reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

oj dziewczyny dziewczyny, jak mi sie nic nie chce.. dziękuje za ciepłe słowa. tylko wiecie, boje sie brać coś jeszcze dodatkowo bo to wszak wątroba..
siedzę tak juz z 10 min żeby wam coś konstruktywnego napisać ale no nie mogę przestac się drapać i myśleć tylko o tym. Najgorsze że to gów.. nasila się wieczorem, a dziś już nawet powieki, uszy, broda.. no WSZYSTKO!! Dobra, idę, nie zamulam bo monotematyczna jestem.
jutro się odezwę, buziale.

3 maj się i postaraj zasnąć. Nasmaruj się czymś tłustym, żeby skóra nie była przesuszona i ubierz na siebie jak najmniej, eby nie drażniło. Mam nadzieję, że jakoś przetrwasz tę noc...

reklama
Anawoj-no tu musi zadziałać "natura";-) U mnie w poprzedniej ciąży zadziałała,a jakże:))

Ja po wizycie.Wsio ok.,szyjka twarda i zamknięta (nic nowego) a brzuch nisko dlatego,że już główka w kanale.Jak nie ur.do 30 marca-to na wizytę.A tydzień wcześniej mam rozpocząć masowanie sutków:-D Dawkowanie: 1x dziennie po 30 min.
To oczywiście na zmiękczenie szyjki.A 1 kwietnia na wywołanie - ze względu na wagę dzidziolka.Ale jak to bywa z usg-to tylko maszyna i może się mylić,więc niekoniecznie tak musi być!!!!

Pytanie: czy miałyście skier.na badania bakteriologiczne???Ja mam zrobić w tym tyg.,a za 2 tyg.mocz,morfologia,Hbs i HIV...
A najlepsze jest to,że wizyta miała być za 2 tyg,a mój gin jedzie na urlooooop...........:wściekła/y:

baby-czekam na Twoje wieści:))

Anawoj-no tu musi zadziałać "natura";-) U mnie w poprzedniej ciąży zadziałała,a jakże:))

Ja po wizycie.Wsio ok.,szyjka twarda i zamknięta (nic nowego) a brzuch nisko dlatego,że już główka w kanale.Jak nie ur.do 30 marca-to na wizytę.A tydzień wcześniej mam rozpocząć masowanie sutków:-D Dawkowanie: 1x dziennie po 30 min.
To oczywiście na zmiękczenie szyjki.A 1 kwietnia na wywołanie - ze względu na wagę dzidziolka.Ale jak to bywa z usg-to tylko maszyna i może się mylić,więc niekoniecznie tak musi być!!!!

Pytanie: czy miałyście skier.na badania bakteriologiczne???Ja mam zrobić w tym tyg.,a za 2 tyg.mocz,morfologia,Hbs i HIV...
A najlepsze jest to,że wizyta miała być za 2 tyg,a mój gin jedzie na urlooooop...........:wściekła/y:

baby-czekam na Twoje wieści:))

no to fajowo, że wszystko ok. A powiedz, ile teraz dzidzinka waży wg urządzeń?
Mój gin też gdzies poleciał na urlop, może to taki czas ginekologów na wypoczywanie :-)

MamusiaDorusia cieszę się, ze wizyta udana, a bakteriologiczne to pewnie wymaz z pochwy i lekarz mi pobierze za tydzień w szpitalu przy okazji KTG

Mój gin wrócił w sobotę z urlopu, więc chyba tako okres gino-urlopowy:-D

Dorusiu, jeśli chodzi o badania, to w szpitalach zazwyczaj wymagane są (świeże) wyniki HBS, WR, HIV, MOCZ I MORFOLOGIA
oraz bad w kier paciorkowców z gr B- czyli wymaz/posiew z pochwy
i grupa krwi

hej dziewuszki:)

ja jutro wizytę mam rano i już się stresować zaczynam,zawsze tak mam przed każdą wizytą, hehe, no ale się dowiem czy się obróciła w końcu czy nadal się leni;)

dziś dostałam zakaz rodzenia w czasie do 15 marca, no ale bez problemu dam radę,hehe, no ale męża szefowa podpisała nowe ubezpieczenie grupowe i jak urodzę po 15 wpadnie dodatkowe 1200zł, no ale nie muszę się specjalnie starać

dziś wielkie prasowanie, idę atakować tetrowe pieluchy! ha!

Margola, strasznie Ci współczuje. Całkiem możliwe, że w poprzedniej ciąży też miałam cholestazę. Jednak w Anglii nie chodziłam zbyt często do lekarza i tam bardzo luźno podchodzili do wszelkich problemów. Byłam przekonana, że to pchły od kota mnie gryzą i drapałam się całymi dniami, az do krwi. Pozbyłam się nawet kota (nie było to łatwe i niestety niczego nie zmieniło). To było straszne. Niestety potem strupy, drapanie strupów i blizny, które do dziś po tylu latach zostały, chociaż są mniej widoczne. Błagam Cię więc - staraj się nie drapać, bo skończysz jak ja :no: Z czasem opracowałam metodę, że obwiązywałam sobie nogi bandażem (tam najbardziej swędziało), aby mieć utrudniony dostęp.
Bądź dzielna i trzymam kciuki mocno, abyś przeszła to dużo lżej niż ja.

Was nadrobic sie nie da :-) poprostu sie nie da i tyle :-D probowalam, przyznaje sie bez bicia, ale nie dalam rady :-D

u mnie skurcze po wczorjszej kompieli ustaly (uffff!) no wiec dzis wzielismy sie za malowanie :-D :-D ahhh jak ja to kocham :-D a P nienawidzi :-D hahahahaha

Mamy kulaśną fioletowo-rozową sypialnie :-D a P co 5min - pamietasz ze bedzie chlopiec? :-) hahahaha no baaaa ze pamietam, z tym ze to moja sypialnia i on mi sie za rok wyprowadzi :-)

ogolnie dzien udany.

Bylo pieknie słonecznie i goraaaaco :D az sie BBQ zachcialo - yyy znaczy sie grilla po polskiemu :-D
Wyciagnelam juz stol i parasol, tylko nie mielismy chwili zeby usiasc bo tak pochlonelo nas malowanie :-D świrusy P mi tylek pomalował :-D :-D hahaha

no a teraz mam chwile i siedze i nadrabiam :-)

yyy co jeszcze?

wanienke wyciagnelam ze strychu i juz bedzie stala w sypialni umyta i gotowa (jakos te wczorajsze skurcze mnie przestraszyly).

moze jutro zrobimy BBQ??? :-D jak co zapraszam do mnie :-) otwieramy sezon grilowy :-D

Asiunia ciesze sie że skurcze ustąpiły, na BBQ sie wpraszam o której mam być??:-D

Eywa trzymam kciukasy za wizytę, po powrocie zdajesz relację :)

reklama
anawoj śmigaj na grilla do asiuni.
lot samolotem-zmiana ciśnienia-poród gotowy, a dziecko będzie miało darmowe przeloty:-D tylko jakiś wypaśny lot sobie weź, a nie wizzaira bo jeszcze padnie i darmoszka przepadnie :[/B]

Do góry