reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

reklama
morgaine gratuluje szyjki:-) no i z tym hpv też pozytywnie, ale test to ja bym jeszcze do spokoju ducha zrobiła
ania2221 też się rozglądałam za pasem ale nie wiem co wybrać, czy lepiej taki w całości szeroki wciągany przez biodra czy może ala gorsetowaty na zapinanie... i w ogóle jaki rozmiar? jak się przed ciążą nosiło dajmy na to eSeczkę to zamówić teraz S? a jak się nie wcisnę bo w zasadzie z 15kg mam na plusie... a ty już zamówiłaś??

A ja padam, prasowanie zrobione, obiad ugotowany, w dwóch szafeczkach w kuchni porządek zrobiłam bo niby niedawno sprzątałam ale znów się nagraciło no i napiekłam chyba z 30 naleśników - będziemy dziś z mamcią krokiety pichcić:-) Praktycznie kilka godzin na nogach i normalnie wchodzą mi do tyłka... czuje się jak stara sflapciała dentka:cool:

cucumberku będzie dobrze. ja też trochę depresji przeszłam bo nie wiedziałam co będzie ze mną, jaki poród itd, ale trzeba to przetrwać. przesyłam duuużo pozytywnej energiiiiiii

pandora to nie sprawiedliwe. pierwsze dziecko, chłopak, zwykle przenoszone jest!! a Ty się chcesz 2 tyg.wcześniej rozpakować!! Ty!!! szczęściaro jedna:-D może i przy Tobie ja się załapię na jakiś wcześniejszy termin... :-D

madziarkas po kiego... chcesz to teraz kupować.
przecież tydzień po porodzie i tak do tego nie wskoczysz,d opiero jak się trochę pogoisz, zmierzysz się, zobaczysz jaki rozmiar
(przecież musisz jakoś oddychać w tym nie? :-) to za małe nie może być,a za duże nie zda egzaminu...)
kurierem to Ci dojdzie w jeden dzień jak na allegro po porodzie kupisz....
a i ja kupuję zapinany gorsetowy, wygodniejsze do założenia i są nawet takie z możliwością regulacji.
albo kupię takie majtki z triumpha pod biust aż są, modelujące, ale drogie 110zł:-(

Ostatnia edycja:
Ja trochę pospałam i czuję się, jakby mnie coś przejechało...Zjadłam kilka sucharków i wraz z poraym ryżem z jabłkiem była to mój całodniowy posiłek...Jakoś boję się zjeść coś więcej, bo czuję, że ten mój żołądek/jelita jakieś takie wątłe...

morgaine fajnie, że coś się u Ciebie zaczyna dziać- tak jak chciałaś :)

Dziewczyny bylam na dworze...Od 13.05 mam bole podbrzusza jak na okres co 35-40 min..Wraz z bolem brzuch sie napina i boli krzyz...Ogolnie jest jak kamien...Podczas bolu siedzialam, wiec wstlam ale nie przechodzil...I odwrotnie... Myslicie ze pomalu sie zaczyna czy juz zaczynam swirowac??

właśnie zjadłam michę lodów waniliowych z bananami, bezami, bitą śmietaną i posypką czekoladową - a niby już przestałam mieć ochotę na słodycze... hmmm, ale w tv zobaczyłam jak wcinaja desery lodowe to i mnie się zachciało :tak:. I o dziwo, wcale nie jest mi po nich niedobrze, tak jak po wszystkim :-).

Dziewczyny bylam na dworze...Od 13.05 mam bole podbrzusza jak na okres co 35-40 min..Wraz z bolem brzuch sie napina i boli krzyz...Ogolnie jest jak kamien...Podczas bolu siedzialam, wiec wstlam ale nie przechodzil...I odwrotnie... Myslicie ze pomalu sie zaczyna czy juz zaczynam swirowac??

ja tak mam praktycznie każdej nocy i jak trochę więcej połażę to też... więc chyba świrujesz ;-):-D, ale w sumie to tez moje pierwsze, więc doświadczenia nie mam :no:

dwa razy to przechodziłam, teraz będę trzeci raz rodzić i uwierz mi że ciężko to ocenić. ale przed świrowaniem można się uchronić (nasza koleżanka miała tak 3 tygodnie a czwarte dziecko urodziła niedawno! więc duża szansa że to przepowiadające u Ciebie;-) )
nie myśl o tym za dużo, jak się zacznie to tego nie przegapisz i będziesz wiedziała że to TO. przy bólach porodowych już nie ma się wątpliwości, no a jak wody odejdą to już całkiem sprawa prosta....

ja też mam skurcze i ogromne kłucie w szyjce. skurcze nic nie znaczą, a kłucie lekko zmiękcza mi szyjkę i mimo że boli jak cholera to ginka powiedziała że do porodu jeszcze trochę czasu mam... (jeszcze tydzień i przestaję się oszczędzać)

śmigam na allegro, tym razem jakaś zastawa stołowa, talerze czy szklanki, nie wiem coś do kuchni potrzebuję (już pod kątem chrzcin ;-) ale w sumie i tak się przyda...)

Morgaine fajnie, że wizyta się udała i dobrze, że szyjka się szykuje :)

Moja wizyta jak zwykle mnie rozczarowała, mimo, że na nic się nie nastawiałam, lekarz zbadał mnie i powiedział, że jeszcze nie rodzę na co ja, że nie czuję skurczy to chyba razcej nie rodzę, a on na to "no własnie" :szok::szok: tyle to Ja sama wiem :wściekła/y: powiedział mi, że juz mam do niego nie przychodzic tylko umawiać się na KTG do szpitala :cool:więc może to i lepiej, bo nie będzie mnie już wkurzał :confused2:
Dowiedziałam sie tylko, że w wymazie wyszło, że mam to coś, ale jestem tylko nosicielem, więc po porodzie mały dostanie antybiotyk i będzie OK, a poza tym to nic więcej nie powiedział...
Biorę sie za gotowanie obiadu więc pogadamy później :-)

reklama
Ducha mam cie ukatrupic za te lody co? :-D mnie tu zaladek zasysa bo mam ochote na cos slodkiego czekolade chociaz, a Ty mi z lodami wyjezdzasz???? :-D P wraca po 17 wiec dopiero wtedy sie zaopatrze bo w domu mam zero nul slodyczy :-(

Morgaine super wiesci. Pozdrow szyjke, wreszcie wymiekka :-D ja z Toba bym wymiekla juz pare tyg temu wiec wieli podziw dla Twojej szyjki ze dopiero teraz sie poddaje :-D haha

co do pasow poporodowych to ja mialam kilka i najlepiej strawdzil sie gorsetowy regulowany z fiszbinami wzdluz bo
1) latwo sie zaklada (z majtami musisz sie nameczyc)
2)masz regulacje objetosci czyli jak chudniesz to potem mozesz sobie jeszcze bardziej scisnac (inne poprostu stana sie za duze i do wywalenia)
3) fiszbiny sprawiaja ze sie pas nie roluje (majty wszystkie w biagku parunastu minut masz na biodrach i wciaz musisz poprawiac bo sie osuwaja)
z minusow to jest cholernie w tym goraco! :-)

Do góry