym jedzeniu i mi tu tylko ochotę robicie. No dobra idę sobie zrobić bitą śmietanę z kakaem... ehhhhhhhhhhhhh słaba kobieta ze mnie :p

aenye słodkich snów :)

reklama
aenye no co Ty nie choruj, juz chyba wyczerpałas limit na choróbska zdrówka kochana
marma dobrze że przypomniałaś o tej liscie intencyjnej:) ja tez muszę takową stworzyc, szczególnie jesli chodzi o synka, kurcze jak ja sie boje o młodego, zostaje po raz pierwszy bez mamusi, juz to wiem że pojade na IP zaryczana jak bóbr

Cześć
wpadłam się przywitać i o zdrowie zapytać
UUUU widzę, że znowu Was choróbska dopadają, dziewczęta kurować się kurować nie ma czasu na chorowanie trza wić gniazdka Aenye to głównie do Ciebie bidulko, wiecznie coś Cie meczy.
Jak tam któraś się już rozpakowała? Nie mam czasu cofać się tyle dni do tyłu wiec chyba lepiej będzie jak będę na bieżąco :-)
Dziś zostałyśmy już same w domku, tatuś wrócił do pracy. Musimy nauczyć się same sobie radzić, mama nadzieję ze nie będzie tak źle. Musimy dziś ładnie mieszkanko ogarnąć, mamy wizytę położnej środowiskowej.
Ups mam lekkiego stresa. Na razie jestesmy po śnaidanku i pijemy kawkę i herbatkę na laktację. Mała wciąga coraz więcej, od razu widać że przybiera na wadze. Żółtaczka już prawie niewidoczna aczkolwiek mamy lekko zażółcone oczka, ale to podobno może się utrzymywać nawet do 2 miesięcy wiec się nie martwimy. Wikunia to naprawdę spokojne dziecko, tylko domaga się cycka i wpada w błogi sen tak wiec dużo mogę w domu zrobić. Zaczynamy już tez króciutkie spacerki.
Później tu zaglądnę i opiszę jak wyglądała 1 wizyta późnej, co mówiła, co doradzała, a może za coś mnie skarci :-p
Miłego dnia Kobitki takie piękne słoneczko

p. s szukam ładnego, praktycznego biustonosza do karmienia doradźcie coś plissssss:-)
jakieś szybkie linki i coś wybiorę
buziaki

jak już tak piszecie o ruszeniu się i czegoś zrobieniu pożytecznego to wstane i coś zrobie... no nie chce mi się, ale tu syyyyw że matko kochana :/
Moze mi się mały ruszy zobaczyć jak mi poszło a nie siedzi sobie w ciepełku i jest tylko bujany a ja się męczę :-D
A tego mojego chłopa uprzedziłam, że jak mi bajzel zrobi jak będę w szpitalu to dostanie wciery...
Smacznego tym co jedzą... ale macie apetyty dziwaczne dziś :szok::-D

Cześć wszystkim :-)

Ja też walczę z katarem, mam zapchany nos i dostaję szału.
Dziś pierwszy raz w całej ciąży lekko bolał mnie przez chwilę brzuch, wlasnie jak przed okresem. Czy to oznacza, ze kiedys urodzę ?:-)

Ciekawe jak pandorka. O której ma CC ?

Adi 30 , jestem z Ciebie taka dumna, ze pojechałaś :-)! O to chodzi, zeby dmuchać na zimne. Teraz też jedź, jesli nie jestes pewna.

Herbatita - oby wszystkie nasze maluszki były tak grzeczne jak Twoja malutka :)
Adi - ja bym pojechała na Twoim miejscu i została na obserwacji... jak Ci wkładka przecieka, to nie ma żartów...
Pandorka - powodzenia!
Aenye - mnie też wczoraj trzymał katar, ale wit C pomogła... brałaś już coś?

ja o 4 odprawiłam męża znowu na tydzień w delegację.. mała musi siedzieć teraz w brzuchu do piątku, aż tatuś wróci :D no i byłam już na morfologii... jutro wynik... jutro też dentysta ;/ a w czwartek gin..

mała przesunęła nogi z lewej strony i teraz ma je na środku i atakuje mi mostek ;/ i przez to też wróciła zgaga ;/ i wcale przez to nie jestem głodna :/ i chyba wrócę do łóżka spaać... pogoda niestety nie jest zbyt udana, szaro buro i byle jak :(

adi no widzisz, bałaś się, że lekarz Cię wyśmieje, że z pierdołami jeździsz po IP, a on Cię zbeształ, że tak późno przyjechałaś- mam nadzieję, że teraz już przestaniesz się przejmować czyjąś opinią i jak coś to będziesz działać ;)

Szkoda, że w kwestii tych czopów i wód wszystko jest takie niejasne...

Ja dzisiaj na 20:30 mam wizytę u gina, więc znów czeka mnie "aktywny" dzień pod hasłem doprowadzania się do porządku ;)
Buziole

Dzien Dobry :-)

ale macie smaki i sniadanka. Hohoho :-)

adi super ze na ip bylas :-D ja sama mialam identyko sytuacje pare tyg temu. Mi mowia ze wachac to co nam wycieka. Wody nie pachna wogole a jak chodz troche czujesz mocz lub inny wat to nie to.

My dzis leniwo spedzamy dzien. Wczoraj juz ugotowalam obiad wiec mam spokoj. Bedziemy miec krupnik, chodzil za mna od paru dni :-D

Pandorka pewnie ma sie wstawic na 8 a znajac powolnosc anglikow pewnie dopiero ok poludnia ja potna :-) tak u nas z regoly jest. Nie podaja konkretnej godziny tylko ze masz sie wstawic od rana :-) mysle ze napisze jak juz Tosia bedzie po tej stronie.

reklama
Hej,
Pandorko - 3mam kciuki ! Powodzenia !
Adi - też uważam, że dobrze zrobiłaś jadąc na IP. Lepiej dmuchać na zimne, mogłaś od razu jechać, nie marnując czasu na szukenie testu w aptece.
Aenye - współczuje, sama powoli dochodze do siebie i mam tych chorób powyżej uszu. Działaj szybko, zeby sie cholerstwo nie rozwinelo !
Mitaginka - powodzenia na dzisiejszej wizycie !
Herbatita - super, ze malutka jest spokojnym bejbikiem :) Oby wszystkie nasze pociechy takie były ! :)

W Wawie dziś słonecznie i zachęcająco. Może wyjdę na spacer... ? Bo przyrastam do łóżka. Ze 3 tyg to głównie w tym miejscu spędzam czas...

I smaka mi na kakao zrobiłyście.... Hmmm.

Do góry