reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Mój K chyba dzięki zajęciom w szkole rodzenia podchodzi do wszystkiego spokojnie, nie stresuje się porodem, maluszkiem ani wszystkim co będzie potem... zobaczymy co będzie jak przyjdzie co do czego... Mój też ma założyć pościel jak bedę w szpitalu myślę, że spokojnie da radę:tak: w końcu nic w tym nie ma skomplikowanego:-)

Mam wrażenie, że dlatego, że lekarz mi mówi, że to już to bedę strasznie długo czekała... Oby nie... Ja chcę już :tak:

Mitaginko dobrze, że już Ci trochę lepiej, a brzuszek sie stawiał pewnie od węgla i stresu razem... trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :) powiedz męzowi, zeby Ci ugotował delikatny rosołek z kurczaka i zasypał go kasza manną to jest delikatne i nie podrażnia żołądka, a rosołek go rozgrzeje:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie
muszę szybciutko Was nadrobić ,rozłożyłam się na te kilka dni,tylko spałam i smarkałam i kichałam.Jakiś wirus czy co ,wyssana zostałam z jakiejkolwiek energii.
Dzisaj juz lepiej ale jeszcze mi trochę gwiżdze w uszach i oczy mnie bolą od kataru.

A tutaj na forum bociek leci niesie dzieci.:-)Super i gratulacje dla rozpakowanych Kwietnióweczek.
Biednym chorowitkom,mamusiom z dolegliwościam przesyłam dużo ciepła i trzymam kciuki aby niechcianki ustąpiły ,i samopoczucie się polepszyło.Dziewczyny juz nie długo :-)
zamówiłam wózek (udało się w końcu po poszukiwaniach )Wózki wielofunkcyjne - Wózek Coletto MATTEO z obrotową gondolą (silver) - Coletto + jeszcze fotelik samochodowy do tego modelu.
Co myślicie może byc,zadnego doświadczenia nie mam ,wszystkie znajome radziły mi wózek mutsy ale jak zobaczyłam ceny to mi szczęka opadła.:baffled:

lenka wozek fajny...:) mimo ze nie lubie obrotowych kolecze...a u nas nawet by nie zdal egzaminu taki...na wiosne na naszej ulicy jak topnieje snieg to bysmy chyba musieli na plecach go nosic takie blota...:-)
My zakupilismy Tako Natalia...:-)

Witajcie kochane,

ale piekna pogoda w szczecinie, az chce sie zyć!!!
Morgaine powodzona na wizytach
Cucumber trzymam kciukasy za to Twoje ciśnienie
Margola witaj:)

Wiecej grzechów nie pamietam:)
Mitaginka aaa sukienka sliczna, ale ja nie wiem jak mi z cycuchami wyjdzie docelowo, ja nawet stanika do karmienia nie mam, bo one rosna mi cały czas...wszystkie, które w ciązy kupiłam juz za małe, a ajka dojdzie mleko...odpuszczam na razie.

Trzymajcie się babeczki

lenka, super bryka :-) taka nowoczesna rama. a jakie kolorki?

musze sie zebrac do wyjscia i cos mi nie idzie. 3 prania zrobilam, zmyware, zupe i jakos nadal nie mam weny, zeby sie ubrac :-D laze w pizamie, a chce do 13 byc u kuzynki i jeszcze badania zrobic! musze mocz powtorzyc, wyszly mi bakterie jakies, ale ja w to nie wierze.. znaczy wiem, czemu wyszly ;-) normalnie nie powiem wam, co ja zrobilam z tym pojemnikiem :p jak totalny kretyn sie zachowalam ;-) no ale nic, kto nie ma w glowie, ten musi miec w nogach, hehe, jak to moj tata mowi i w zwiazku z tym dwa razy badania robic ;-) bo nie chce faszerowac sie lekami bez sensu.

mam pytanie bo ktoś powiedział mojemu mężowi w pracy że jak weżnie ze szpitala po porodzie opiekę to te dni mi skrócą z macierzyńskiego czy wy o czymś takim słyszałyście ? czy to możliwe?

wczoraj byłam na wizycie mała duża ponad 3 kg a ja już w 37 tygodniu i chciałabym żeby już się coś zaczęło dziać ale niestety szyjka długa i nic z tego chyba na razie nie będzie

Helou, kurde od 10:00 czytam poranne dwie stronki i cały czas mi net ucieka :wściekła/y:. Mam nadzieję, e teraz będzie już ok, bo szlag mnie trafia. Jaaaaa!!! Cały czas mi niedobrze, nie jem niedobrze, zjem coś niedobrze... i o co w tym wszystkim chodzi?! Normalnie jak na poczatku ciązy, wieczne mdłości ;-), tyle tylko, że nie rzygam :no:.
nie, no chyba tylko ja tak potrafię, podczas śniadania uwaliłam się na obu nogawkach, na brzuchu w kilku i rękaw od bluzy... wszystko w ketchupie. No porażka, gorzej niż z dzieckiem :sorry:. Wczoraj stłukłam buteleczke ulubionych perfum, pełnej w 3/4.

mitaginko
, niech sie już w końcu te Twoje męki skończą, bo zamiast rozkoszować się nadchodzącym szczęściem, Ty wycierpisz się za wszystkie czasy. Napij się najzdrowszej na świecie coli, może trochę odrdzewi rury... ;-)

aenye, wolę nie myśleć, co Ty moglaś zrobić z tym pojemnikiem na siuśki... :eek:

morgaine, trzymam kciukasy!!!

lenka, wózek kosmiczny :tak: - na miarę XXI wieku :-).

Przez ten znikający internet, nie wiem co komu miałam jeszcze napisać. Pogoda czadowa, idę chyba zaraz "poszaleć" z psami przed dom :-).

reklama
Paprotka pierwsze słyszę, 14 tyg. macierzyńskiego musisz wykorzystać Ty i nie moga Ci tego zabrać, a potem możesz zrezygnować na rzecz męża, ale opieka z tego co wiem nie ma znaczenia, mąż koleżanki teraz wziął i nic takiego nie było mówione, a oprócz tego jest jeszcze urlop ojcowski teraz tydzień, a jeśli się weźmie w 2012 przed ukończeniem przez dziecko 1 roku życia to 2 tyg. acha no i opieka jest płatna 80% a nie 100%

Do góry