reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

hej, babki.

ja dzis nie poszlam do pracy, znowu zaczela mi pipka puchnac, konkretnie mniejsze wargi.. to samo, co mialam z Masiem, opisalam to juz wczesniej na innym watku.. masakra :-( boje sie bardzo, ze sie to rozwinie, tak jak kiedys bylo. poki co nie chodze, bo jak chodze, to sie opuchlizna powieksza, nie mowiac o tym, ze boli... ale zaraz po dzieci musze jechac.
wzielam na wlasna reke sie posmarowalam ta mascia co wtedy. oby pomoglo, trzymajcie kciuki!

nie mam glowy do niczego innego, bo jeszcze pracuje z domu... jesu.

reklama
ja mam nadzieję, że mój M. wyjdzie o jakiejś przyzwoitej porze z pracy, bo na 18:30 mam tą wizytę w centrum, a mieszkamy na obrzeżach. W godzinach szczytu ok. 40 minut się jedzie, ale jak są takie warunki, to aż strach pomyśleć, ile nam to zajmie, a sypie i sypie...

trzymajcie mocno kciuki Dziewczynki, bo naprawdę się denerwuję!

M. jeszcze nie ma...sypie coraz bardziej. Pogoda piękna, jeśli oglądać ją z okna z ciepłą herbatą w ręku...
chce już być po z powrotem w domu...

martuśq4 - artykuł ojojoj, aż nieprawdopodobne że ta kruszynka przeżyła. Nie zapomnę, jak byłam teraz w szpitalu jedna dziewczyna w 22 tyg. miał już przedwczesne skurcze, powiedziano jej iż w każdej chwili może urodzić a z dzidziusiem też wszystko może się stać - oczywiście mówili tak, myśląc o najgorszym. Straszne

aenye - kuruj się, może z lekarzem skonsultować tę maść? albo ewentualnie u farmaceuty zapytać o coś skutecznego dla ciężarnych. Przed ciążą non stop miałam jakieś infekcje, lekarz stwierdził że taka moja wrażliwa natura ale nic przyjemnego

A ja przygotowywuję się psychicznie na przybycie teściów na urodzinową kawę do mojego mężuli, pojechał właśnie do nich a ja już się denerwuję. Teściu ujdzie ale teściówka - powór normalnie na myśl wszystkie włosy stają dęba, ciekawa jestem co znów usłyszę niewiarygodnego, co znów skometuje brrrrrrr Na temat ciąży nie usłyszałam do tej pory ani jednego słowa, zero gratulacji itp., gdy byłam w szpitalu nawet esa nie dostałam... jak można być tak nieczułym:no: Już zaczyna mi się ciśnienie podnosić. Głeboki wdech i wydech!!!

ps. zawsze mogę skurcze zasymulować :ninja2:ale wolę losu nie kusić

mitaginka- trzymam kciuki, mąż pewnie zaraz dotrze, no i za wizytę też- jeszcze mocniej:)

madziarkas- za Ciebie też, oby wizyta była jak najkrótsza i choć trochę miła, i masz rację lepiej nie kuś losu:-p

dziewczyny słuchacie już muzyczki z waszymi maluszkami? ja aktualnie szukam czegoś fajnego- wiem że dużo się pisze o muzyce klasycznej, ale to raczej nie dla mnie... może Wy mi coś fajnego podpowiecie?:-)

Ostatnia edycja:
ja już wczesniej czytałam ten artykół.. masakra.. a na YouTube są takie filmiki poświecone dzieciom które urodziły się zdecydowanie za wcześnie.. 23-30 tydz. są pokazane z rodzicami, takie malusienkie, bezbronne, czasami już martwe.. łzy same sie cisną jak sie na takie rzeczy patrzy.. a robią je sami rodzice żeby mieć pamiątkę.. na jednym filmie jest nawet jak maleństwo chyba z 24 tyg przytulają, całują głaczczą,dziecko ma otwarte oczęta a później jak wkladaja je do białej trumienki.. ciarki..

reklama
to i my się pochwalimy

blizniaki b.jpg

to zdjęcie zostało wykonane jak mieliśmy około 10 tygodni, niestety nie mamy aktualnego. Witam i pozdrawiam wszystkie forumowiczki a przede wszystkim ich jakże cierpliwych mężów ;)

Do góry