reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

elo
wybeczałam się, wyleżałam i wracam do żywych. skurcze mam cholerne. wrrr. wolę już rodzić.
wizyta w Łomży - ogólnie beznadziejna ( jak zawsze w łomży)
nogi mnie rwą, zobaczymy czy leki coś pomogą. jestem wściekła na położne, durne krowy nabijały się ze mnie, że jeszcze i 2 tyg mogę tak chodzić. "uroki ciązy" wredne żmije....za grosz współczucia. chociaż lekarz się przejął tymi moimi nogami. wyglądam jak słoń!!
aaaa i w końcu doktor pooglądał usg z 6tygodnia i nareszcie doszedł do tego samego wniosku co doktor w Wyszkowie. termin w okolicach 20 marca. (+/- 6 dni ) brak mi słów. a tak hipotetycznie, jakbym chodziła w ciąży do 20 kwietnia ???( no co 42tyg) to oni( w sensie szpital ze swoimi mądrymi lekarzami łomżyńskimi) by twierdzili, że ok...a dziecko pewnie by już ......... ( nie dokończę)

margola - łykaj wapno, ono w ciąży nie zaszkodzi, a chociaż ciut podziała antyświądowo. nic więcej mi do głowy nie przychodzi. wspłłczuję Ci i trzymam kciuki.
głowa mi pęka idę się upić ( soczkiem)

reklama
margola, nie placz. bierz leki, na i dietka pomoze - poczytaj jaka - moja kolezanka w obu ciazach miala co najmniej od polowy ciazy! i zyla, i nie ma blizn od drapania ;-) da sie. ale zal mi cie niesamowicie!..
moze fenistil w kroplach, dawalam na ospe chlopakom? albo zyrtec, albo cos w ten desen antyhistaminowego? powinno pomoc!

morgaine
- uuuu... wspolczuje.. mi to rotawirusem podsmiarduje, te kupska rotawirowe sa wstretnie rzadkie i wybitnie jadowite... bidulek. no i ciebie mi zal, jej, mnie to jeszcze tez czeka..

kurde, Maks ostatnio w egipcie tak sryl - w trakcie kolacji, na glownej stolowce, 4min spacerem od pokoju hotelowego. tam to byla klatwa faraona, hehe, i tak dzieci bidne w gacie sraly.. az musialam mu pampersy kupic, zakladalam jak wychodzilismy z pokoju.

a raz na zjezdzalni, na basenie dzieciecym wielka, lekka kupa... fuuuj, jak to sie rozwalalo w wodzie, brrr! szybko uprzatneli na szczescie i wymienili wode.

łooo aenye jak zwykle musi przebić moje opowieści!!
może opis mojego porodu też przebije bo mój będzie wyglądał tak: pojechałam, urodziłam w 10 minut i wróciłam. teraz jest super:)

anawoj moim zdaniem 2 tyg. to Ty nie wytrzymasz!
kurde ja to jeden skurcz miałam taki większy i parę godz. później już wody odeszły, jak tu się z tym tyle dni męczyć??!! współczuję

margola wapno dobra rzecz a nie zaszkodzi. dasz radę:*

ŻADNEGO ROTAWIRUSA DO DOMU NIE ZAPRASZAŁAM TO SKĄD MA SIĘ WZIĄĆ??!! SHIT CZYLI G....O

Hej kobitki!
Trzymam kciuki za nati, co też się z nią porobiło...

anawoj - trzymaj się kobieto. Mogłoby Cię wziąć porządnie i nie musiałabyś się tak męczyć. Raz a dobrze, prawda?

lilou - ja czekam do połowy kwietnia, tak mi ginka przepowiada. Nie zostaniesz sama na posterunku :)

margola - współczuję Ci bardzo Pij wapno, a tu masz kilka domowych sposobów na swędzenie skóry. Spróbować nie zaszkodzi. Jak leczyć swędzenie skóry? - porady tipy.pl

morgaine - no gówniana robota jak nic, hmm, no my się też musimy zacząć nastawiać :D, choć kupki "mięsne" to dopiero jazda w porównaniu z mlecznymi :d

Ja powoli dochodzę do siebie. Zaliczyłam mega spacer i przejażdżkę z mężem. Apo powrocie od razu do garów i jeszcze się z nim pokłóciłam a potem poryczałam bo mnie wszystko bolało - plecy, tyłek, Młoda brzuch mi chciała rozerwać od środka, jakieś bólisko jak rwa kulszowa mi się przyplątało i jak kaleka kulejąc łaże. Ale się wyryczałam, zdrzemnęłam i mi troszku lepiej.

A, i od szwagieki reklamówę małych ciuszków dostałam. Masakra, chyba trzeba będzie drugą komodę kupić, albo szafkę, bo ja już kompletnie na nić miejsca nie mam. Nie wiem, gdzie będe trzymała pieluchy (tetrowe, jednorazówki i wielorazowe) i posciel, bo na razie to na antresoli trzymam. Załamka.

Kurcze cały dzień było ok, nie brałam fenoterolu i żadnych innych leków, skurczybyków nie było :confused: Tylko M wrócił z pracy i wstałam aby z nim zjeść obiad i skurczybyki powróciły. Poszłam sie wykąpać, niestety wzięłam leki i teraz leżę i cierpię. Jak ja mam już tego dość. Boję sie brac te cały fenoterol bo czytałam o nim same negatywne opinie i boje się konsekwencji dla Wiki.

Margola fakt możesz spokojnie wziąć wapno, najlepiej bezsmakowe i rozpuszczalne, do szklanki 2 tabletki i będzie lepiej, ja na atopowe zapalenie skóry pije cały czas

Morgaine zmykaj z dzieckiem do lekarza bo sie mały jeszcze odwodni

Anawoj
olej głupie położne, ja bym się coś odszczeknęła bo tez nie lubię takich chamskich małp

margola, nie placz. bierz leki, na i dietka pomoze - poczytaj jaka - moja kolezanka w obu ciazach miala co najmniej od polowy ciazy! i zyla, i nie ma blizn od drapania ;-) da sie. ale zal mi cie niesamowicie!..
moze fenistil w kroplach, dawalam na ospe chlopakom? albo zyrtec, albo cos w ten desen antyhistaminowego? powinno pomoc!

...zyrtec dodatkowo podrażni wątrobę

Margola, bardzo współczuję i problemu i objawów i zjedzonych nerwów
najważniejsze, że przyczyna namierzona i wreszcie jakieś leki Przyjmujesz

ja mam podobny problem, a właściwie podobny objaw, bo problemem jest tarczyca, a ręce i nogi swędzą, bo skóra sucha, jak wiór,

mnie pomaga (właściwie nie wiem który specyfik, bo stosuję kilka) ...olejek, krem z mocznikiem, krem chłodzący

Ostatnia edycja:
ja mam pomysł jak skutecznie rozkręcić akcję porodową. ostry sex i jazda na porodówkę....tylko chłop mi się buntuje :laugh2:
normalnie głupieję...ale co tam, damy radę
przyszedł do nas gość /sąsiad i nie chce mi się z nim gadać....uciekłam na górę, niby coś w necie sprawdzić. hihi

Witam wszystkie kwietnióweczki! Od kilku dni nie mam czasu Was doczytać:-(
W czwartek byłam u gina i powiedział, żeby jak najwięcej leżała... heh jak ja właśnie zaczynam przygotowania!
Margola trzymaj się! Dwoma serduszkami jestem z Tobą:-)

oj dziewczyny dziewczyny, jak mi sie nic nie chce.. dziękuje za ciepłe słowa. tylko wiecie, boje sie brać coś jeszcze dodatkowo bo to wszak wątroba..
siedzę tak juz z 10 min żeby wam coś konstruktywnego napisać ale no nie mogę przestac się drapać i myśleć tylko o tym. Najgorsze że to gów.. nasila się wieczorem, a dziś już nawet powieki, uszy, broda.. no WSZYSTKO!! Dobra, idę, nie zamulam bo monotematyczna jestem.
jutro się odezwę, buziale.

reklama
Dziewczynki wróciłam od lekarza :) nasz maluszek waży już 2400g:tak: mamy jeszcze przez tydzień brać fenoterol, ale już trochę mniej, magnez też tylko 2 razy dziennie, chodzi o to żeby mały przekroczył 2500g i ja musze jeszcze w tym. tyg brać pimafucin dopochwowo, bo jakaś infekcja sie pojawiła. Za tydzień mam się umówić w szpitalu na KTG pobierze mi przy okazji wymaz i wtedy odstawimy leki, wszystko dlatego, że szyjka jest już mięciutka i wiotka i jest jej ledwo co, i trzeba ją jeszcze podtrzymać w całosci przez tydzień, mały już mocno siedzi główką na szyjce i da sie wyczuć jego główkę przez szyjkę, wszystkie organy już są dobrze rozwinięte i wg lekarza widać, że poród będzie na pewno przed terminem

Nati trzymam kciuki zeby ci się poprawiło, problemy z żołądkiem to koszmar

Margola jak nie urok to sra..czka, weź sobie to wapno może faktycznie pomoże i jakoś dasz rade do czwartku

Anawoj olej położne, głupie babska i tyle, a meżowi powiedz, ze nie bedziesz się meczyć z bólami i seksik musi być:tak:

Marma fajnie ze maluszek juz taki duzy, gratki

MamusiaDorusia jak po wizycie??

Do góry