reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

reklama
dziewczyny a brałyście w ciąży Teraflu Zatoki? Bo tam głównym składnikiem jest paracetamol i tak się zastanawiam czy wziąć?

kozica, no niestety nie mozna. oprocz paracetamolu ma jeszcze chlorowodorek fenylefryny 10 mg, czyli niestety pseudoefedryna. bardzo zblizona do amfetaminy. nie da rady, choc mnie bardzo kusilo. jedyny lek, ktory naprawde mi pomaga.
to samo zawieraja zreszta wszystkie gripeksy itp... niestety. tylko apap c ma sam paracetamol.. czyli o d.. otluc. ech.

Zanim Was doczytam,szybka treściwa relacja:

Na 100% DZIEWCZYNKA :) Wszystkie wymiary jak najbardziej prawidłowe i w normie, nie będę ich wypisywać. Waży 320g ima ok.20cm.

jeszcze wracajac do mezow. ulubiony tekst mojego, niby slodki ale jak denerwujacy:
"nie denerwuj sie bo dziecko bedzie nerwowe"

Nati -mój mąż też zwykł tak mawiać. Ale to on mnie denerwuje, więc nie może być tylko przeze mnie.

Margolka - musisz się jakoś zdystansować do postawy męża inaczej nerwy Cię zjedzą. Może jak już emocje opadną to pogadaj z nim. Trudno się rozmawia z mężczyznami, ale czasem trzeba się "zniżyc" do ich poziomu i rozmawiać z nimi ich językiem. Przede wszystkim łopatologicznie i rzeczowo. Oni nie znoszą owijania w bawełnę. wierzę, że się Wam poukłada.

Wczoraj mój mnie rozwalił, bo tak sobie popłakiwałam, a on się pyta czemu, więc mu mówię, bo mi smutno jest i tak jakoś (czasami tak się dzieje,i jak to facetowi wytłumaczyć), a ten w kółko ale czemu i czemu. No bo tak. Kazałam przytulić i nie gadać.

Odnośnie badania to jeszcze się dowiedziałam,że łożysko mam ładnie odsunięte od szyjki (nawet nie wiedziałam, że było inaczej).
I jeszcze o mojej Niuni - zaczyna się dyskusja nt, imienia. Teściowa jak usłyszała Nadia, to eeee, jej się podoba Martynka. Ale mnie NIE. W każdym razie nie ona bedzie decydowała. Mężulowi trochę chyba przykro, że nie chcę Anieli, ale jakoś nie mogę się teraz przekonac, choć kiedys to ja wymysliłam takie imię dla córeczki.

Kot mi się położył na wynikach badań. Chyba pilnuje, żeby gdzieś nie zginęły :)

acronka, gratuluje!!!!! cudne wiesci :-)

jeny, to moj naprawde wielkolud jednak, te 400gr :-D no ale i tydzien do przodu byl, to pewnie to.

ech, ja dzis mam zly dzien. wnerwiam sie na ludzi z allegro, na dzieci, na meza.. ech.. pewnie dlatego, ze znowu caly dzien w domu na d przesiedzialam.. ja sie naprawde nie nadaje do tego :-/

kozica
, tylko i wylacznie inhalacje parowe (kup olbas albo inhalol i kilka kropel do miseczki z goraca woda, pod recznikiem wdychaj), sinupret w kroplach, udrazniacze do nochala typu otrivin, wick waporub do smarowania na noc, paracetamol, wit. c w duuuuzych ilosciach, duzo owocow. raczej nic wiecej nie mozna. ale do dzis sie nie wyleczylam do konca, to juz dwa tygodnie..

i jeszcze brzuch mi sie stawia. ech.

reklama
cześć dziewczynki :-D

straaszne dawno mnie nie było... miałam generalny remont w domku i nas tu nie było a u teściów no cóż... neta nie było...
parę dni zajmie mi wkręcenie się ale dam radę ;-)

pochwalę się tylko jak nasz synek drapie się po główce YouTube - USG sania 2 i zabieram się za czytanie

Do góry